Outlander Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 A może plexe przeźroczystą i pełną (cieniutką) blachę alu ... Mógłby być ciekawy efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 pleksi chyba bedzie matowa ale tylko od srodka zeby diody dawaly ladna poswiate a z przodu nie matowa zeby pleksa nie rzucala sie w oczy 1534623[/snapback] A po co w ogole klasc plekse pod blacha perforowana z przodu? Nie lepiej zostawic bez? Przeciez jaki przewiew bedzie miec wtedy buda! PS tez zamowie u tego kolesia z allegro takie aluminium perforowane i zrobie sam front obudowy! A ramke do niego z podobnych katownikow tyle ze takich z jednej strony dluzszych a z drugiej krotszych! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) A po co w ogole klasc plekse pod blacha perforowana z przodu? Nie lepiej zostawic bez? Przeciez jaki przewiew bedzie miec wtedy buda! PS tez zamowie u tego kolesia z allegro takie aluminium perforowane i zrobie sam front obudowy! A ramke do niego z podobnych katownikow tyle ze takich z jednej strony dluzszych a z drugiej krotszych! 1534808[/snapback] po co tyle wykrzyknikow? ;] teraz kazdy zacznie zgapiac ;] a co do tego przewiewu... wyobraz sobie jaka wtedy bedzie buda w srodku zasyfiona! ;] od przewiewu sa wentyle ;] Outlander po co robic dodatkowa niepotrzebna robote. zobaczysz ze bedzie git :) Edytowane 7 Lipca 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 NeuroPL - wszystko jest proporcjonalne i katowniki sa ekstra, moze Ci sie tylko tak wydaje a moze po prostu rzeczywiscie CI sie nie podoba, jedno z dwoch ;] pleksi chyba bedzie matowa ale tylko od srodka zeby diody dawaly ladna poswiate a z przodu nie matowa zeby pleksa nie rzucala sie w oczy 1534623[/snapback] Najwazniejsze ze Tobie sie podoba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 po co tyle wykrzyknikow? ;]Takie przezwyczajenie! Nie zwracajcie uwagi na to :P teraz kazdy zacznie zgapiac ;]Juz dawno chcialem jakos zmienic front ale nie mialem pomyslu a ty podsunoles mi bardzo dobry :) a co do tego przewiewu... wyobraz sobie jaka wtedy bedzie buda w srodku zasyfiona! ;] od przewiewu sa wentyle ;] Moze masz racje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Ta buda strasznie mi przypomina stackera ;) Narazie jest naprawde miodzio ale czekam na wiecej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Ta buda strasznie mi przypomina stackera ;)rzeczywiscie tak jest, ale jak z nia skoncze tak nie bedzie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Mam nadzieje :P Narazie jestes na dobre drodze :) PS. Nie bede ukrywal ze twoja mean machine zainspirowala mnie do zmodowania mojej budy :P Juz chyba z 1-2 miesiace temu prezentowalem efekty moich prac ale do konca one mnie nie zadowlily wiec ja nadal pracuje :P - max 2 tyg. i wersje 1.0 final zaprezentuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 no no nieźle ci to idzie :) powodzenia ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Pomysl imo dobry, przemyslany i z pewnoscia bedzie to wykonane z dbaloscia o najmniejsze szczegoly :) Podoba mi sie wlasnie ta konsekwencja w modowaniu. W ucieczce przed odpustową choinką nie powstaje zaraz jakis totalnie ekstremalny mod, ale wlasnie cos klasycznego i urzekajacego prostotą pomyslu, szlachetnoscia materialow - to cecha dojrzalego moddera :wink: No a jesli chodzi o workloga to mimo wszystko przestrzegam przed dawaniem 3 fotek srobki, bo robi sie sztuczny tlok w postach i chyba nie o to chodzi. Tak czy inaczej ten temat sledze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Ja juz widze jak to wszystko rozswietli sie przepieknym niebieskim kolorkiem i przez te dziurki po podlodze bedzie taka blekitna poswiata ;) normalnie bajka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 powiem szczerze ze szkoda by mi bylo kasy na robienie dna budy z takiej blachy... uzyl bym po prostu plexi albo szkla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Szkło jest naprawde dobre, ostatnio kupiłem sobie formatkę ze szkła hartowanego i naprawde jest solidna, a przy tym fajnie wyglada :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Pomysl imo dobry, przemyslany i z pewnoscia bedzie to wykonane z dbaloscia o najmniejsze szczegoly :) Podoba mi sie wlasnie ta konsekwencja w modowaniu. W ucieczce przed odpustową choinką nie powstaje zaraz jakis totalnie ekstremalny mod, ale wlasnie cos klasycznego i urzekajacego prostotą pomyslu, szlachetnoscia materialow - to cecha dojrzalego moddera :wink: No a jesli chodzi o workloga to mimo wszystko przestrzegam przed dawaniem 3 fotek srobki, bo robi sie sztuczny tlok w postach i chyba nie o to chodzi. Tak czy inaczej ten temat sledze. 