Kirk42 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Mam taki problem. Jak podlaczam dysk to bios niechce go wykryc pisze ze jais porblem hardwarowy. I jeszcze dysk nieby pracuje jak go wezme do reki i wydaje jakis tak dzwiek z beepera ktory jest na dysku. Prosze o pomoc Chcialbym dodac jeszcze ze w biosie jak ma wykryc dysk to bardzo dlugo go wykrywa i pisze "HardWare initiate failed, Please check device!!! The bios does not be installed" Czy moze chodzi o to ze trzeba na nowo wgrac biosa w dysku. Jezeli tak to prosze napisac mi jak to zrobic. Bo nie mam pojecia Edytowane 13 Lipca 2005 przez Kirk42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konwerro Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Kiedyś kumplowi robiłem kompa bo miał cos podobnego. Pomyśl o nowym zasilaczu bo to na 99% jego wina. Bedziesz musiał zrobić format dysku gruntowny - niskopoziomowy. Myśle, ze powinno pomóc. Nie wiadomo czy dysk bedzie dobrze póżniej pracował możliwe ze Twój codeshit już go wykończył. (w kompie kupla było dobrze ale dysk jużnie chcial sie nigdy podzielić na partycje, zadnym programem) nie rozumiem tylko co masz na myśli pisząć "dzwięk z beeper który jest na dysku"? stuka ci dysk podczas pracy? Edytowane 13 Lipca 2005 przez Konwerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Ale niestety tego dysku nie da sie sformatowac bo go w biosie nie widzi pisze mi tylko taki komunikat. a on nie stuka tylko wydaje taki narastajacy dzwiek jakby z jakiegos speakera ktory jest zamontowany w dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Ale niestety tego dysku nie da sie sformatowac bo go w biosie nie widzi pisze mi tylko taki komunikat. a on nie stuka tylko wydaje taki narastajacy dzwiek jakby z jakiegos speakera ktory jest zamontowany w dysku. 1550603[/snapback] Może kabel uszkodzony :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...