Skocz do zawartości
Varrol

Uszkodzone bin'y z netu?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy spodkaliście się z takim problemem, że jak ściągacie plik *.bin (obraz płyty), to po wypaleniu na CD niektóre pliki są uszkodzone, a błąd jest identyfikowany jako "Cyclic Redundancy Check" - pojawia się to podczas kopiowania plików na dysk.

Wiem, że to nie wina nagrywarki, bo zrobiłem Virtualnego CDeka prosto z obrazu i ten błąd również tam jest, czyli jest w pliku *.bin. Wcześniej mi się to nie zdarzało, ale teraz prawie każdy obraz ma to uszkodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego uzwajcie emule lub edonkey. Stosuja one metode sprawdzania poprawnosci downloadu. Plik dzielony jest na fragmenty po kilka mb i w razie wykrycia bledy trzeba dociagnac te kilka mb wiecej. Dodatkowo stosuja kompresje i czasami zamiast sciagac plik 700 mb wystraczy tylko 600mb ;)

Niegdy nie mialem uszkodzonego pliku podczas sciagania donkeyem lub emule. A sciagam okolo 30 gb obrazow i filmow na miesiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego uzwajcie emule lub edonkey. Stosuja one metode sprawdzania poprawnosci downloadu. Plik dzielony jest na fragmenty po kilka mb i w razie wykrycia bledy trzeba dociagnac te kilka mb wiecej. Dodatkowo stosuja kompresje i czasami zamiast sciagac plik 700 mb wystraczy tylko 600mb ;)

Niegdy nie mialem uszkodzonego pliku podczas sciagania donkeyem lub emule. A sciagam okolo 30 gb obrazow i filmow na miesiac.

W tym problem, że na edonkeyu mam transfery po 5KB, a na Kazie nawet 100KB, a raz mi sie zdarzyło 150KB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym problem, że na edonkeyu mam transfery po 5KB, a na Kazie nawet 100KB, a raz mi sie zdarzyło 150KB.

To podobnie jak u mnie. Ja na DC przewaznei mam nie wiecej niz 50 kilo czasem sie zdarzy i 200 ale to naprawde zadkosc, natomiast Kaza albo idzie kilo albo pop**rdala i 270 kilo - rekord od jednego usera :)

Ale wracajac do tematu jeszcz mnie sie nei zdarzylo zebym sciagnal bin. i zeby mi to nie dzialalo. Moze po prostu przy sciaganio jakis blad zrobila Kaza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To podobnie jak u mnie. Ja na DC przewaznei mam nie wiecej niz 50 kilo czasem sie zdarzy i 200 ale to naprawde zadkosc, natomiast Kaza albo idzie kilo albo pop**rdala i 270 kilo - rekord od jednego usera :)

Ale wracajac do tematu jeszcz mnie sie nei zdarzylo zebym sciagnal bin. i zeby mi to nie dzialalo. Moze po prostu przy sciaganio jakis blad zrobila Kaza?

Ściągnąłem plik kilka razy i zawsze błąd był w tym samym miejscu. Dzieje sie tak nie dla wszystkich pkików, tylko niektórych. Np. teraz ściągnąłem inny plik (to samo, ale troche inna nazwa) i jest ok.

Po prostu chyba niektóre pliki są walnięte - (najgorszy jest SOF2) - do niego jeszcze mi się nie udało dobrych kopii znaleźć. Natomiast większość bin'ów była ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1 - nic nadzwyczajnego - jak zlapales pliczek kogos z ACN, a moze nawet kogos z osiedla/bloku to ciagnelo jak diabli

po 2 - bo zamiast eDonkeya uzywaj eMule - on wylapuje o wiele wiecej zrodel niz eDonkey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy spodkaliście się z takim problemem, że jak ściągacie plik *.bin (obraz płyty), to po wypaleniu na CD niektóre pliki są uszkodzone, a błąd jest identyfikowany jako "Cyclic Redundancy Check" - pojawia się to podczas kopiowania plików na dysk.

Wiem, że to nie wina nagrywarki, bo zrobiłem Virtualnego CDeka prosto z obrazu i ten błąd również tam jest, czyli jest w pliku *.bin. Wcześniej mi się to nie zdarzało, ale teraz prawie każdy obraz ma to uszkodzenie.

Sprobuj uzyc programu CDmage. Mozna nim przeskanowac bin-a i sprobowac naprawic bledy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się zdaje, że zawsze z plikiem .bin powinien być plik .cue, który mówi programowi (np. nero) "jak ma to wypalić" (nie znam sie). Spróbuj zassać jakąś gre która ma w pliku .cue napisane Mode2/2352 i wypal w Mode1 to na pewno nie pojdzie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wodocznie masz złe ustawienia :?

ps. dasz namiary na źródło gdzie mógł bym dorwa tego typu obrazki jaki masz w emblemacie?? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi