Skocz do zawartości
RadeX

---{ Pure Metal }--- Mod

Rekomendowane odpowiedzi

co do nagrywarki to problem modowania nie zalezy raczej od kasy... powstaje raczej pyanie czy jestes w stanie poświecic swoją piękną, wręcz wyśmienitą obudowe owej nagrywarki na straty :D, bo większość ludzi się boi, a to że gwarancja a to że tamto... :D

1546023[/snapback]

Glupie gadanie... ja np. nie pomaluje, nie otworze ani nie zmoduje cd-romu bo strace gwarancje a to nie ciekawa rzecz! Nagrywarka nalezy do urzadzen ktore sie z czasem zuzywaja! Mi np. kazda nagrywarka siada mniej wiecej ok 1,5 roku po kupnie! Wole ladnie zaslonic cdrom niz go moddowac a pozniej sie gryzc ze nie mam grawancji!

PS do piatku powinno przyjsc moje alu perforowane :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie głupie gadanie.. przecież wpomniałem wcześneij że są 2 rozwiazania.. modujesz albo zasłaniasz... w każdym innym przypadku mod wygląda obskurnie... :).. lepiej dobrze czytaj zamiast się czepiać wyrwanyych z kontekstu wypowiedzi zdań :twisted:

B-sides ile masz gwarancji na tą nagrywarkę? 12 miesięcy a siada CI po 18 miesiacach.. więc i tak nie oddasz na gwarancję, chyba że masz wiekszy limit.. ja kupujue cd romy po 30 pln i nie boje się go otworzyć czy 'naprawić'... w końcu 30 pln nawet na rok to nie duży wydatek.. nawet na miesiąc... jeśli by zaszła potrzeba comiesięcznego kupowania cdromu...

no cóż.. są moderzy niedzielni :) i pro-moderzy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez uwazam ze modding urzadzen na gwarancji to poroniony pomysl.

ja nagryware dalem ponad 300pln i mam 36 miesiecy gwarancji i nie bede rezygnowal chocby z jednego miesiaca.

pozatym mam czarna nagrywarke i czarny panel i uwazam ze wyglada git B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez uwazam ze modding urzadzen na gwarancji to poroniony pomysl.

ja nagryware dalem ponad 300pln i mam 36 miesiecy gwarancji i nie bede rezygnowal chocby z jednego miesiaca.

pozatym mam czarna nagrywarke i czarny panel i uwazam ze wyglada git B)

1548396[/snapback]

Tak ale gdy ktoś moduje całkowicie lub robi od podstaw nową budę to jednak wymaga to zmian i ingerencji w wygląd flopa, cdromu itd :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiadomo że mnie tez nie stać żeby dać za rekordziałke 300 papierów przyniesc do domu... naprawiać :D.. Dlatego jak wiem że bede modował cdroma czy cos.. to kupuje tańszego aby był na chodzie...

ja tam przede wszystkim lubuje się w modowaniu obudowy.. co do parametrów kompa .. to nie musi być on z najwyższej półki...

poza tym jeśłi cdrom pasuej CI do obudowy to ok.. ale w przypadku niektórych modów raczej nie bedzie elementów do kupienia w sklepie, które by pasowały już od urodzenia... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no Radek_BVB... fajnie ci to wychodzi. Co prawda to nie moje klimaty (jak widac po mojej budzie), ale naprawde kawal dobrej roboty wykonujesz. Nie bede orginalny i powiem: zmień śrubki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładnie prezentuje się ta blaszka perforowana w połączeniu z kątownikami, jednak aż się prosi o zastosowanie gdzieniegdzie blachy "bez dziurek". Z chęcią popatrzę, jak już to nastąpi ;-)

Jeżeli masz zamiar konsekwentnie realizować ideę "Pure metal" to rozumiem, że o wstawkach z plexi raczej nie myślisz? Zapewne widziałeś Hypercube`a, świetnie tam wyglądają wstawki z mlecznej plexi podświetlone na biało...ale szczerze mówiąc do tej budy to świetnie pasowałoby światło jasnożółtozielone - takie, jak w tych "najprostszych" diodach. Bladoniebieskie też powinno być ładne. Białe też ;-)

BTW - barwiona pleksa też mogłaby fajnie wyglądać - np. zielonkawa lub wpadająca w kolor blue...

Edytowane przez NoSF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

srubki srubki, psokojnie panowie ;]

NoSF - blacha bez dziurek bedzie na gorze budy i po bokach. pleksa bedzie bo przede wszystkim musze zastawic alu perforowane, nie chce zeby buda mi sie syfila, a poza tym bedzie okno z boku prawdopodobnie przysloniete alu perforowanym. hypercube'a widzialem i tak jak mowisz bedzie pleksa matowiona a pod nia diody i katody. co i jak to zobaczycie pozniej.

mam natomiast dylemat bo nie moge dostac blachy 1mm z alu anodowanego :( jest tylko zwykle a planowalem uzyc takiego jak to z ktorego zrobione sa katowniki. u mnie w wiosce nie ma, po necie pisalem i dzwonilem i tez nic :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według mnie to te pierwsze śrubki moga być okej przycisk jest okrągly i płaski więc podobne powinny być śrubki

mówiłeś o oknie ja chce coś zaproponowac żeby pod tako blache (front, dwa boki) podkleić taką mleczno plekse jako mam w kuchni tu masz foto (bez flasha)

http://img224.imageshack.us/my.php?image=dsc009401hp.jpg

wstawić do srodka jakieś podświetlenie, elegancko będzie wyglądać :)

btw. nie patrzcie się na moje odbicie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie mam te, ale tak czy inaczej maja one jakis klimat ;]

Dołączona grafika

1550271[/snapback]

Tak, wiejski...dzzzzzzz :lol: Nie odbieraj tego jako atak...tylko żart. Moim zdaniem ,poszedłeś na łatwiznę ze skręcaniem kątowników w taki sposób. Pozdrawiam...i czasu zazdroszczę!

Edytowane przez add_ek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najbardziej podobają mi sie imbusy, ale do takiej budy pasują imho jakieś płaskie "śruby"( 1 na pewno nie)

mod „zapowiada” się świetnie

PS.

1. uwielbiam taki styl :D

2. poszukaj innych śrubek :-P

3. ta planetka na froncie zdecydowanie odpada

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety na moim zadupiu nie moge dorwac innych srub niz te zwykle i imbusowe, wlasnie kupilem troche imbusowych i chcialbym zebyscie zobaczyli jak to wyglada, pasuja bardziej ale bardziej odstaja hmmmm :?

zwykle:

Dołączona grafika

imbusowe:

Dołączona grafika

i jeszcze fotki z robienia nozek, na to wszystko dojdzie jeszcze jakas podkladka filcowa zeby nie rysowac biurka i zeby ladnie stalo :)

Dołączona grafika

aha...

w poniedzialek zamawiam aluminium na boki i gore i nie ma zmiluj :twisted:

Edytowane przez Radek_BVB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę super to wygląda. Osobiście lubię "surowe" budy a nie choinki. A "pure metal" to naprawdę piękna rzecz. Gratuluję talentu.

chyba sie przekonalem do imbusow ;] 

ale podkladki sa konieczne bo nie chce rysowac alu ;] poza tym jak sie dokreci imbusy to podkladki wygladaja jak czesc glowki sruby :)

1550642[/snapback]

Może wystarczy włożyć podkładkę o mniejszej średnicy z materiału "filcopodobnego". Widać jej nie będzie a i alu pozostanie jakie jest. Widziałem kiedyś budę skręconą na śrubę z podkładką i nie wygląda to jakoś przesadnie dobrze. Z resztą zobaczysz sam.

Edytowane przez Proxsac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze wlasnie nie ciac dziur na wentyle? Wartoby wykozystac potencjal tych plyt, a same wentyle przeciez moga chodzic bardzo wolno (zalezy co tam w srodku bedzie). Imho w ogole moznaby pomyslec np nad jakims pasujacym pod te blachu WC opartym w 100% na aluminium (dosc tanie by bylo przy okazji). Oczywiscie jezeli to nie koliduje z pierwotną wizją projektu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak narazie bardzo ładnie ci to idzie taka fajna alternatywa dla innych modów

a co do wentylów to raczej byłbym za wicięciem dziur bo przez te dziurki nie dośc że bedzie śfiszczało to na dodatek starsznie sie na nich kurz bedzie zbieral i bedą takie kurzowe farfocle chyba że masz zamiar czesto czyścić bardzo często :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi