zwei Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Bylem szczesliwym posiadaczem LiteOna sohr 52385 az do teraz . Wczoraj normalnie instalowalem sobie nfsa az tu mi sie komp powiesil (poraz pierwszy w histori) . Bylo juz pozno wiec res wlaczyc azora i spac . Na jutro potrzebuje winde na plytce wiec chce nagrac a tu lipa cd nie widzi nosnika . To mysle sobie dobra pewnie cos sie po resie zjebalo . Slychac ze cos tam kreci ale win nie widzi nic . W pewnym momecie slysze ze sie rozpedza wiec mysle cos sie odwidzialo cdkowi chce wyjac plytke a tu bez zwalniania strzal plytka uderzyla w szafe .W tym momecie chwila rozkinki i papierosek . Przychodze wkladam plytke przyszedl kumpel wiec znow papieroska wracam a tu nero pyta sie co ma zrobic z plytka to ja zacieszony prosze aby mi wypalil winde na co on prosze bardzo . I sie kreci i kreci ale ciagle jest 6% ... potem bladzik . Wkladam plytke jeszcze raz po pewnym czasie zobaczyl ja mysle sobie zobaczymy czy winda poradzi sobie z zapisaniem czegos i odziwo nagrywa nagrywa i niby nagralo . Ok plytka wyjezdza poczym za dotknieciem magicznego przycisku wraca (wyjatkowo potraktowalem ja ulgowo bez wpychania patelni) . Ale nic . Wyjmuje plyteczke i zagladam czy moze cos sie nagralo jednak nie udalo mi sie zaobserwowac zmiany koloru ponagraniu 200 MB . Wiec takie pytanko czy da sie cos zrobic z cd czy niestety juz po nim . p.s. Jeszcze sprobuje czy na sucho da sie odtworzyc audio i czy moze zbutuje jakis sys . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhasan Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 hey mam ten sam problem z LiteOna sohr 52385 , chcialem zapytac czy cos udalo sie naprawic?? czy pozostal tylko smietnik..... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Padł laser, a konkretnie to na 99% urwał się przewodzik od cewki podnoszącej soczewke - wymiana całej głowicy. Przy obecnych cenach napędów to raczej śmietnik. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Padł laser, a konkretnie to na 99% urwał się przewodzik od cewki podnoszącej soczewke - wymiana całej głowicy. Przy obecnych cenach napędów to raczej śmietnik. pozdro To znaczy ta płaska biała tasiemka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Nie. Soczewka jest poruszana polem magnetycznym wytwarzanym przez cewkę która, się pod nią znajduje. Do tej cewki dochodzą dwa ultracieniutkie przewodziki. To że awaria nastąpiła nagle, świadczy o urwaniu się jednego z nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...