Varrol Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Czy spodkaliście się z takim problemem, że jak ściągacie plik *.bin (obraz płyty), to po wypaleniu na CD niektóre pliki są uszkodzone, a błąd jest identyfikowany jako "Cyclic Redundancy Check" - pojawia się to podczas kopiowania plików na dysk. Wiem, że to nie wina nagrywarki, bo zrobiłem Virtualnego CDeka prosto z obrazu i ten błąd również tam jest, czyli jest w pliku *.bin. Wcześniej mi się to nie zdarzało, ale teraz prawie każdy obraz ma to uszkodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Tak może być jak sciągasz np. przez DC plik ale jest on mniejszy niż orginał lub gość też ma zwalony plik, całe ściaganie diabli biorą :evil: Zazwyczaj taka płyta w ogóle niechce się nargać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Dlatego uzwajcie emule lub edonkey. Stosuja one metode sprawdzania poprawnosci downloadu. Plik dzielony jest na fragmenty po kilka mb i w razie wykrycia bledy trzeba dociagnac te kilka mb wiecej. Dodatkowo stosuja kompresje i czasami zamiast sciagac plik 700 mb wystraczy tylko 600mb ;) Niegdy nie mialem uszkodzonego pliku podczas sciagania donkeyem lub emule. A sciagam okolo 30 gb obrazow i filmow na miesiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Dlatego uzwajcie emule lub edonkey. Stosuja one metode sprawdzania poprawnosci downloadu. Plik dzielony jest na fragmenty po kilka mb i w razie wykrycia bledy trzeba dociagnac te kilka mb wiecej. Dodatkowo stosuja kompresje i czasami zamiast sciagac plik 700 mb wystraczy tylko 600mb ;) Niegdy nie mialem uszkodzonego pliku podczas sciagania donkeyem lub emule. A sciagam okolo 30 gb obrazow i filmow na miesiac. W tym problem, że na edonkeyu mam transfery po 5KB, a na Kazie nawet 100KB, a raz mi sie zdarzyło 150KB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 W tym problem, że na edonkeyu mam transfery po 5KB, a na Kazie nawet 100KB, a raz mi sie zdarzyło 150KB.To podobnie jak u mnie. Ja na DC przewaznei mam nie wiecej niz 50 kilo czasem sie zdarzy i 200 ale to naprawde zadkosc, natomiast Kaza albo idzie kilo albo pop**rdala i 270 kilo - rekord od jednego usera :) Ale wracajac do tematu jeszcz mnie sie nei zdarzylo zebym sciagnal bin. i zeby mi to nie dzialalo. Moze po prostu przy sciaganio jakis blad zrobila Kaza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 W tym problem, że na edonkeyu mam transfery po 5KB, a na Kazie nawet 100KB, a raz mi sie zdarzyło 150KB.To podobnie jak u mnie. Ja na DC przewaznei mam nie wiecej niz 50 kilo czasem sie zdarzy i 200 ale to naprawde zadkosc, natomiast Kaza albo idzie kilo albo pop**rdala i 270 kilo - rekord od jednego usera :) Ale wracajac do tematu jeszcz mnie sie nei zdarzylo zebym sciagnal bin. i zeby mi to nie dzialalo. Moze po prostu przy sciaganio jakis blad zrobila Kaza? Ściągnąłem plik kilka razy i zawsze błąd był w tym samym miejscu. Dzieje sie tak nie dla wszystkich pkików, tylko niektórych. Np. teraz ściągnąłem inny plik (to samo, ale troche inna nazwa) i jest ok. Po prostu chyba niektóre pliki są walnięte - (najgorszy jest SOF2) - do niego jeszcze mi się nie udało dobrych kopii znaleźć. Natomiast większość bin'ów była ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Varrol w takim razie po prosru ktos cos musial zje*ac jak robil bina. A SOF2 ja mam na plytkach, kupione... Ale chyba seriala mam zlego :( Jak masz dzialajacego to podrzuc jak mozesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 mi sie jeszcze nic takiego nie zdarzyło a na akzie miałem aż 406 kb/s przez 15 min to był mój życiowy rekod jak ściągałem Dzień Świra . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 W tym problem, że na edonkeyu mam transfery po 5KB, a na Kazie nawet 100KB, a raz mi sie zdarzyło 150KB. po 1 - nic nadzwyczajnego - jak zlapales pliczek kogos z ACN, a moze nawet kogos z osiedla/bloku to ciagnelo jak diabli po 2 - bo zamiast eDonkeya uzywaj eMule - on wylapuje o wiele wiecej zrodel niz eDonkey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 a co sie dzieje jak mam pliki ktoore sa ale cd nie przeczyta ich....i mam critical error?Mam taki problem na ut2k3 chorera tydzien sie sciagalo a tu kapa...poradzcie Szacuneczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Czy spodkaliście się z takim problemem, że jak ściągacie plik *.bin (obraz płyty), to po wypaleniu na CD niektóre pliki są uszkodzone, a błąd jest identyfikowany jako "Cyclic Redundancy Check" - pojawia się to podczas kopiowania plików na dysk. Wiem, że to nie wina nagrywarki, bo zrobiłem Virtualnego CDeka prosto z obrazu i ten błąd również tam jest, czyli jest w pliku *.bin. Wcześniej mi się to nie zdarzało, ale teraz prawie każdy obraz ma to uszkodzenie. Sprobuj uzyc programu CDmage. Mozna nim przeskanowac bin-a i sprobowac naprawic bledy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 mi się zdaje, że zawsze z plikiem .bin powinien być plik .cue, który mówi programowi (np. nero) "jak ma to wypalić" (nie znam sie). Spróbuj zassać jakąś gre która ma w pliku .cue napisane Mode2/2352 i wypal w Mode1 to na pewno nie pojdzie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Dlatego uzwajcie emule lub edonkey. Stosuja one metode sprawdzania poprawnosci downloadu. Plik dzielony jest na fragmenty po kilka mb i w razie wykrycia bledy trzeba dociagnac te kilka mb wiecej. Dodatkowo stosuja kompresje i czasami zamiast sciagac plik 700 mb wystraczy tylko 600mb ;) Niegdy nie mialem uszkodzonego pliku podczas sciagania donkeyem lub emule. A sciagam okolo 30 gb obrazow i filmow na miesiac. W tym problem, że na edonkeyu mam transfery po 5KB, a na Kazie nawet 100KB, a raz mi sie zdarzyło 150KB. Wodocznie masz złe ustawienia :? ps. dasz namiary na źródło gdzie mógł bym dorwa tego typu obrazki jaki masz w emblemacie?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...