mahatma Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 (edytowane) Mam dysk SG Barracuda 160 GB ktory ma uszkodzone 256 sectorow w pierwszych 6% dysku . Wymyslilem ze moze stwoze partycje powyzej pierwszych 10% i bede mial dodatkowy dysk na jakies malo wazne zeczy ale nie wiem czym i jak to zrobic? chodzi dokladnie o program ktory pozwoli mi utwozyc partycje i pominac pierwsze 10% sektorow tak aby nie byly uzywane Edytowane 10 Lipca 2005 przez mahatma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 W Partition MAgic powinno się dać, ewentualnie tworzysz na poczatku małą partycję podstawową(jezei się da na tych błędach) i ją ukrywasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahatma Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 W Partition MAgic powinno się dać, ewentualnie tworzysz na poczatku małą partycję podstawową(jezei się da na tych błędach) i ją ukrywasz. 1539313[/snapback] I tu jest problem bo partition magic widzi 30 gigowy dysk zamiast 160. A jak probuje zainstalowac windowsa xp to twoze partycje 20 gb i 130 i wszystko niby gra ale 2 dysk formatuje sie tylko do 11 procent. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Spróbuj Paragon Hard Disk Manager Professional (dokładnie Partition Manager) mam go i nawet jest dobry ale nie wiem czy cos zdziałasz bo ja mam inny problem tez bady ale z tyłu i różnie z tym bywa najlepiej robić pod DOS-em partycje próbuj Hej :ph34r: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Aha dobry program do tworzenia partycji pod Dosem "Ffdisk" (alternatywa dla zwykłego fdiska) strona to:http://www.23cc.com/free-fdisk/ może sie przydać ( u mnie tworzy partycje nawet gdy fdisk zwykły nie chce ) ja bym próbował zrobić 2 podstawowe odpalic XP z drugiej a pierwszą ukryć może sie da. Pozdro :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Ranish patrition manager ;] a może coś ze strony segate :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...