Skocz do zawartości
RadeX

---{ Pure Metal }--- Mod

Rekomendowane odpowiedzi

pleksi chyba bedzie matowa ale tylko od srodka zeby diody dawaly ladna poswiate a z przodu nie matowa zeby pleksa nie rzucala sie w oczy

1534623[/snapback]

A po co w ogole klasc plekse pod blacha perforowana z przodu? Nie lepiej zostawic bez? Przeciez jaki przewiew bedzie miec wtedy buda!

PS tez zamowie u tego kolesia z allegro takie aluminium perforowane i zrobie sam front obudowy! A ramke do niego z podobnych katownikow tyle ze takich z jednej strony dluzszych a z drugiej krotszych!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co w ogole klasc plekse pod blacha perforowana z przodu? Nie lepiej zostawic bez? Przeciez jaki przewiew bedzie miec wtedy buda!

PS tez zamowie u tego kolesia z allegro takie aluminium perforowane i zrobie sam front obudowy! A ramke do niego z podobnych katownikow tyle ze takich z jednej strony dluzszych a z drugiej krotszych!

1534808[/snapback]

po co tyle wykrzyknikow? ;]

teraz kazdy zacznie zgapiac ;]

a co do tego przewiewu... wyobraz sobie jaka wtedy bedzie buda w srodku zasyfiona! ;]

od przewiewu sa wentyle ;]

Outlander po co robic dodatkowa niepotrzebna robote. zobaczysz ze bedzie git :)

Edytowane przez Radek_BVB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NeuroPL - wszystko jest proporcjonalne i katowniki sa ekstra, moze Ci sie tylko tak wydaje a moze po prostu rzeczywiscie CI sie nie podoba, jedno z dwoch ;]

pleksi chyba bedzie matowa ale tylko od srodka zeby diody dawaly ladna poswiate a z przodu nie matowa zeby pleksa nie rzucala sie w oczy

1534623[/snapback]

Najwazniejsze ze Tobie sie podoba :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co tyle wykrzyknikow? ;]

Takie przezwyczajenie! Nie zwracajcie uwagi na to :P

teraz kazdy zacznie zgapiac ;]

Juz dawno chcialem jakos zmienic front ale nie mialem pomyslu a ty podsunoles mi bardzo dobry :)

a co do tego przewiewu... wyobraz sobie jaka wtedy bedzie buda w srodku zasyfiona! ;]

od przewiewu sa wentyle ;]

Moze masz racje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje :P Narazie jestes na dobre drodze :)

PS. Nie bede ukrywal ze twoja mean machine zainspirowala mnie do zmodowania mojej budy :P Juz chyba z 1-2 miesiace temu prezentowalem efekty moich prac ale do konca one mnie nie zadowlily wiec ja nadal pracuje :P - max 2 tyg. i wersje 1.0 final zaprezentuje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysl imo dobry, przemyslany i z pewnoscia bedzie to wykonane z dbaloscia o najmniejsze szczegoly :) Podoba mi sie wlasnie ta konsekwencja w modowaniu. W ucieczce przed odpustową choinką nie powstaje zaraz jakis totalnie ekstremalny mod, ale wlasnie cos klasycznego i urzekajacego prostotą pomyslu, szlachetnoscia materialow - to cecha dojrzalego moddera :wink:

No a jesli chodzi o workloga to mimo wszystko przestrzegam przed dawaniem 3 fotek srobki, bo robi sie sztuczny tlok w postach i chyba nie o to chodzi. Tak czy inaczej ten temat sledze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysl imo dobry, przemyslany i z pewnoscia bedzie to wykonane z dbaloscia o najmniejsze szczegoly :) Podoba mi sie wlasnie ta konsekwencja w modowaniu. W ucieczce przed odpustową choinką nie powstaje zaraz jakis totalnie ekstremalny mod, ale wlasnie cos klasycznego i urzekajacego prostotą pomyslu, szlachetnoscia materialow - to cecha dojrzalego moddera  :wink:

No a jesli chodzi o workloga to mimo wszystko przestrzegam przed dawaniem 3 fotek srobki, bo robi sie sztuczny tlok w postach i chyba nie o to chodzi. Tak czy inaczej ten temat sledze.

1535689[/snapback]

dobra spostrzegawczosc :) myslimy chyba podobnie ;]

co do 3 fotek srobki pewnie chodzi Ci o poczatkowe fotki, chcialem pokazac jakie zebralem materialy i z czego bedzie buda ale nie wydaje mi sie zebym przesadzil, w kazdym razie nie boj sie, teraz beda same konkrety ;]

apdejt najdalej wieczorem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wytniesz otwory na CDki? Wykonanie ladnych, foremnych i dokladnych otworow na CDki bedzie dosc trudne. (zwlaszcza w blasze perforowanej).

Ja juz od pol roku mam w domu taka blache perforowana, aluminium mam w domu full. Ojciec zajmuje sie profesjonalnie spawaniem alu w oslonie argonu (TIG) wiec zaplecze techniczne mam niezłe, tylko nie wiem wlasnie jak rozwiazac kwestie napedow optycznych.

A czy gdzies mozna kupic "nakladki" na front panel CDka? Bo co z tego ze wytne otwor w blasze perforowanej jak bede usial tam wsadzic paskudny bialy front mojego LIteON'a. Ktoś może zalinkowac taki aluminiowy front? Szukalem ale nie znalazłem :/.

EDIT:

Znalazłem:

http://www.4max.com.pl/default.asp?g=39&gg=21&produkt=613

Czy nie da sie tego dostac gdzieś taniej?

Edytowane przez Orion_THG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otwory na cd w alu perforowanym? proste

tniesz od oczka do oczka wycinajac w ten sposob otwor na cd, szlifujesz.

a z plaskownika zrobie zaslepke na cd i bedzie gitara :)

wieczorem dam przykladowa fotke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zaslepke robisz na caly sidik? Bo ja mam w planach wyciac otwor na sama klapke i przycisk! Najlatwij bedzie pokazac to na obrazku:

Rozwiązanie problemu cdka

Zaslepke na tacke wykonam tak jak sam pisales z prostownika. Wg mnie takie rozwiazanie jest lepsze bo zaslania calego cdka i pozwala uzyskac cala powierzchnie blachy a nie jakies nakladki na cale napedy :)

PS grubosc podkladki pod prostownik trzeba juz dobrac tak zeby prostownik przylegal do blachy perforowanej ale zeby nie zatrzymywal tacki!

Edytowane przez lookash2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za sugestie ale decyzja juz zostala podjeta ;]

polece po oczkach dookola tacki tak zeby mogla sie wysunac, dam jakas podkladke na tacke zeby zrownala sie z poziomem alu perforowanym i zamaskuje plaskownikiem aluminiowym szerszym od wycietej dziury tak ze nie bedzie wogole widac ze bylo cos wycinane, bedzie tylko widac plaskownik na alu perforowanym ;]

a tutaj nowe fotki, te bez flesza bardziej oddaja to co widac w rzeczywistosci:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

nozki na razie zamontowane prowizorycznie zebyscie mogli zobaczyc jak to bedzie wygladac :)

lookash2 przeciez o tym mowilem pare postow temu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawie wygląda, oby tak dalej. Śruby zostawisz takie jakie są, czy je zmienisz ? ? ? Chodzi mi o te napisy na trzonie śruby.

1536450[/snapback]

innych srub, bez napisow nie znalazlem i na razie zostaja one. choc z drugiej strony te napisy dodaja troche klimatu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lookash2 przeciez o tym mowilem pare postow temu ;]

1536441[/snapback]

Napisales ze zrobisz zaslepke na CD! Pomyslalem ze chodzi tobie o zaslepke na caly naped :lol:

PS buda wyglada zaje*iscie!Wypas na maksa! A z czego chcesz zrobic to logo na front?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcesz umiescic wiatraki za ta blacha? czy planujesz wycinanie na nie dziur?

ja bym chcial w swojej budie umiescic wentyle za blacha ale martwi mnie troche swist powietrza przepychanego przez te dziurki :?

moze zrobisz jakis test jak to chalasuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wentyle beda ZA blacha, tnac ja zepsulbym tylko jej urok

hmm zaraz zaraz... ale ja nie bede mial wentyla na froncie :D tylko na dole i z tylu ;] sam jeszcze nie wiem

a co do swistu to raczej takowego nie bedzie bo mam cichutkie arctici ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wentyle beda ZA blacha, tnac ja zepsulbym tylko jej urok

hmm zaraz zaraz... ale ja nie bede mial wentyla na froncie :D tylko na dole i z tylu ;] sam jeszcze nie wiem

a co do swistu to raczej takowego nie bedzie bo mam cichutkie arctici ;]

1536623[/snapback]

Powietrze przelatujace przez te kratki bedzie robic 'swist'... wiem jakie to jest uciazliwe, bo sam kiedys w budzie mialem zamontowana wiatraki na kratkach... no ale cos za cos (stylistyka vs. cisza). Prawa fizyki sa nieublagane i nawet noiseblocker tu nie pomoze. ;]

Co do tych srub to bardziej bym na ich miejscu widzial nity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wdg mnie te śruby bardzo ładnie sie komponują z tym szkieletem. Wkońcu pure metal , to pure metal :)

Kratki + wiatraczek = świst tak denerwujący , że po 30 min wyciągniesz wyżynarke do metalu i wydziobiesz otworek . Zapewniam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec wlasnie tego sie boje.

1536908[/snapback]

Co to wnosi do tematu?, ludzie nie piszcie byle czego bo jakis mod zaczoł sie robic na tweaku dajcie po pracowac i dawajcie sensowne uwagi bo ja tu duzo postolejstwa widze i az odechciewa sie czytac ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi