Skocz do zawartości
Koziol

Problem z AC97

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli ktos z Was sledzil forum ostatnimi czasy to wie jakie problemy mialem ostatnia z plyta glowna przez jeden badziewny program :)

W miedzy czasie po 2 latach uzytkowania ducha wyzianal SB L!VE 1024. Muza przestala grac. Reboot. Dalej nie gra. Wywalilem z Menadzera urzadzen SB L!VE w nadzieji, ze jesli dziala to w nastepnej probie odpalenia windy zostanie znaleziony. ZONK :( SB nie wstaje. Wyjalem go. Spod BIOSU wlacyzlem AC97. Instaluje stery. Zdziwiony jestem ze to cos nawet ma fullduplex :) Gierki OK lataja tylko jest jeden cholerny problem :

Muza mi sie zatrzymuje po 15-60 sekunadch od startu w WINAMPIE :(

Durzo slucham muzyczki i to poprostu musi dzialac !

Na plycie jest uklad Realteka.

Czy ktos mial podobne problemy ?

Jesli nic nie pomoze to nawet nie wiem czy jest sens wymieniac plyte w serwisie bo wiem ze AC97 pozostawiaja wiele do zyczenia : u niektorych dzialaja znakomicie u niektorych sie krzacza wiec chyba kupie nowa karte. Jaka polecacie ? Niestety w zwiazku zmiana kompa jestem splukany co do grosza wiec jakis czas musze pochodzic na AC97 ale to cuda nie chce dzialac :(

Pomozcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ktos z Was sledzil forum ostatnimi czasy to wie jakie problemy mialem ostatnia z plyta glowna przez jeden badziewny program :)

W miedzy czasie po 2 latach uzytkowania ducha wyzianal SB L!VE 1024. Muza przestala grac. Reboot. Dalej nie gra. Wywalilem z Menadzera urzadzen SB L!VE w nadzieji, ze jesli dziala to w nastepnej probie odpalenia windy zostanie znaleziony. ZONK :( SB nie wstaje. Wyjalem go. Spod BIOSU wlacyzlem AC97. Instaluje stery. Zdziwiony jestem ze to cos nawet ma fullduplex :) Gierki OK lataja tylko jest jeden cholerny problem :

Jesli nic nie pomoze to nawet nie wiem czy jest sens wymieniac plyte w serwisie bo wiem ze AC97 pozostawiaja wiele do zyczenia : u niektorych dzialaja znakomicie u niektorych sie krzacza wiec chyba kupie nowa karte. Jaka polecacie ? Niestety w zwiazku zmiana kompa jestem splukany co do grosza wiec jakis czas musze pochodzic na AC97 ale to cuda nie chce dzialac :(

Kumpel na plycie MSI tez ma podobne zonki z AC'97 , ma najnowsze drivery i wogole spox. Odpali winampa chodzi chodzi, nagle zaczyna przeskakiwac "jak porysowana plyta" i komp wisi :)

I to nie zawsze...czasami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widze ze znowu masz klopoty z ta nowa plyta :) - jak nie pamiec to bios , jak nie bios to dzwiek :) . lepiej ja wymien na inna bo moze naprawde masz jakis trefny egzemplarz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz jest wszystko prawie OK. Ogolem soft dostarczony przez gigabyte jest do kitu. Flasher biosu spod windy smierdzi i kaszani. Ten GMT, jeden z softu dostarczonego z plyta do montoringu zrzera zasoby CPU. Teraz nie wiem czy ac97 jest walniety czy to tez wina softu (driverow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...