Skocz do zawartości
Oles07

Jak Z Wydajnościa Chłodnicy Od "nyski"?

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy zachwalają chłodnice od rekorda, fiata itd... A jak z wydajnościa chłodniczki od nyski? Nie wiem jak Wam, ale mi by ona idealnie na bude na górze pasowała... Doo tego 3 wentyle na 12cm na 5v...to by nawet ciche bylo... Tylko nie podoba mi się w niej to że jakoś między fianmi jest mała przestrzeń...

Prosiłbym o wypowiedz posiadaczy takich chłodniczek... Z góry dziex.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie są wersje? Czym się różnią? Mam kogoś na Giełdzie w Słomczynie, poszuka... :))

Jeszcze jej nie kupiłem...dopiero myśle nad zakupem... Ale pewnie to coś takiego...

http://img75.echo.cx/my.php?image=nysa37it.jpg

Nie chce instalować 2 mniejszych nagrzewnic, wolałbym coś wiekszego na 3 wentylki 120mm... Może jakieś inne propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam miedzianą, chwilowo układ zdemontowany, bo wymieniam wszystkie węże z 12/16 na 8/10 i złączki z NK12 na SM8/10. Ta nagrzewnica jest cała miedziana. Ja płaciłem za swoją 100 zł - 12 lat leżała na magazynie wojskowym nigdy nie używana i czyściutka w środku. A ta co jest na zdjęciu, to jest identyczna z moją, tylko moja ładniejsza. Z rozlutowaniem, to będzie raczej problem, gdyż jest lutowana miedzią - przynajmiej moja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie myślałem że wejdzie na nią 3x120mm... Chce cos na max wydajnego... Jak skończe to sie pochwale... sasasa. Co myślicie aby do tego taką pompke c.o.?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54951298

Tylko nie wiem jak z jej głośnością... Więc będe polował na miedzziana nyske...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy uzywa innego slownictwa

"lamele" to maja byc kanaly czy blaszki radiatora ?

bo jezeli kanaly to raczej ciezko zeby byly stalowe ,bo zbiorniki sa mosiezne

a jezeli "lamele" to blaszki to moga sobie byc stalowe lub aluminiowe i to nic nie przeszkadza (lepiej aluminiowe bo lzejsze)

muciek

w twoim zestawieniu "inny model fiata?" -jezeli chodzi ci o 125p to napewno NIE ,bo zwyczjnie sie nie zmiesci

jezeli o fiaty wloskie (punto i s-ka ) to nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i 3 telefomy i w mojej okolicy znalazłem 2 nagrzewnice nowe! Tylko koszto...ok 150zł... I się jeden pan zdziwił że są inne niż miedziane! A to niespodzianka. Są i bedą! Mają ich dużo!

Edytowane przez Oles07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli mieszkasz w Warszawie to przy ulicy Stawki (niepamiętam jaki numer ale to gdzieś mniej więcej po środku pomiędzy Intraco a Jana PawłaII) jest sklep z częściami do Lublina, Żuka i Nysy, jakiś czas temu (no ze trzy miechy będzie albo i troche dawniej :wink: ) mieli tam takie nówki różnych typów w cenach 60~80 zeta. Jak się pytałem to pacjent mówił że leżą już od lat i nikt za bardzo tego nie kupuje więc może jeszcze się ostały, kto wie? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dzwoniłem do ząbek, to powiedzieli że ostatnią sprzedali na stawki... cena hurtowa to 150 zł. wiec na detalu ok 180 minimum... ale zapytam/przedzwonie o jakiejs przyzwoitej porze... teraz chyba nie udzielą informacji...hehehe...

Chyba z 20 razy błędy poprawiałem...mam dziś urodzinki i już o 00:03 z wódeczką pod oknem śpiewali... hehehe... na kolegów zawsze można liczyć...

No nikt nie może załatwić nagrzewnicy od nyski?? Podobno od żuka to wsio to samo...przynajmniej z opisu pani w sklepie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aj takiego "fiaciora" robił NAZIR i Tonic, jednyne info jakie NAZIR znalazł to to

http://www.automan.infocentrum.pl/cgi-bin/...FILE=kartat.tpl

jezeli to fiat 125p to w takim razie przed liftingiem w 1974 roku

rozbieralem fiata z 1980 roku i takiej nagrzewnicy nie mial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi