Skocz do zawartości
Kirk42

Maxtor Diamondmax Plus 9 160gb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem. Jak podlaczam dysk to bios niechce go wykryc pisze ze jais porblem hardwarowy. I jeszcze dysk nieby pracuje jak go wezme do reki i wydaje jakis tak dzwiek z beepera ktory jest na dysku. Prosze o pomoc

Chcialbym dodac jeszcze ze w biosie jak ma wykryc dysk to bardzo dlugo go wykrywa i pisze "HardWare initiate failed, Please check device!!! The bios does not be installed" Czy moze chodzi o to ze trzeba na nowo wgrac biosa w dysku. Jezeli tak to prosze napisac mi jak to zrobic. Bo nie mam pojecia

Edytowane przez Kirk42

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś kumplowi robiłem kompa bo miał cos podobnego.

Pomyśl o nowym zasilaczu bo to na 99% jego wina. Bedziesz musiał zrobić format dysku gruntowny - niskopoziomowy. Myśle, ze powinno pomóc. Nie wiadomo czy dysk bedzie dobrze póżniej pracował możliwe ze Twój codeshit już go wykończył.

(w kompie kupla było dobrze ale dysk jużnie chcial sie nigdy podzielić na partycje, zadnym programem)

nie rozumiem tylko co masz na myśli pisząć "dzwięk z beeper który jest na dysku"?

stuka ci dysk podczas pracy?

Edytowane przez Konwerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale niestety tego dysku nie da sie sformatowac bo go w biosie nie widzi pisze mi tylko taki komunikat. a on nie stuka tylko wydaje taki narastajacy dzwiek jakby z jakiegos speakera ktory jest zamontowany w dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale niestety tego dysku nie da sie sformatowac bo go w biosie nie widzi pisze mi tylko taki komunikat. a on nie stuka tylko wydaje taki narastajacy dzwiek jakby z jakiegos speakera ktory jest zamontowany w dysku.

1550603[/snapback]

Może kabel uszkodzony :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi