SaSHunteRcSS Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) Hej mam Radka 9600pro chłodzony arctic silencerem 1. I mam pytanie czy to co podkreśliłem na tym zdjęciu: to temp. grafy ?? Konkretnie chłodzenie to to: http://allegro.pl/show_item.php?item=57256395 Aha i jeśli ktoś wie niech wytłumaczy/powie mi co oznaczają pozostałe temp. Z góry thx. Edytowane 16 Lipca 2005 przez SaSHunteRcSS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Sam mam problemy z domyśleniem się, która jest od czego, chociaż aż tyle ich u mnie nie wyświetla. Ale twardy dysk to ma za ciepło nieco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) Prędkość obrotowa wentylatora: 2000 obr./min. -12VNo to raczej 4k RPM nie moze sie krecic... Dysk to naprawde goracy musi byc, w budzie tez. Trudno powiediec czy to temp. tego Radeona, te radki chyba nie miały odczytu temperatury? Wiec tak(moje przypuszczenia) Temp1 - zazwyczaj jest to temp. w budzie, tu by było za gorac :D wiec moze procesor? Temp2 - To moze byc w budzie Temp3 - pomijamy Temp4 - hmmm... nie wiem Temp1(2) - tez moze byc procesor Temp - no chyba ze masz cos co tak sie grzeje HD0 - napewno dysk Co do witraczków Jakie masz w ogole? Odczyty sa zazwyczaj takie CPU Chipset (ale ty masz Asus A7N8XDeluxe gdzie nie ma tam wiatraczka) SYS Z takich 3 pinowych wtyków zazwyczaj SpeedFan monitoruje obroty Moja rada Otwórz bude (przed tym rozgrzej dobrze kompa) Dotknij dysku, sprawdz radiator procesora(powinien byc ciepły, lub nawet goracy) i temperature w budzie za mało przepływu powietrza masz Ile masz wentyli? Edytowane 16 Lipca 2005 przez żeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaSHunteRcSS Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) To tak proc to athlon 2600+ niekręcony. Na płycie nie ma wiatraka tylko radiator. Z obudowy powietrze wydmuciach!e arcitc fan 3 tc od tylu. Zaraz rozkręce obudowe to zobacze jak temp. sie wachajom. Aha chłodzenie na procka miałem razem z nim. Oto zdjęcie: 1. Włączyłem kompa i po 15-20min. z zamkniętą obudową sprawa wygląda tak: 2. Tu to samo tylko z otwartą obudową: Edytowane 16 Lipca 2005 przez SaSHunteRcSS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) To tak proc to athlon 2600+ niekręcony. Na płycie nie ma wiatraka tylko radiator. Z obudowy powietrze wydmuciach!e arcitc fan 3 tc od tylu. Zaraz rozkręce obudowe to zobacze jak temp. sie wachają. 1549867[/snapback] Przyłacze sie do akcji Bykom-Stop ;) Arcitc Fan 3 TC tez nie kreci sie z taką/takimi prędkościami jak tam wyżej pokazane , więc podłaczony do innego wtyku...ale dobro nie wiem jak to jest tam u Ciebie Sprawdzaj bude Edit HDD 250*C :D Temp1( czyli te dwa odczyty) to procesor - wg mnie oczywiscie Temperatura wyrażnie spadła po otworzeniu obudowy Temp2, Temp4 i temp - dwa czujnik napewno sa od czego innego(lub to fejki), to temp. wewnątrz obudowy Edytowane 16 Lipca 2005 przez żeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaSHunteRcSS Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Dysk: ledwo czuje ciepło. Procek: radiator na nim ciepły (jak dotkne wogóle nie parzy) Grafa: na silencerze wogóle nie czuje ciepła jej radiatora :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 spróbuj porównać sobie odczyty temperatur i obrotów wiatraków z Asus PC Probe, najszybciej dojdziesz jakie są w rzeczywistości. Ewentualnie Everest. R9600 nie ma czujnika temperatury. Speed fan nie jest poprawnie skonfigurowany. Prawdopodobnie podaje obroty wentyli x2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja tez mam problemy z odszyfrowaniem temperatur: link Zrzut z speedfana & everest temp2 to na 100% procek, ale temp. 1 podajaca sie niby za czujnik na mobo troche za duza... Pozatym nie wiem od czego sa te 47 i 31. Jedna pochodzi pewnie z nb, ale nie znam sie na tych ukladach, ktory za co odpowiada. Dodam, ze buda jest dobrze wentylowana. Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zamien te screeny na linki albo miniaturki, bo to nieregulaminowe... Radki 9600Pro maja czujnik temperatury na rdzeniu (ale czy wszystkie to nie wiem). A jezeli juz sie bawisz w dedukcje, to 33 C jest chybione. Najlepiej porownac wyniki ze speedfana i ATItoola - wszystko sie rozjasni. Mozna to tez rozpoznac po nazwach w kolumnie CHIP przy konfiguracji czujnikow, powinny byc inne niz te od mobo. Np czujniki od 6800 maja u mnie nazwe MAX6648 i widac je jak na dloni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...