Kwiecień Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Co sądzicie o tym procku? Jakie są jego możliwości podkręcania, i czy jest wart swojej ceny (1120zł)? Składam kumplowi kompa za prawie 9k i zastanawiam się nad tym prockiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 cos mi sie zdaje ze ebdzie na tyle cieply ze ciezko go bedzie krecic a tak poza tym to chyba nie jest zly bedziesz mial porownanie ze swoim p4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Ja się trochę podepnę, czy ktoś wie czy on chodzi na 133 czy na 166. Bo 2600+ chodzi na 166 a na temat 2400+ nie znalazłem żadnej informacji. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Zamontuje kumplowi WC. Gość ma kasę a więc pewnie będzie i Radek9700 no to mu nie podskoczę. No chyba że będe chamski i wezmę mu G4MX :bij: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Zamontuje kumplowi WC. Gość ma kasę a więc pewnie będzie i Radek9700 no to mu nie podskoczę. No chyba że będe chamski i wezmę mu G4MX :bij: Chyba Lancer ma takiego proca , wiec zapytaj sie go na Priva o O/C . A jezeli chodzi o magistrale tego modelu to ma 133mhz FSB. Z tego ci wiem to tylko w AXP2600+ zdecydowali sie na wyzsze FSB :( . A i podobno od AXP1700+ maja wprowadzic 0,13 mikrona , ciekawe jak sie beda wtedy krecily :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 powiem tak 2400 + nie jest wart swojej ceny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 powiem tak 2400 + nie jest wart swojej cenyNo nie wiem jakby sie dal podkrecic na tym bloku wodnym tak na 2200 MHz to by chodzil naprawde bardzo szybko :) , i mysle ze na poziomie p4 2,6 , 2.8 Gh. Ale jezeli nie podkreci sie za wiele , to raczej kiepsko bedzie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Prawdopodomnie 2400+ jest jeszcze na 133 FSB, ale jak miałbym wybierać to wzioł by, P IV cena bardzo podobna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 A i podobno od AXP1700+ maja wprowadzic 0,13 mikrona , ciekawe jak sie beda wtedy krecily :) . Już są. Można kupić na giełdzie w Warszawie. Kręcą się gorzej niż Palomino. Było to niedawno na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Po pierwsze zdziercy w polsce chca zdecydowanie za dusho, na zachodzie sie wacha miedzy 170 a 190$ taki proc ,po drugie sprawe z grzaniem ma w porownaniu do 2200+ o wiele lepiej rozwiazana poniewaz jest to nowy stepping ,zmieniona delikatnie architektura, to jest Thoroughbred B ,013u ,ludzie kreca je na powietrzu 2.15Ghz do 2.4Ghz w zaleznosci od farta ,magistrala 133(266) ,maja odblokowany fabrycznie mnoznik (tylko KT400,Nforce2 ,przu KT333 potrzebny jest maly trik polegajacy na polaczeniu jednego mostka L3 (mozna polaczyc odpowiednie piny procka). 2400+ 133Fsb =2Ghz 2600+ 133/166Fsb =2133/2083Mhz 2700+ i 2800+ 166Fsb =2.17ghz i bodajze 2.24Ghz Thoroughbredy B maja byc produkowane od modelu 1800+ ale narazie nie do dostania ,1700+ 0.13u to jest thoroughbred A (problemy z mala powierzchnia i oddawaniem ciepla) def. zasilanie 1.5v do dostania na zachodzie :-) A tak BTW. jesli ktos sie chowa ostatnio po stodolach to info ,ostatni rekord Athlona XP w OC to 3.33Ghz (model 2700+) Jesli kumpla na to stac to niech bierze ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 XAN: tu masz link http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=13645 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Ja bym sie wstrzymał i kupił Athlona XP na FSB 166, płyte nForce2 i NV30 (z tym ostatnim trzeba by najdłużej czekać :(). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 XAN: tu masz linkhttp://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=13645 Dzieki :) , szkoda ze tak kiepsko idzie krecenie tych procow :( . Miejmy nadzieje ze to poczatki i potem sie AMD poprawi > Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Ja bym sie wstrzymał i kupił Athlona XP na FSB 166, płyte nForce2 i NV30 (z tym ostatnim trzeba by najdłużej czekać :(). Ja jestem zdania, że z takim myśleniem to można czekać w nieskończoność........ Jak widać AMD ma problemy z wprowadzeniem nowych proców na rynek-można było przeczytać w wielu serwisach, że premiera była ale na papierze, a procków jak nie ma tak nie ma. Co do płyty to owszem nForce2 będzie git, bo powoli pojawia się w sklepach ale wyboru nadal nie ma. NV30 jak sam stwierdziłeś, trzeba by poczekać...... No ale ile można czekać??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Masz racje. Coraz gorzej się dzieje ze sprzetem w Polsce. Niby coraz więcej go tu jest ale coraz większa przerwa między premierą światową, a Polską. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Masz racje. Coraz gorzej się dzieje ze sprzetem w Polsce. Niby coraz więcej go tu jest ale coraz większa przerwa między premierą światową, a Polską. niestety nie tylko ze sprzetem :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 XAN: tu masz linkhttp://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=13645 Dzieki :) , szkoda ze tak kiepsko idzie krecenie tych procow :( . Miejmy nadzieje ze to poczatki i potem sie AMD poprawi > Tak jak napisał Rav666 poiczekajmy na AXP 1800+ na rdzeniu Throughbret B. O/C powinno być wtedy lepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Antki n rdzeniu "A" sie marnie kreca. To ze ten wspomniany 1700+ tak kiepsko sie krecil to nic dziwnego. To normalka. Na tak niskie zegarowo CPU ida najgorsze rdzenie z brzegu wafla. Ja mam 2200+ i wykrecam go na 2GHz przy 1,85V. Slaby to wynik ale jak na stepping "A" to i tak niezle. Wlasnie kupilem sobie za 900zl 2400+ ale jeszcze nie dostalem. Z tego co przegladalem troche net to srednio kreci sie on na 2,3GHz. Najlepsze CPU ze steppingiem B chodza na 2,5GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Masz racje. Coraz gorzej się dzieje ze sprzetem w Polsce. Niby coraz więcej go tu jest ale coraz większa przerwa między premierą światową, a Polską. niestety nie tylko ze sprzetem :( :( wszystko po[gluteus maximus]da :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koles Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 A looknijcie na to 2600 na 3400 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 A looknijcie na to 2600 na 3400 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Nooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!! :D Takie coś to ja rozumiem!!!!!! :D Extra!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 A looknijcie na to 2600 na 3400 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Nic z tego nie wynika. Seryjne Athlony 2400+ tak sie nie kreca. Inzynieryjne chodza na 2,5GHz ale seryjne duzo nizej. Zreszta co z tego ze Tom wykrecil go na 2,6GHz skoro potrzebowal do tego FC i Vcore 2,2V?? Sensu bez... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...