Skocz do zawartości
__penteus__

Jak Zainstalować Nową Kartę Graf. ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nową kartę graficzną - radeon 9600 pro, wszesniej miałem gf MX440 . Jak poprawnie zainstalować nową kartę ? Czy muszę odinstalować detonatory a jesli tak to w jakim etapie instalcji i jak. Mój system to Windows XP prof + SP1.

Proszę o instrukcję - najlepiej w punktach :) - tzn. w jakiej kolejności wszystko robic , kiedy wyjac starą kartę , kiedy wrzucic omegi itd ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze to chyba najgłópsze pytanie jakie dotąd widziałem, ale może chłpak nie ma się kogo spytać w okolicy najlepszym sposobe wg mnie jest format i instalowanie na nowo windy w ten sposób się pozbedziesz śmieci po GF i jeszcze świeżutki system (jak ja lubię ten zapach) instalujesz omegi i spox, wtedy sobie zrobisz parę testów bo nie ma to jak na świeżym systemie. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze to chyba najgłópsze pytanie jakie dotąd widziałem, ale może chłpak nie ma się kogo spytać w okolicy najlepszym sposobe wg mnie jest format i instalowanie na nowo windy w ten sposób się pozbedziesz śmieci po GF i jeszcze świeżutki system (jak ja lubię ten zapach) instalujesz omegi i spox, wtedy sobie zrobisz parę testów bo nie ma to jak na świeżym systemie. :rolleyes:

1521157[/snapback]

Spokojnie panowie , na tym forum zawsze znajdzie się ktoś głupszy kto poradzi mi " ...może to zasiłka ..." - uniwersalne rozwiązanie każddego problemu B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie panowie , na tym forum zawsze znajdzie się ktoś głupszy kto poradzi mi " ...może to zasiłka ..." - uniwersalne rozwiązanie każddego problemu  B)

1521164[/snapback]

no jesli przecietny user ma takie pojecie o zasilkach jak slonie o lataniu... ale pytanie zacne. nie obrazajac nikogo cos nie tak z nowymi jest ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej nie popadajcie ze skrajnosci w skrajnosc, to ze ktos jest poczatkujacym userem nie upowoznia was do wysmiewania sie z niego, zamiast mieszac go z blotem moze udzielili byscie mu pomocy, bo chyba do tego powstaja takie fora!!

Najlepiej jest jak bylo wyzej napisane zrobic format dysku i postawic nowy system, a nastepnie Omegi i wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Outlander powiedz mi jeszce jaką opcje mam wybrac w D Cleaner zeby odisntalować tylko grafikę bo mam  inne stery do płyty głownej - nForce 2 . Tzn. chcę usunąc tylko grafikę a resztę zostawić  - czy wystarczy wybrać "Nvidia" i kliknąc clean ?

1521158[/snapback]

To naprawdę proste :blink:

Sterowniki od nForce zaczynają się od "nForce Chipset" i ich nie ruszaj.

Sterowniki grafiki to "nVidia" i "nVidia WDM".

"nVidia Stereo" to sterownik zintegrowanego dźwięku i to też możesz zostawić.

Zmiana karty nVidii na ATI nie wymaga reinstalacji systemu więc po co go reinstalować ? Pamiętajcie że nie wszyscy mają tylko system i kilka gier ;) Czasem instalacja dodatkowego softu trwa kilka razy dłużej niż samego systemu (który mozna postawić i w 10min jeśli ma się odpowiednio spreparowaną płytkę instalacyjną), nie mówiąc o przywracaniu wszystkich utraconych ustawień.

Czasami udaje się nawet bezproblemowa instalacja bez jakichkolwiek operacji ale w większości wypadków trzeba posprzatać po starej karcie bo nVidia i ATI się nie lubia ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz raz zmienialem grafike z gf na ati...

polecam tak:

1. format dysku

2. swiezy system

3. omegi

4. sterowniki do chipsetu plyty glownej

wtedy osiagniesz maksymalna standardową moc grafiki, do tego swiezy system troche przyspieszy dzialanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz raz zmienialem grafike z gf na ati...

polecam tak:

1. format dysku

2. swiezy system

3. omegi

4. sterowniki do chipsetu plyty glownej

wtedy osiagniesz maksymalna standardową moc grafiki, do tego swiezy system troche przyspieszy dzialanie :)

1525030[/snapback]

Mi sie wydaje ze:

1. Format

2. nowy system

3. sterowniki do chipsetu

i dopiero potem sterowniki od garfy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi