Skocz do zawartości
roth

Co Wybrac

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ath 1700@2600 i zastanawiam sie nad zmiana na cos co bedzie o wiele cichsze ale porownywalne wydajnosciowo. I teraz pytanie. Czy sempron 2.8 na 754 jest szybszy? jesli tak to o ile. Drugie pytanie to jesli si e nie oplaca zmieniac to jaki wentylator(moze chlodzenie wodne) tak do 120 zeta polecacie. Moze juz sie nie oplaca inwestowac juz w platforme socket A? Bo w sumie doloze kolo 150 zeta i kupie plyte pod 754 i sempa i bede miec w koncu cisze? Jeszcze jedna sprawa: w biosie ustawiam 12,5x180 a wszedzie w windowsie pokazuje 12,5x166. KOmu wierzyc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajniejszy będzie napewno semp, bo paltforma też nowsza a do tego napewno dużo lepiej będzie się kręcił

chłodzenie Pentagram Freezone QVC-100 Cu+ powinien być dobry, a wodne załóż jak będziesz chciał coś więcej wycisnąć

wierz taktowaniu :D

Edytowane przez Melsoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komp sluzy mi w zasiadzie tylko do grania w cs:s i kodowania filmow divx-dvd. Reszta to net office itd wiec nie ważne. Jaka mniej wiecej bedzie róznica w wydajności(mniej wiecej)? Zastanawiam sie nad plyta gl bo proc wezme 2600. Plyta powinna miec lan, spdif, sata(raid) i byc dobra platforma do oc. Moze jeszcze wspomne ze mam pamieci Twinmos. I mam dylemat. na polu boju zostaly: Epox EP-8KDA3I (ma spdif, 3 fazowe zasilanie procka, lan 100 itd ale malo informacji na forum) Msi K8N Neo-FSR (2 fazowe zasilanie?, raid spdif itd) oraz GA-K8NS (brak spdif, czytalem o problemach z pamieciami sata itd). Ja sklaniam sie ku msi ale epoxa mam teraz 8rda+ i jestem zadowolony (po za konieczna wymiana spuchnietych kond). Bardzo prosze o opinie. Pozdrawiam

EDIt

Chyba zostane przy tym co mam tylko wycisze. Bylem wlasnie u kolegi ma demp 2800+msi k8t, podpielismy moja karte tj r9500 64mb z odbl potokami i w 3d marku mial 4100 a u mnie jest 4300 wiec chyba nie ma sensu

Edytowane przez roth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. WIec zmieniam. Wystawiłem wszystko na allegro wiec jak ktos zainteresowany to licytowac:P

Mam teraz pytanie: Ktora plyta? MSI nf3 czy epox z koncowka I? MSI ma 2 fazowe zasilanie chyba tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...