Skocz do zawartości
mahatma

Tworzenie Partycji Na Uszkodzonym Dysku

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dysk SG Barracuda 160 GB ktory ma uszkodzone 256 sectorow w pierwszych 6% dysku . Wymyslilem ze moze stwoze partycje powyzej pierwszych 10% i bede mial dodatkowy dysk na jakies malo wazne zeczy ale nie wiem czym i jak to zrobic?

chodzi dokladnie o program ktory pozwoli mi utwozyc partycje i pominac pierwsze 10% sektorow tak aby nie byly uzywane

Edytowane przez mahatma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Partition MAgic powinno się dać, ewentualnie tworzysz na poczatku małą partycję podstawową(jezei się da na tych błędach) i ją ukrywasz.

1539313[/snapback]

I tu jest problem bo partition magic widzi 30 gigowy dysk zamiast 160. A jak probuje zainstalowac windowsa xp to twoze partycje 20 gb i 130 i wszystko niby gra ale 2 dysk formatuje sie tylko do 11 procent. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj Paragon Hard Disk Manager Professional (dokładnie Partition Manager) mam go i nawet jest dobry ale nie wiem czy cos zdziałasz bo ja mam inny problem tez bady ale z tyłu i różnie z tym bywa najlepiej robić pod DOS-em partycje próbuj Hej :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha dobry program do tworzenia partycji pod Dosem "Ffdisk" (alternatywa dla zwykłego fdiska) strona to:http://www.23cc.com/free-fdisk/ może sie przydać ( u mnie tworzy partycje nawet gdy fdisk zwykły nie chce ) ja bym próbował zrobić 2 podstawowe odpalic XP z drugiej a pierwszą ukryć może sie da. Pozdro :ploom:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi