Koziol Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Jesli ktos z Was sledzil forum ostatnimi czasy to wie jakie problemy mialem ostatnia z plyta glowna przez jeden badziewny program :) W miedzy czasie po 2 latach uzytkowania ducha wyzianal SB L!VE 1024. Muza przestala grac. Reboot. Dalej nie gra. Wywalilem z Menadzera urzadzen SB L!VE w nadzieji, ze jesli dziala to w nastepnej probie odpalenia windy zostanie znaleziony. ZONK :( SB nie wstaje. Wyjalem go. Spod BIOSU wlacyzlem AC97. Instaluje stery. Zdziwiony jestem ze to cos nawet ma fullduplex :) Gierki OK lataja tylko jest jeden cholerny problem : Muza mi sie zatrzymuje po 15-60 sekunadch od startu w WINAMPIE :( Durzo slucham muzyczki i to poprostu musi dzialac ! Na plycie jest uklad Realteka. Czy ktos mial podobne problemy ? Jesli nic nie pomoze to nawet nie wiem czy jest sens wymieniac plyte w serwisie bo wiem ze AC97 pozostawiaja wiele do zyczenia : u niektorych dzialaja znakomicie u niektorych sie krzacza wiec chyba kupie nowa karte. Jaka polecacie ? Niestety w zwiazku zmiana kompa jestem splukany co do grosza wiec jakis czas musze pochodzic na AC97 ale to cuda nie chce dzialac :( Pomozcie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Ja polecam SB live 5.1 Nie warto placic ©horendalnych sum za Audigy, bo to przesada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Jesli ktos z Was sledzil forum ostatnimi czasy to wie jakie problemy mialem ostatnia z plyta glowna przez jeden badziewny program :) W miedzy czasie po 2 latach uzytkowania ducha wyzianal SB L!VE 1024. Muza przestala grac. Reboot. Dalej nie gra. Wywalilem z Menadzera urzadzen SB L!VE w nadzieji, ze jesli dziala to w nastepnej probie odpalenia windy zostanie znaleziony. ZONK :( SB nie wstaje. Wyjalem go. Spod BIOSU wlacyzlem AC97. Instaluje stery. Zdziwiony jestem ze to cos nawet ma fullduplex :) Gierki OK lataja tylko jest jeden cholerny problem : Muza mi sie zatrzymuje po 15-60 sekunadch od startu w WINAMPIE :( Durzo slucham muzyczki i to poprostu musi dzialac ! Na plycie jest uklad Realteka. Czy ktos mial podobne problemy ? Jesli nic nie pomoze to nawet nie wiem czy jest sens wymieniac plyte w serwisie bo wiem ze AC97 pozostawiaja wiele do zyczenia : u niektorych dzialaja znakomicie u niektorych sie krzacza wiec chyba kupie nowa karte. Jaka polecacie ? Niestety w zwiazku zmiana kompa jestem splukany co do grosza wiec jakis czas musze pochodzic na AC97 ale to cuda nie chce dzialac :( Pomozcie :) Kumpel na plycie MSI tez ma podobne zonki z AC'97 , ma najnowsze drivery i wogole spox. Odpali winampa chodzi chodzi, nagle zaczyna przeskakiwac "jak porysowana plyta" i komp wisi :) I to nie zawsze...czasami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Ale to jest normalne zachowanie AC97 ? To po grzyba oni to na plycie umieszczaja jak muzyki nawet posluchac nie mozna :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 nie to niejest normalne zachowanie muzy.Ja na swej mobo shuttle mam dzwięk ac97 i naprawde jest dobry.Miałm już 3 mobo z tym dzwiękim i działały bez problemu.Oczywiście niejest to kombajn jak SB live! ale w ostateczności może być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Jesli ktos z Was sledzil forum ostatnimi czasy to wie jakie problemy mialem ostatnia z plyta glowna przez jeden badziewny program :) W miedzy czasie po 2 latach uzytkowania ducha wyzianal SB L!VE 1024. Muza przestala grac. Reboot. Dalej nie gra. Wywalilem z Menadzera urzadzen SB L!VE w nadzieji, ze jesli dziala to w nastepnej probie odpalenia windy zostanie znaleziony. ZONK :( SB nie wstaje. Wyjalem go. Spod BIOSU wlacyzlem AC97. Instaluje stery. Zdziwiony jestem ze to cos nawet ma fullduplex :) Gierki OK lataja tylko jest jeden cholerny problem : Muza mi sie zatrzymuje po 15-60 sekunadch od startu w WINAMPIE :( Durzo slucham muzyczki i to poprostu musi dzialac ! Na plycie jest uklad Realteka. Czy ktos mial podobne problemy ? Jesli nic nie pomoze to nawet nie wiem czy jest sens wymieniac plyte w serwisie bo wiem ze AC97 pozostawiaja wiele do zyczenia : u niektorych dzialaja znakomicie u niektorych sie krzacza wiec chyba kupie nowa karte. Jaka polecacie ? Niestety w zwiazku zmiana kompa jestem splukany co do grosza wiec jakis czas musze pochodzic na AC97 ale to cuda nie chce dzialac :( Pomozcie :) O widze ze znowu masz klopoty z ta nowa plyta :) - jak nie pamiec to bios , jak nie bios to dzwiek :) . lepiej ja wymien na inna bo moze naprawde masz jakis trefny egzemplarz:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 juz jest wszystko prawie OK. Ogolem soft dostarczony przez gigabyte jest do kitu. Flasher biosu spod windy smierdzi i kaszani. Ten GMT, jeden z softu dostarczonego z plyta do montoringu zrzera zasoby CPU. Teraz nie wiem czy ac97 jest walniety czy to tez wina softu (driverow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 dajcie mi linki do sterow jakis uniwersalnych. To wina sterow bo jak w zakladkach aplikacji do AC97 zmieniam z 4 kanalow na 2 lub odwrotnei to momentalnie dzwiek wraca do normy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...