riffi Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Witam Mam dziwne odczyty napięć. Mianowicie wszystkie programy monitorujące jak SpeedFan czy HardwareMonitor itp. podają mi że na lini zamiast 12V mam 10,7V. Cała reszta jest OK. Czy to jest możliwe? Komp chodzi u mnie 24h na dobe i wogóle sie nie wiesza. W biosie są podane wszystkie inne napięcia, ram, cpu, gpu, tylko nie te z lini 12V. Moje mobo to Epox 8RDA3+PRO, a zasiłka to ModeCom 350GTF. 1. Czy to możliwe aby komp był stabilny na takim napięciu? 2. Czy jest jakiś bardziej wiarygodny program do sprawdzenia napięcia? 3. Czy jedynym wyjściem jest sprawdzenie napięcia miernikiem z moleksa? PS. Sorry jak napisałem w złym miejscu, ale naprawde nie wiedziałem gdzie ten temat włożyć. Z góry dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zmierz napięcia miernikiem tak dla świętego spokoju! Skoro te 2 programy podaja tak a nie inaczej to inny soft tu niewiele zmieni bo z tych samych czujników korzysta. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 3. Czy jedynym wyjściem jest sprawdzenie napięcia miernikiem z moleksa? TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Napięcia sprawdza się tylko miernikiem!!! :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riffi Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Już OK. Miernik kupiony, napięcia sprawdzone i mogę powiedzieć jedno. Wszystkie programy do mieżenia napięć można o kant [gluteus maximus] rozbić. :mur: TYLKO MIERNIK. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Dzięki za cynk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...