westsajd Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Witam! Mam niedorozwinietego admina sieci ktory praktycznie nic nie umie... jedyne co potrafi to go wlaczyc po braku pradu itp. Jak w prosty sposób mu wytłumaczyc jak przekierowac porty na linie? Wiem ze serwer stoi na linuxie... tylko tyle wiem... moze ktos napisac prosta instrukcje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 zalezy czym chcesz przekierowywac porty.. iptables (tudziez inny fwall), socat, masa innego programowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) No nie wiem czym... co on tam ma wogóle na tym kompie... musze mu napisać maila jak ma przekierować porty krok po kroku... Gdy wchodze na http://192.168.0.1 jest napisane "Welcome to FREESCO server blablalba" Edytowane 30 Czerwca 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) chodzi mi o nazwe programu / usługi który jest zainstalowany na tym serwerze Duzo aplikacji / usług pozwala przekierowywac porty.. Najlatwiejszy IMO jest SOCAT poszperaj tez na forum freesco.pl [np takie tematy tam sa] Edytowane 30 Czerwca 2005 przez lofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) A nie można tego zrobić jakoś z poziomu konsoli? Bo znając go to on żadnego programu nie zainstaluje... Aha czyli z tego tematu wynika że każdy Freesco ma te iptables i można tym sie bawić? Edytowane 30 Czerwca 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Poczytaj sam..rusz glowa...po co ci cokolwiek robic na tym systemie skoro szukasz murzyna, ktory poda ci na tacy gotowe rozwiazanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) Dobra to powiedzcie mi jak dostać się do panelu kontrolnego tego freesco. Jak wchodze przez telnet: open 192.168.0.1 to jest napisane: połączenie z hostem przerwane, jak wchodze przez IE czy coś innego 192.168.0.1:82 to wyskakuje mi brak strony. Czy możliwe jest że panel jest na innym porcie niż 82? Jeśli tak to jak sprawdzić na jakim? Hasło mam... Edytowane 30 Czerwca 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Dobra to powiedzcie mi jak dostać się do panelu kontrolnego tego freesco. Jak wchodze przez telnet: open 192.168.0.1 to jest napisane: połączenie z hostem przerwane, jak wchodze przez IE czy coś innego 192.168.0.1:82 to wyskakuje mi brak strony. Czy możliwe jest że panel jest na innym porcie niż 82? Jeśli tak to jak sprawdzić na jakim? Hasło mam... 1523092[/snapback] no offence..uffff :mur: >> cat /etc/services | grep 82xfer 82/tcp #XFER Utilityxfer 82/udp #XFER UtilityTo apropo Twojego portu 82 Moze jednak zaloguj sie via ssh ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Sorki za bardzo lamerskie pytania ale jestem początkujący w tematyce linuxa... A jak się zalogować przez ssh? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 uzyj putty (dobry klient) http://the.earth.li/~sgtatham/putty/0.58/htmldoc/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...