Skocz do zawartości
wilczek

SMS'ik wieszający komórki :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli macie jakiegoś kolege który ma Siemensa x35 (działa chyba też na x45 i chcecie mu zrobić kawał to wyślijcie SMS'a o treści :

"%English"

tak jak jest napisane powyżej, razem z ""

Dostanie SMS'a a jeśli będzie chciał go odczytać zawiesi mu sie komórka i będzie cały czas Prosze Czekać :twisted:

Uprzedzam iż w telefonach x35 nie będzie mógł go usunąć gdyź za każdym razem będzie mu sie wieszał kom. Jedynym wyjściem jest przełożenie karty do innego telefonu Noki czy innej firmy (byle nie Siemensa) i tamtym usunięcie tej wiadomości.

Gdy zawiesi sie wam kom to wyjmijcie baterie i uruchomcie ponownie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z netu działa na 100% i na modelach SL42 i 45 też i chyba na większości Siemensów przynajmniej tych nowszych  :D  :D  :D

Sprawdzałeś ??

Wiesz może czy działa tez na Mt50 (chyba tak sie one sie nazywają) ??

dzisiaj sprawdze na telefonie starej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z netu działa na 100% i na modelach SL42 i 45 też i chyba na większości Siemensów przynajmniej tych nowszych  :D  :D  :D

Sprawdzałeś ??

Wiesz może czy działa tez na Mt50 (chyba tak sie one sie nazywają) ??

Sprawdzałem na swoim SL42 i działa podobno działa też z innymi językami np. polish, musi być napisany tak jak w telefonie chodzi tu nie o konkretny język, ale o zapis wiadomości, którego nie może odczytać telefon na Mt50 działa na 90% bo sam nie sprawdzałem, ale czytałem na jakimś forum jak strasznie się podniecali tym ''bajerem'' więc chyba działe na większości modeli,- zresztą co szkodzi spróbować ja tak zrobiłem i wiem, że działa, - telefon przecież na tym nie ucierpi :) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

milutkie :twisted: ja mam ME45 i zaraz sobie sprawdze. Wydaje mi się też, że jest metoda na skasowanie takiego esemesa bez przekładania karty do innego telefonu (ale taki mi się może tylko wydaje - w każym razie w ME45) Wystarczy (po odwieszeniu poprzez wyjęciem baterii) wysłać sobie jakiegokolwiek esemesa (tzn. nie zawieszającego), otworzyć go i wybrać usuń wszystkie - usunie też tega zawieszającego bez otwierania go. to tak jak by komóś nie chciało się przekładać karty. pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi