Oles07 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) Szukam, oglądam, czytam... i niemożna powiedzieć jednoznacznie która pomka jest najleprza... (czyt. cicha-niesłyszalna i zarazem wydajna) Więc moje pytanie brzmi inaczej: Ma ktoś pomke której nie słychać? Jeśli tak, to jaką i jak z jej wydajnościa (czyt. pod jakim obciążeniem pracuje)? Edit... myślałem o tej... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54951298 Ale nie mam pojęcia jak z jej głośnością... :unsure: Pompka będzie pracować pod minimum 3 blokami i dość sporą chłodniczką... Edytowane 2 Lipca 2005 przez Oles07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzabi Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Wszystkie pompy obiegowe sa cieche np laing i bez problemu uciagną 3 bloki!! Nie polecam akwariowych popek bo sa poprostu zaje*** głośne!! Pozdrawaim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 @Oles07 mam tą pompkę i mogę zapewnić ze z odległości 5cm nic nie uszłyszysz :D zero 3 bloki pociągnie, ja przynajmniej już się przymierzam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Co polecacie jeszcze z pomp typu tej LAING? Jakis konkretniejszy model np Grundfosa? Nie chce miec wodotryskow w kompie, ale odpowiednie cisnienie przy 3 blokach, chlodnicy no i przede wszystkim cisze . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Coś już było o tym tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=33&t=106032 i jeszcze gdzieś, ale nie mogę linka znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles07 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Wiec chyba zostane przy tej z allegro...250 zl to troche sporo, ale liczy sie bezglosna praca... Dla mnie wystarczy chyba... Jestem zadowolony, dziex za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuke10 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Ja mam ta i jestem bardzo zadowolony(Danger Den DD12V-D5).Jest dosyc cicha z mozliwoscia obnirzenia predkosci przeplywu w skali 1-do-5.Wydajnosc 1200 litrow na godzine,wiem ze Swiftech ma taka sama pompke MCP655 ale cena jest troszeczke wieksza a parametry te same.Jesli chcesz cos naprawde cichego to najlepszym wyborem bedzie Swiftech MCP350(wydajnosc 350-litrow na godzine).A tu jest strona.http://www.swiftnets.com/ http://www.voyeurmods.com/index.php?action...d=2&prevstart=0 B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Laing daje radę u mnie ciągnie to co w podpisie - blok na CPU ma oporu... wierzcie mi... miałem wiele bloków w rękach... do żadnego znanego mi nie uda się porównać... PX który ponoć wg. niektórych ma duże opory... to nic... Jak masz dużo miejsca to pompka CO ;) z korpusem żeliwnym widywałem nówki już od 180zł - tylko jako płyn trzeba używać płynu do chłodnic(glycoshell czy texaco lub castrol...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles07 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Laing daje radę u mnie ciągnie to co w podpisie - blok na CPU ma oporu... wierzcie mi... miałem wiele bloków w rękach... do żadnego znanego mi nie uda się porównać... PX który ponoć wg. niektórych ma duże opory... to nic... Jak masz dużo miejsca to pompka CO ;) z korpusem żeliwnym widywałem nówki już od 180zł - tylko jako płyn trzeba używać płynu do chłodnic(glycoshell czy texaco lub castrol...) 1528443[/snapback] Miejsca będzie całkiem sporo... Ale bym prosił konkretne propozycje... nazwa, model... Na razie jestem zdecydowany na ta z allegro co wcześniej... co Pc juice też ma... Nie jest duża i jak napisał bardzo cicha!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Ja bym kupił: Pompa 15 PWr 14C (pompa LESZNO C.W.U) lub Grundfosa C.W.U A narazie 3 bloki i 3 nagrzewnice ciągną 2 pompki Aquaszut 600l/h - są bezgłośne (żeby sprzwdzić czy są włączone muszę dotknąć zbiornika ręką), dają spokojnie radę temu zestawowi, wydzielają bardzo mało ciepła i były tanie. Chodzą prawie 2 miesiące bez żadnych problemów. (wady: muszą być w zbiorniku (zatapialne) pionowo przez co ciężko wyprowadzić węże... ale dla chcącego nic trudnego) Na tweaku są zdjęcia z montarzu i filmik (10Mb) z pracy pompek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...