KRECIO Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Nie wiem czy juz wszyscy o tym wiedza, wiec postanowilem zapodac linka na forum :) http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.p...threadid=137751 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 To ja tesh podrzuce ciekavy link: http://www.warp2search.net/article.php?sid...=thread&order=0 Jak ktoś się zagłębnie to zobaczy, że niejaki NewBeetle podkręcił Athlona XP 2700+ na 3.33GHz! (taki Antek może konkurowac navet z P4 4.5GHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 ja bym osobiscie wolal to p4 niz tego athlona :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 tylko popatrz czym byl chlodzony ten XP i jakiego mial v moda!! a pentiawka smiga na normalnym coolerku :P i bez zadnego vmoda:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Huh prawie 90% podkrecenie... :o Kiedys to sie meczylem aby wyciagnac te 100mhz wiecej a teraz hop siup poltora gigahercowy overclock. Mam nadzieje ze kiedys te 1,8a C1 potra do Polski, 3ghz za 600-700zl :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 ja tam nie jestem wybedny jak ktos bedzie mial takie procki to chetnie jakis wezme za rozsadna cene, fajnie ze p4 jest juz na rdzeniu c1 od zegara 1.8 ghz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Gdyby nie fakt, że ten Athlon miał jush vmode`a i extra chłodzenie to bym go brał bez zastanowienia. W końcu nikt nie będzie się ze mną spierał, że At XP 3.3GHz jest znacznie szybszy od P4 3.3GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 no gdyby xp chodzil bez vmoda i ekstremalnego chlodzeni to tez bym go bral, ale wszyscy wiemy ze takie czasy dlugo nie nastana ::) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 W końcu nikt nie będzie się ze mną spierał, że At XP 3.3GHz jest znacznie szybszy od P4 3.3GHz.oj nie wiem w zyciu mozna wszystkiego sie spodziewiac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 W końcu nikt nie będzie się ze mną spierał, że At XP 3.3GHz jest znacznie szybszy od P4 3.3GHz.oj nie wiem w zyciu mozna wszystkiego sie spodziewiac ;) masz racje sa ludzie i zapaleni intelowcy :)hie hie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 ...no tak, co nie zmienia faktu, że AMD będzie szybszy. masz racje sa ludzie i zapaleni intelowcy :)hie hie Mówić do tych zapaleńców* to jak rzucać grochem o ściane. Niektórzy nie dostrzegają nic poza własnym CPU :) Jush spotkałem się z opinią, że te dva procki tutaj opisane to o dupe potrzeć, a Celek 300A i tak najlepshy 8O 8O 8O . * zapaleńców (fanów) Intela jak i AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 to sa jush maniacy i niezbyt rozgarnieci loodzie. Pewnie mowia ze jeshcze ze 100/200 MHz i robil by ten ich procek kazdy dostepny na rynku ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Ciekawe kiedy jądro C1 pojawi się w Polsce ?? Ja jestem pierwszym chętnym, żeby takowego procka kupic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Drugi, ustawiam sie w kolejce :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdik Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 mozecie mnie tez zapisac w kolejce ciekawe swoja droga ile by to cacko kosztowalo? hmmmm lot off Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 U mnie w firmie sa bez problemu dostepne w ciaglej sprzedazy P4 2,4GHz na C1 a widzialem tez i 2,26GHz. Przez chwile zastanawialem sie czy nie kupic sobie tego cacka ale doszedlem do wniosku ze nie warto.... bo nie ma jeszcze na rynku dobrych plyt glownych pod te CPU. Tzn sa platformy na DDR niezle, ale taki proc bez problemu idzie na 3,2GHz a wyciagniecie ich z P4 2,4GHz jest ciezkie. Wymagane jest do tego FSB 178MHz a polaczeni takiego proca z pamieciami DDR nic nie daje. Proc jest glodny pamieci i marnie sie skaluje. Czestotliwosc ladna ale wydajnosci przyrost maly. Ja poczekam az pojawi sie dual DDR. Wtedy to bedzie zabojczy konfig, bo narazie to nie bedzie tak ciekawie....zamiast tego kupilem sobie AXP 2400+ i puszcze go na 2,4GHz :D P4 bedzie potem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Właśnie, zdradź troche szczegółów o tej nowej Pantiawce. Dobre to? Warto kupować? Na artykuł czekam z