Skocz do zawartości
zwei

Malutki Problem Z Wystrzeliwaniem Cd .

Rekomendowane odpowiedzi

Bylem szczesliwym posiadaczem LiteOna sohr 52385 az do teraz . Wczoraj normalnie instalowalem sobie nfsa az tu mi sie komp powiesil (poraz pierwszy w histori) . Bylo juz pozno wiec res wlaczyc azora i spac . Na jutro potrzebuje winde na plytce wiec chce nagrac a tu lipa cd nie widzi nosnika . To mysle sobie dobra pewnie cos sie po resie zjebalo . Slychac ze cos tam kreci ale win nie widzi nic . W pewnym momecie slysze ze sie rozpedza wiec mysle cos sie odwidzialo cdkowi chce wyjac plytke a tu bez zwalniania strzal plytka uderzyla w szafe .W tym momecie chwila rozkinki i papierosek . Przychodze wkladam plytke przyszedl kumpel wiec znow papieroska wracam a tu nero pyta sie co ma zrobic z plytka to ja zacieszony prosze aby mi wypalil winde na co on prosze bardzo . I sie kreci i kreci ale ciagle jest 6% ... potem bladzik . Wkladam plytke jeszcze raz po pewnym czasie zobaczyl ja mysle sobie zobaczymy czy winda poradzi sobie z zapisaniem czegos i odziwo nagrywa nagrywa i niby nagralo . Ok plytka wyjezdza poczym za dotknieciem magicznego przycisku wraca (wyjatkowo potraktowalem ja ulgowo bez wpychania patelni) . Ale nic . Wyjmuje plyteczke i zagladam czy moze cos sie nagralo jednak nie udalo mi sie zaobserwowac zmiany koloru ponagraniu 200 MB . Wiec takie pytanko czy da sie cos zrobic z cd czy niestety juz po nim .

p.s. Jeszcze sprobuje czy na sucho da sie odtworzyc audio i czy moze zbutuje jakis sys .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Padł laser, a konkretnie to na 99% urwał się przewodzik od cewki podnoszącej soczewke - wymiana całej głowicy. Przy obecnych cenach napędów to raczej śmietnik. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Nie. Soczewka jest poruszana polem magnetycznym wytwarzanym przez cewkę która, się pod nią znajduje. Do tej cewki dochodzą dwa ultracieniutkie przewodziki. To że awaria nastąpiła nagle, świadczy o urwaniu się jednego z nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi