roth Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Mam ath 1700@2600 i zastanawiam sie nad zmiana na cos co bedzie o wiele cichsze ale porownywalne wydajnosciowo. I teraz pytanie. Czy sempron 2.8 na 754 jest szybszy? jesli tak to o ile. Drugie pytanie to jesli si e nie oplaca zmieniac to jaki wentylator(moze chlodzenie wodne) tak do 120 zeta polecacie. Moze juz sie nie oplaca inwestowac juz w platforme socket A? Bo w sumie doloze kolo 150 zeta i kupie plyte pod 754 i sempa i bede miec w koncu cisze? Jeszcze jedna sprawa: w biosie ustawiam 12,5x180 a wszedzie w windowsie pokazuje 12,5x166. KOmu wierzyc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) wydajniejszy będzie napewno semp, bo paltforma też nowsza a do tego napewno dużo lepiej będzie się kręcił chłodzenie Pentagram Freezone QVC-100 Cu+ powinien być dobry, a wodne załóż jak będziesz chciał coś więcej wycisnąć wierz taktowaniu :D Edytowane 10 Lipca 2005 przez Melsoon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 semp only i wentyl ac freezer 64 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) Komp sluzy mi w zasiadzie tylko do grania w cs:s i kodowania filmow divx-dvd. Reszta to net office itd wiec nie ważne. Jaka mniej wiecej bedzie róznica w wydajności(mniej wiecej)? Zastanawiam sie nad plyta gl bo proc wezme 2600. Plyta powinna miec lan, spdif, sata(raid) i byc dobra platforma do oc. Moze jeszcze wspomne ze mam pamieci Twinmos. I mam dylemat. na polu boju zostaly: Epox EP-8KDA3I (ma spdif, 3 fazowe zasilanie procka, lan 100 itd ale malo informacji na forum) Msi K8N Neo-FSR (2 fazowe zasilanie?, raid spdif itd) oraz GA-K8NS (brak spdif, czytalem o problemach z pamieciami sata itd). Ja sklaniam sie ku msi ale epoxa mam teraz 8rda+ i jestem zadowolony (po za konieczna wymiana spuchnietych kond). Bardzo prosze o opinie. Pozdrawiam EDIt Chyba zostane przy tym co mam tylko wycisze. Bylem wlasnie u kolegi ma demp 2800+msi k8t, podpielismy moja karte tj r9500 64mb z odbl potokami i w 3d marku mial 4100 a u mnie jest 4300 wiec chyba nie ma sensu Edytowane 10 Lipca 2005 przez roth Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Sempron jest wydajniejszym procesorem, różnice widać, ale sprawdz w grach, a nie markach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 w Grach tez gorzej. Na cs spada do 25 a u mnie do okolo 30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Przeciętnie w grach czy innych wymagających aplikacjach Sempron s754 taktowany zegarem powiedzmy 2200 MHz jest szybszy od Athlona XP 2400 - 2500 Mhz. Tutaj robiłem małe testy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 OK. WIec zmieniam. Wystawiłem wszystko na allegro wiec jak ktos zainteresowany to licytowac:P Mam teraz pytanie: Ktora plyta? MSI nf3 czy epox z koncowka I? MSI ma 2 fazowe zasilanie chyba tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...