__penteus__ Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Mam nową kartę graficzną - radeon 9600 pro, wszesniej miałem gf MX440 . Jak poprawnie zainstalować nową kartę ? Czy muszę odinstalować detonatory a jesli tak to w jakim etapie instalcji i jak. Mój system to Windows XP prof + SP1. Proszę o instrukcję - najlepiej w punktach :) - tzn. w jakiej kolejności wszystko robic , kiedy wyjac starą kartę , kiedy wrzucic omegi itd .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 :mur: 1) Odinstalować sterowniki 1.1) Wyczyścić pozostałości np Driver Cleaner z www.drivercleaner.net 3) Wyjąć starą i włożyć nową 4) Zainstalować sterowniki 5) Cieszyć się z nowej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 szczerze to chyba najgłópsze pytanie jakie dotąd widziałem, ale może chłpak nie ma się kogo spytać w okolicy najlepszym sposobe wg mnie jest format i instalowanie na nowo windy w ten sposób się pozbedziesz śmieci po GF i jeszcze świeżutki system (jak ja lubię ten zapach) instalujesz omegi i spox, wtedy sobie zrobisz parę testów bo nie ma to jak na świeżym systemie. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__penteus__ Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Outlander powiedz mi jeszce jaką opcje mam wybrac w D Cleaner zeby odisntalować tylko grafikę bo mam inne stery do płyty głownej - nForce 2 . Tzn. chcę usunąc tylko grafikę a resztę zostawić - czy wystarczy wybrać "Nvidia" i kliknąc clean ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__penteus__ Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 szczerze to chyba najgłópsze pytanie jakie dotąd widziałem, ale może chłpak nie ma się kogo spytać w okolicy najlepszym sposobe wg mnie jest format i instalowanie na nowo windy w ten sposób się pozbedziesz śmieci po GF i jeszcze świeżutki system (jak ja lubię ten zapach) instalujesz omegi i spox, wtedy sobie zrobisz parę testów bo nie ma to jak na świeżym systemie. :rolleyes: 1521157[/snapback] Spokojnie panowie , na tym forum zawsze znajdzie się ktoś głupszy kto poradzi mi " ...może to zasiłka ..." - uniwersalne rozwiązanie każddego problemu B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Spokojnie panowie , na tym forum zawsze znajdzie się ktoś głupszy kto poradzi mi " ...może to zasiłka ..." - uniwersalne rozwiązanie każddego problemu B) 1521164[/snapback] no jesli przecietny user ma takie pojecie o zasilkach jak slonie o lataniu... ale pytanie zacne. nie obrazajac nikogo cos nie tak z nowymi jest ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__penteus__ Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 (edytowane) melsonku popraw sobie proszę "głópszego" na głupszego bo to głupio wygląda - myślisz ze masz pojęcie o sprzęcie ale pisać to się jeszcze nie nauczyłeś :oops: Edytowane 29 Czerwca 2005 przez __penteus__ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Hej nie popadajcie ze skrajnosci w skrajnosc, to ze ktos jest poczatkujacym userem nie upowoznia was do wysmiewania sie z niego, zamiast mieszac go z blotem moze udzielili byscie mu pomocy, bo chyba do tego powstaja takie fora!! Najlepiej jest jak bylo wyzej napisane zrobic format dysku i postawic nowy system, a nastepnie Omegi i wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Racja, trzeba pomóc. Po prostu wsadź nowa karte, a jak odpalisz Win to sam zapyta o sterowniki. Koniec problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 często zauważam że na tym forum pojawia się "fala", wiele osób uważa się za dziadków - którzy rullez....(szkoda słów...) jeśli chodzi o główne pytanie to Outlander opisał,najszybsze rozwiązanie sprawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Outlander powiedz mi jeszce jaką opcje mam wybrac w D Cleaner zeby odisntalować tylko grafikę bo mam inne stery do płyty głownej - nForce 2 . Tzn. chcę usunąc tylko grafikę a resztę zostawić - czy wystarczy wybrać "Nvidia" i kliknąc clean ? 1521158[/snapback] To naprawdę proste :blink: Sterowniki od nForce zaczynają się od "nForce Chipset" i ich nie ruszaj. Sterowniki grafiki to "nVidia" i "nVidia WDM". "nVidia Stereo" to sterownik zintegrowanego dźwięku i to też możesz zostawić. Zmiana karty nVidii na ATI nie wymaga reinstalacji systemu więc po co go reinstalować ? Pamiętajcie że nie wszyscy mają tylko system i kilka gier ;) Czasem instalacja dodatkowego softu trwa kilka razy dłużej niż samego systemu (który mozna postawić i w 10min jeśli ma się odpowiednio spreparowaną płytkę instalacyjną), nie mówiąc o przywracaniu wszystkich utraconych ustawień. Czasami udaje się nawet bezproblemowa instalacja bez jakichkolwiek operacji ale w większości wypadków trzeba posprzatać po starej karcie bo nVidia i ATI się nie lubia ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 juz raz zmienialem grafike z gf na ati... polecam tak: 1. format dysku 2. swiezy system 3. omegi 4. sterowniki do chipsetu plyty glownej wtedy osiagniesz maksymalna standardową moc grafiki, do tego swiezy system troche przyspieszy dzialanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 juz raz zmienialem grafike z gf na ati... polecam tak: 1. format dysku 2. swiezy system 3. omegi 4. sterowniki do chipsetu plyty glownej wtedy osiagniesz maksymalna standardową moc grafiki, do tego swiezy system troche przyspieszy dzialanie :) 1525030[/snapback] Mi sie wydaje ze: 1. Format 2. nowy system 3. sterowniki do chipsetu i dopiero potem sterowniki od garfy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 ja wszystkie stery instaluje naraz i robie za jednym razem reset ;) dlatego dla mnie kolejnosc instalowania sterów nie ma znaczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...