Tom0000 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Slyszalem plotki , ze dyski SATA sa znacznie cieplejsze od dyskow ATA. Sam mam tylko ata. Czy zauwazyliscie taka zaleznosc? Co sadzicie o delikatnosci zlaczy sata ? Wydaja sie podatne na uszkodzenia. A ich wykonanie wskazuje iz nie beda stykac po kilkunastu podlaczeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 No chyba jednak sie mylisz, i moj dysk jest chlodniejszy i mam mniejsze problemy z kablami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navarre Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Powiedzmy ze sie z tym nie zgodze mam sata Caviara 160 GB jak w podpisie i jego temp w spoczynku wynosi 35 stopni a nie mam dodatkowego chlodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 SATA czy PATA jedeno i to samo moim zdaniem, na korzysc SATA przemawiaja cienkie kabeliki i na tym dla mnie jego "+" sie koncza. Transfery sa na zblizonym poziomie wiec jezeli nie masz SATA w kompie kup IDE. Ot kolejny przyklad jak mozna kase wyciagnac od uzytkownikow nie dajac im za wiele :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Bzdury...a więc to co słyszałeś to tylko PLOTKI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 SATA czy PATA jedeno i to samo moim zdaniem, na korzysc SATA przemawiaja cienkie kabeliki i na tym dla mnie jego "+" sie koncza. Transfery sa na zblizonym poziomie wiec jezeli nie masz SATA w kompie kup IDE. Ot kolejny przyklad jak mozna kase wyciagnac od uzytkownikow nie dajac im za wiele :) 1499238[/snapback] hahaha to dla Ciebie 20mb roznicy to nic? To niezly jestes, mi stary dysk kopiowal dane 30-35mb\s, nowy sata kopiuje 50-55mb\s. No ale coz, dla niektorych to zadna roznica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 hahaha to dla Ciebie 20mb roznicy to nic? To niezly jestes, mi stary dysk kopiowal dane 30-35mb\s, nowy sata kopiuje 50-55mb\s. No ale coz, dla niektorych to zadna roznica... 1502999[/snapback] Róznica o której piszesz nie jest spowodowana rodzajem interfejsu dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) hahaha to dla Ciebie 20mb roznicy to nic? To niezly jestes, mi stary dysk kopiowal dane 30-35mb\s, nowy sata kopiuje 50-55mb\s. No ale coz, dla niektorych to zadna roznica... 1502999[/snapback] Na szybko dwa linki z google. Nie wnikam czy sa rzetelnie przeprowadzone http://techreport.com/reviews/2003q1/ata-c...ro/index.x?pg=6 http://www.frazpc.pl/artykuly/214/Parallel...A/upadek/Tytana Jakos nie widze oszalamiajacej roznicy, szczegolnie zwroc uwage na porownanie dwoch Barracud V w pierwszym linku. Nie przecze moze jestem w bledzie ale narazie dalej utrzymuje swoje zdanie ze zmiana Pata na Sata to czysty marketing. Ps. Nie wiem do konca jak sprawa wyglada w nowszych dyskach SATA150 mozliwe ze te sa szybsze :) Edytowane 18 Czerwca 2005 przez KosiMazaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navarre Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Pupa pupa pupa jakby powiedzia? Gombrowicz:) Kumpel przyniosl swojego caviara (taki jak mój tylko IDE) i jak podlaczylem zeby pokopiowac mu pliki to wlaczylem HDtecha i moj byl szybszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...