Skocz do zawartości
Gość Kiepas

Podkręcanie Geforce 2 Mx 400

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje zakup nowej karty graficznej,ale niestety nastąpi to dopiero za jakiś czas. Tymczasem mam Geforce 2 MX 400 64mb i nie wiem czy da sie ją coś podkręcić żeby zwiększyć jej wydajność. Jeżeli tak to napiszcie prosze jak!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie. Ja bym ci szczerze radził podkręcić ją na sterownikach wer. 71.89. Kliknij Częstotliwości zegarów.

Sterowniki w wersji 71.89 do Windows 2k/XP są na stronie:

http://www.nvidia.com/content/license/loca.../Windows/71.89/

Póżniej należy postąpić zgodnie z wskazówkami u góry

:mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak właściwie. Jaką kartę doradzili byście kupuić z 300-400 PLN? Ja mam GeForce 2MX/MX 400 32 MB RAM. Przydałaby mi się karta, na której płynnie działało by mi GTA: San Andreas (nie zwalniało prz większych akcjach) :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możecie mi dokladniej powiedzieć jak ją podkręcić bo mam najnowsze sterwoniki zresztą miałem je cały czas... na ile ją podkrecić itd.

Jeśli bede kupował jakąś nową graficzną to bedzie to radeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kupuj GF6200Turbo Cache!!!! to shit! 64bitowa szyna mówi sama za siebie! a z GF2mx wycisniesz troche, ale w nowszych grach raczej ci to za dużo nie da...aha, jak chcesz grac w jakies gry to graj na sterownikach 4x.xx (ja gram w San Andreas na 45.23 i jakos chodzi) nowszych nie uzywaj bo np na ForceWare juz gta strasznie lagowało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi