Skocz do zawartości
jenak

Jaką Płytę Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Pytanie jak w temacie:

MSI 865PE Neo2-P Platinum Edition

czy

MSI 875P Neo-FISR (PCB 2.0)

Pozostałe cześci:

P4 3,0Ghz HT (northwood)

Elixir 2x512 (400)

IBM 60G -ATA 100

Chiftec 360W dual fan

FX 5200 (128) -Prolinka.

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

Pytanie jak w temacie:

MSI 865PE Neo2-P Platinum Edition

czy

MSI 875P Neo-FISR (PCB 2.0)

1545060[/snapback]

Już to wcześniej pisałem - jeżeli nie będziesz się bawił w o/c lub tylko nieznacznie to nie przepłacaj i bierz i865PE (spokojnie ci wystarczy). A jeżeli chcesz wicisnąć ze swojego sprzętu wszstkie soki to weź i875P. Co do płyt MSI - no cóż wielu zwolenników płyt tej firmy na tym forum nie znajdziesz... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi działa i to całkiem przyzwoicie ;). Mam tego z Proline za 399zł i jest good bo to wersja 1.02 i chłodzenie NB to coś na wzór coolerków pentargramu, dzięki czemu jest bardzo ciche nawet na maxymalnych obrotach. Jeżeli jesteś kasiasty to sie możesz zaopatrzyc w ASUSa na I875P, jeżli wolisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przygodę z firmą MSI zakończyłem na dwóch płytach 865 PE i jednej 875, szczerze odradzam zakup ich produktów, mają dużą tendencję do psucia, niedopracowane BIOS'y, gdzie jest pełno bajerów, a wszystko to na średniej klasy podzespołach i się ogólnie miesza. Jak masz okazję brać płytę z 865PE ale z odblokowany PAT'em nie zastanawiaj się dłużej, 100PLN więcej w kieszeni minimum zostanie. Na twoim miejscu pomyślałbym jednak troszkę o przyszłości, bo S478 już swoje przeżył, teraz LGA775 się panoszy i ponoć też nie na długo, więc raczej inwestuj tam gdzie możesz coś potem poszaleć <choćby PCI-E 16x>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi