Skocz do zawartości
Vasago

Eg651 Z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

nie szkoda klawiatury i czasu na pisanie, ze ax jest lepszy? :P Przeca to jasne.

Mnie chodzi tylko i wylacznie o APFC. Od vipka sie w takim razie odczepiam ale lagierowi nie popuszcze ;) Co tak Cie przy tym APFC trzyma?

1554769[/snapback]

lol... nic mnie nie trzyma... jesli chcesz wiedziec w domciu w drugim kompie posiadam druga zasilke z pasywnym PFC nie czytasz chyba do konca moich wypowiedzi grzeje mnie rachunek jaki przychodzi ale coniektorych nie... bo to byly glowne spekulacje jesli chodzi o PFC ze passiv pobiera wiecej pradu niz activ i w zasadzie tak jest (sprawdzone organoleptycznie) tylko roznice odczuje sie gdy komputer lata 24/7 w innym wypadku nie. Powodem tego byl pewnie fak iz w zasilatorku z pasywnym PFC wartosc wspolczynnika mocy byla ustalona z gory zas APFC ustala ja do panujacych warunkow w zasilaczu po wczesniejszym ich pomiarze. Idac dalej z moich doswiadczen wynika ze zasilatorki z APFC ktore posiadalem siakos lepiej zachowywaly sie podczas obciazenie niz z PPFC nie badam ich od strony elektornicznej patrze na to ze strony praktycznego zastosowania jesli cos jest lepsze to to ssam i tyle. Co do PFC sam przyznasz ze jest milion spekulacji co to jest. Co do FrazPC i TwojePC... pierwsze jest jakie jest drugie to raczej wiarygodny serwis niestety wlasnie to wyskakuje w pierwszych linkach google po wstukaniu jakiejs frazy z PFC i wlasnie dlatego to przytoczylem bo zwykly laik dokladnie tam zajrzy... zreszta jakbys sam poszukal i sam poczytal znajdziesz wypowiedzi o podobnym sensie na innych serwisach polskich/zagranicznych. Gadasz mi o wiarygodnosci a Chipa czytasz??

Edytowane przez Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, jesli jeden z bardziej wiarygodnych dziennikow ekonomicznych potwierdza to co napisal chip to chyba cos jest na rzeczy? A moze twierdzisz, ze w chipie tylko i wylacznie bzdury pisza? Dorosnij.

A powyzsze artykuly stwiedzaja, ze APFC nie ma nic wspolnego ze sprawnoscia PSU, a oszczednosci sa po stronie tego kto nam prad dostarcza.

Chyba sam widzisz, ze mam APFC w zasilce ale osobiscie nie sadze by dawalo to jakiekolwiek korzysci procz tych przeze mnie wymienionych, pomijalnych z punktu widzenia mojego portfela/ jakosci napiec w mojej skrzynce. I wlasnie dlatego za dziecinade uwazam wciskanie na sile PSU z APFC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, jesli jeden z bardziej wiarygodnych dziennikow ekonomicznych potwierdza to co napisal chip to chyba cos jest na rzeczy? A moze twierdzisz, ze w chipie tylko i wylacznie bzdury pisza? Dorosnij.

A powyzsze artykuly stwiedzaja, ze APFC nie ma nic wspolnego ze sprawnoscia PSU, a oszczednosci sa po stronie tego kto nam prad dostarcza.

Chyba sam widzisz, ze mam APFC w zasilce ale osobiscie nie sadze by dawalo to jakiekolwiek korzysci procz tych przeze mnie wymienionych, pomijalnych z punktu widzenia mojego portfela/ jakosci napiec w mojej skrzynce. I wlasnie dlatego za dziecinade uwazam wciskanie na sile PSU z APFC.

1554831[/snapback]

ad 1. Ok Misiu.... temat wiarygodnosci zakonczmy moze bo widze ze sie nie dogadamy. Dokladnie to samo moge Ci powiedziec o FrazPC czy TwojePC czy o kazdym serwisie tam tez nie wszystko to prawda/bzdury

ad 2. dokladnie tak, juz to napisalem wczesniej, a przed chwila do VIPka mowilem. Producenci lacza sprawnosc zasilacza z PFC a tak naprawde nie ma to nic z tym wspolnego. Teoretycznie zasilka z APFC bedzie miala wieksza sprawnosc ale powodem wcale nie jest PFC a raczej podzespoly w nim zastosowane bo zazwyczaj zasilka z APFC posiada je w jakims tam stopniu lepshe.

ad 3. nie kumam, a czy ja komus na sile wciskam APFC? Mowilem tylko i wylacznie w swojej osobie i moich doswiadczeniach a ze byly takie a nie inne coz...

Sam widzisz co sie dzieje. Temat zasilaczy w ciagu ostatnich 2 lat rozwija sie w Polsce powstaje milion bzdur i spekulacji. Do niedawna wiekszosc z nas tak naprawde nie wiedziala co to jest PFC (moze dalej nie wie?) albo myslala ze wie. Jesli ktos siedzi w temacie elektroniki nie da sie zlapac na te "sztuczki" ze sprawnoscia, filtrowaniem napiec itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi