wisnia666 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Mardok napisał(a): @wisnia666: Pewnie jakiegoś FX mają 55 or 57. 1537654[/snapback] e jak fx @ 3,5 to bez rewlki takie testy to w wielu miejscach można znalezc(na pclabie 3.15 na ac osiagneli, wiec 3,5 na fc to niejst cos niesamowitego chyba). Natomiast X2 @ 3,5 ghz to był by wyczyn!! na xs jest @3,4Ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Pc juice napisał(a): Tą płynną taśme elektryczną da się jakoś usunąć, czy zostaje? Bo wygląda nieciekwie... 1538072[/snapback] Aha.. spokojnie schodzi... Ale po co usuwac? :lol: Plyta i tak nie bedzie najprawdopodobniej szla na sprzedaz, bo zapewne predzej ja ubije niz dozyje wieku emerytalnego. Poza tym to nie konkurs pieknosci, nie? :lol: Ma dzialac, a nie ladnie wygladac :lol: wisnia666 napisał(a): e jak fx @ 3,5 to bez rewlki takie testy to w wielu miejscach można znalezc(na pclabie 3.15 na ac osiagneli, wiec 3,5 na fc to niejst cos niesamowitego chyba). Natomiast X2 @ 3,5 ghz to był by wyczyn!! na xs jest 1538089[/snapback]To prawda, FX-57 na FC z palcem w d.... robi Pi32M na 3.5Ghz. Zatem, jak maja go, to albo cienko im idzie albo cienko podkrecili ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 no mnie tam nie bylo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 berkut napisał(a): no mnie tam nie bylo ;) 1538241[/snapback] no ba :D prometeja przy twoeje kaskadzie to zabaweczka do chłodzenia browarka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 mowie i o prometei ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q3Jarz4b Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 @bachus_anonym ten migajacy kursor to bardzo czesto acpi. Wylacz to (wczesniej w windze musisz je usunac zeby Ci w ogole wstala). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 q3Jarz4b napisał(a): @bachus_anonym ten migajacy kursor to bardzo czesto acpi. Wylacz to (wczesniej w windze musisz je usunac zeby Ci w ogole wstala). Pozdrawiam 1539024[/snapback] Dzieki za sugestie, ale to nie to :) Juz probowalem kiedys tego "ACPI Uniprocessor PC" na Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC" z rownoczesnym ustawieniem ACPI w BIOS na Disable. Bez zmian. Problem nie jest tak prosty jak sie wydaje. Mianowicie, procek bez problmeu chodzi na 1800Mhz @ 1.20v i -28C w BIOS. Ale niemozliwym jest osiagniecie wysokiego HTT. 340HTT jest najwiecej ile widzialem od czasu FC, zarowno na tym SD jak i wczesniej moim deczko "chorowitym" Winchesterze. Na kazdym mnozniku, zaczynajac od X7 i konczac na x11. Czyli w moim przypadku, procesor niby chodzi na niskich temperaturach, tyle ze sa potezne trudnosci z uzyskaniem jakis wysokich zegarow z w/w powodu. No coz, na razie przerwa w zabawie... Moze pozniej cos sie jeszcze wyskrobie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 bachus_anonym napisał(a): To prawda, FX-57 na FC z palcem w d.... robi Pi32M na 3.5Ghz. Zatem, jak maja go, to albo cienko im idzie albo cienko podkrecili ;) 1538208[/snapback] Albo ciach!owy egzemplarz się nam trafił. Chodzi o kontroler pamięci. Wykluczam niesprawność pamięci, ponieważ przy 3.3 GHz można je było taktować jak tylko mi pasowało (Timingi + Alphy + Zegar + dzielniki + mnoznik etc.). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 czyli jednak fx57? 3,5ghz? a ja liczylem na X2 na berkutowej kaskadzie.... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Mówiłem od początku że mają FX-a ale nikt mi nie chciał uwierzyć ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 musieli ci powiedziec w tajemnicy :wink: @bachus_anonym I widzisz nie tylko ty masz problem z 3,5ghz na San Diego. możliwe że jakieś "trefne" teraz wychodzą z fabryki. I tak najlepszy oc robisz na amd wiec tzrymaj tak dalej!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 @Bachus Pisales ze jak dosypujesz lodu i temp spada ponizej -40C to tracisz stabilnosc ale czy mogles zrobic benche na np 3300mhz i ciut ponizej -40C na Di ???Chodzi mi o to zeby odtworzyc warunki z FC na DI. Czy mozna operaowac tak DI zeby "pracowac" w danym przedziale temp czy jest to raczej trudne do osiagniecia ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 wampir napisał(a): @Bachus Pisales ze jak dosypujesz lodu i temp spada ponizej -40C to tracisz stabilnosc ale czy mogles zrobic benche na np 3300mhz i ciut ponizej -40C na Di ???Chodzi mi o to zeby odtworzyc warunki z FC na DI. Czy mozna operaowac tak DI zeby "pracowac" w danym przedziale temp czy jest to raczej trudne do osiagniecia ??? 1582905[/snapback] raczej trudno, bo musial bys miec skila i wiedziec kiedy dosypywac, uwzglednic to ze procek pracuje ze roznym obciazeniem oraz predkosc wyparowywania DI, ogolnie trudne, ale jak masz wprawe ..... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 wampir mówiłem Ci ze masz słabego skila i chyba cos w tym jest skoro nie tylko ja to mówie hahahah :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Prosilbym jednak zeby wypowiedzial sie Bachus lub inna osoba ktora chociaz widziala na oczy suchy lod , a nie jacys erotomani marzyciele Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Koniec OT ( ale i tak mnie lubisz prawda :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...