1535689[/snapback] dobra spostrzegawczosc :) myslimy chyba podobnie ;] co do 3 fotek srobki pewnie chodzi Ci o poczatkowe fotki, chcialem pokazac jakie zebralem materialy i z czego bedzie buda ale nie wydaje mi sie zebym przesadzil, w kazdym razie nie boj sie, teraz beda same konkrety ;] apdejt najdalej wieczorem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion_THG Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) A jak wytniesz otwory na CDki? Wykonanie ladnych, foremnych i dokladnych otworow na CDki bedzie dosc trudne. (zwlaszcza w blasze perforowanej). Ja juz od pol roku mam w domu taka blache perforowana, aluminium mam w domu full. Ojciec zajmuje sie profesjonalnie spawaniem alu w oslonie argonu (TIG) wiec zaplecze techniczne mam niezłe, tylko nie wiem wlasnie jak rozwiazac kwestie napedow optycznych. A czy gdzies mozna kupic "nakladki" na front panel CDka? Bo co z tego ze wytne otwor w blasze perforowanej jak bede usial tam wsadzic paskudny bialy front mojego LIteON'a. Ktoś może zalinkowac taki aluminiowy front? Szukalem ale nie znalazłem :/. EDIT: Znalazłem: http://www.4max.com.pl/default.asp?g=39&gg=21&produkt=613 Czy nie da sie tego dostac gdzieś taniej? Edytowane 8 Lipca 2005 przez Orion_THG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) otwory na cd w alu perforowanym? proste tniesz od oczka do oczka wycinajac w ten sposob otwor na cd, szlifujesz. a z plaskownika zrobie zaslepke na cd i bedzie gitara :) wieczorem dam przykladowa fotke Edytowane 8 Lipca 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 hmm a gdyby sprubwoac wybic/odcisnac kontury napedu/ów a potem wylamac i oszlifowac krawedzie? nei wiem czy wiecie o co mi chodzi, ale mysle, ze fekt bylby lepszy od tego co proponuej autor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) A zaslepke robisz na caly sidik? Bo ja mam w planach wyciac otwor na sama klapke i przycisk! Najlatwij bedzie pokazac to na obrazku: Rozwiązanie problemu cdka Zaslepke na tacke wykonam tak jak sam pisales z prostownika. Wg mnie takie rozwiazanie jest lepsze bo zaslania calego cdka i pozwala uzyskac cala powierzchnie blachy a nie jakies nakladki na cale napedy :) PS grubosc podkladki pod prostownik trzeba juz dobrac tak zeby prostownik przylegal do blachy perforowanej ale zeby nie zatrzymywal tacki! Edytowane 8 Lipca 2005 przez lookash2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) dzieki za sugestie ale decyzja juz zostala podjeta ;] polece po oczkach dookola tacki tak zeby mogla sie wysunac, dam jakas podkladke na tacke zeby zrownala sie z poziomem alu perforowanym i zamaskuje plaskownikiem aluminiowym szerszym od wycietej dziury tak ze nie bedzie wogole widac ze bylo cos wycinane, bedzie tylko widac plaskownik na alu perforowanym ;] a tutaj nowe fotki, te bez flesza bardziej oddaja to co widac w rzeczywistosci: nozki na razie zamontowane prowizorycznie zebyscie mogli zobaczyc jak to bedzie wygladac :) lookash2 przeciez o tym mowilem pare postow temu ;] Edytowane 8 Lipca 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Ciekawie wygląda, oby tak dalej. Śruby zostawisz takie jakie są, czy je zmienisz ? ? ? Chodzi mi o te napisy na trzonie śruby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Ciekawie wygląda, oby tak dalej. Śruby zostawisz takie jakie są, czy je zmienisz ? ? ? Chodzi mi o te napisy na trzonie śruby. 1536450[/snapback] innych srub, bez napisow nie znalazlem i na razie zostaja one. choc z drugiej strony te napisy dodaja troche klimatu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 lookash2 przeciez o tym mowilem pare postow temu ;] 1536441[/snapback] Napisales ze zrobisz zaslepke na CD! Pomyslalem ze chodzi tobie o zaslepke na caly naped :lol: PS buda wyglada zaje*iscie!Wypas na maksa! A z czego chcesz zrobic to logo na front? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) logo www.futurelabs.pl ;] na froncie zrobie z aluminium, tego samego co bedzie na bokach i gorze :) pod logiem bedzie niebieska dioda Edytowane 8 Lipca 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 chcesz umiescic wiatraki za ta blacha? czy planujesz wycinanie na nie dziur? ja bym chcial w swojej budie umiescic wentyle za blacha ale martwi mnie troche swist powietrza przepychanego przez te dziurki :? moze zrobisz jakis test jak to chalasuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) wentyle beda ZA blacha, tnac ja zepsulbym tylko jej urok hmm zaraz zaraz... ale ja nie bede mial wentyla na froncie :D tylko na dole i z tylu ;] sam jeszcze nie wiem a co do swistu to raczej takowego nie bedzie bo mam cichutkie arctici ;] Edytowane 8 Lipca 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 wentyle beda ZA blacha, tnac ja zepsulbym tylko jej urok hmm zaraz zaraz... ale ja nie bede mial wentyla na froncie :D tylko na dole i z tylu ;] sam jeszcze nie wiem a co do swistu to raczej takowego nie bedzie bo mam cichutkie arctici ;] 1536623[/snapback] Powietrze przelatujace przez te kratki bedzie robic 'swist'... wiem jakie to jest uciazliwe, bo sam kiedys w budzie mialem zamontowana wiatraki na kratkach... no ale cos za cos (stylistyka vs. cisza). Prawa fizyki sa nieublagane i nawet noiseblocker tu nie pomoze. ;] Co do tych srub to bardziej bym na ich miejscu widzial nity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 A wdg mnie te śruby bardzo ładnie sie komponują z tym szkieletem. Wkońcu pure metal , to pure metal :) Kratki + wiatraczek = świst tak denerwujący , że po 30 min wyciągniesz wyżynarke do metalu i wydziobiesz otworek . Zapewniam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 wiec wlasnie tego sie boje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Jak na razie bardzo ładnie. Co ciekawe odejdzie malowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 wiec wlasnie tego sie boje. 1536908[/snapback] Co to wnosi do tematu?, ludzie nie piszcie byle czego bo jakis mod zaczoł sie robic na tweaku dajcie po pracowac i dawajcie sensowne uwagi bo ja tu duzo postolejstwa widze i az odechciewa sie czytac ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...