niecierpliwością 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 13 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2002 Gdzie wcięło posta, który był przedemną :?: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Lancer - właśnie do tego dąże :P Nowy rok pewnie przywitam z P4 1.8A (C1), Asus (SiS655), 2x256MB Samsung PC2700 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Jakby nie bylo taki komp to zostanie na 2-3 lata a z radeonem 9700 nawet i na 4lata :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Poczekam na Radeonka jakiegos w 0.13um. Bo takiego potwora jak 9700Pro to nie mam zamiaru dokarmiać. Elektrowni nie posiadam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Lancer - właśnie do tego dąże :P Nowy rok pewnie przywitam z P4 1.8A (C1), Asus (SiS655), 2x256MB Samsung PC2700 :) A ja czekam na Bartona :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 xan - i tak się nie będzie kręcił jak P4 :( Szkoda bo gdyby każdy Athlon XP miał taki zapas jak 1600+ AGOIA to bym miał już 2400+@3000+ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 xan - i tak się nie będzie kręcił jak P4 :( Szkoda bo gdyby każdy Athlon XP miał taki zapas jak 1600+ AGOIA to bym miał już 2400+@3000+ :D Oka zgoda , P4 3,06 Gh tez sie nie bedzie krecil ( pewnie z jakies 300 mhz , a co ciekawe bedzie niezly piecyk z niego :) . Lancer podobno ma w testach tego nowego P4 mam nadzieje ze powie jak sie kreci to cudo . A co do krecanie AXP to AMD zapowiedzialo ze wprowadzi 0,13 mikrona do Xpekow od modelu 1700 + i mysle ze wtedy beda duzo bardziej podotne na O/C :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 xan - wiadomo, że 3.06 będzie się kiepsko kręcił. A co do Athlonów 1700+ 0.13um to niestety spotkało mnie duże rozczarowanie. Ktoś z użytkowników kupił ten procesor i kręcił się duuużo gorzej niż 1600+/1700+. Może jak wyjda nowsze steppingi to będzie lepiej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 U mnie w firmie sa bez problemu dostepne w ciaglej sprzedazy P4 2,4GHz na C1 a widzialem tez i 2,26GHz. Przez chwile zastanawialem sie czy nie kupic sobie tego cacka ale doszedlem do wniosku ze nie warto.... bo nie ma jeszcze na rynku dobrych plyt glownych pod te CPU. Tzn sa platformy na DDR niezle, ale taki proc bez problemu idzie na 3,2GHz a wyciagniecie ich z P4 2,4GHz jest ciezkie. Wymagane jest do tego FSB 178MHz a polaczeni takiego proca z pamieciami DDR nic nie daje. Proc jest glodny pamieci i marnie sie skaluje. Czestotliwosc ladna ale wydajnosci przyrost maly. Ja poczekam az pojawi sie dual DDR. Wtedy to bedzie zabojczy konfig, bo narazie to nie bedzie tak ciekawie....zamiast tego kupilem sobie AXP 2400+ i puszcze go na 2,4GHz :D P4 bedzie potem ;) CYTAT Z BENCHMARK>PL Firma Gigabyte Technology ma gotową płytę główną opartą na najnowszym chipsecie Intela o kodowej nazwie Granite Bay. Płyta oznaczona symbolem GA-8INXP przeznaczona jest dla procesorów Socket 478 Pentium 4 i Celeron, obsługuje szynę 400/533MHz FSB. Mostek północny to układ Intel E7205 obsługujący do 4GB pamięci PC1600 lub PC2100, oczywiście w trybie dwukanałowym (w trybie dwukanałowym gniazda pamięci muszą być obsadzone identycznymi modułami pamięci) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Z tego newsa na benchmark.pl najbardziej mi sie podoba info ze mozna wsadzi do tej plyty "Prescotta" Teraz kupic 1.8A i podkrecic a za 3-4 lata Prescotta 5GHz i masz spokoj na conajmniej 5 lat. Z tego 1.8 gosciu juz wykrecil 3,5GHz. CO ciekawe pokazaly tez sie informacje ze wolniejsze proce P4 z jadrem C1 tez maja HT tylko ze wylaczone. Zeby wlaczyc trzeba przekroczyc 3.06 GHz i plyta jezeli obsluguje HT to je wlacza 8) Chyba nastapi rewizja moich planow odnosnie zakupu procesora :cry: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Drugi, ustawiam sie w kolejce :> Jak za komuny, hehe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 dexter - jeszcze trzeba zweryfikowac mozliwosci plyt na sis 655. i czy one tez beda mialy tak swietlana przyszlosc. GB podobno obsluguje tylko DDR266, czyli do Prescotta bedzie brakowac przepustowosci szyny pamieci do pelnej wydajnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...