Skocz do zawartości
Robertcik

BENCHMARK GE FORCE FX

Rekomendowane odpowiedzi

Tak siedze i przegladam siec i oto znalazłem benchmark GeForce FX luknijcie Dołączona grafika

niechce nic mówić ale w ustawieniach na maxw UT2003 mam 73 fps przy roz 1600x1200 (procek@2,85) jutro podkręce jeszcze bardziej procka i przetestuje w 1200x1024 

Tak, ale to jest z AA4x i AF8x. :D

Czekam na wyniki...

Testowałem Ati i się w<span style="color:red;">[ciach!]</span>###iłem. w 1600x1200 z AA6x (i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły na max) miałem 38 klatem w botmach a w 1200x1024 30fps i nie kumam o co chodzi pozatym coś się pierdzieliło w benchmarku (stery mam najnowsze i wszystkow normie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O  8O  8O 

Na moim sprzęcie w 1024x768 max detail było w botmatch 40, a chyba dva razy tyle w flyby. Już nie pamiętam bo ten benchmark jakiś 'leniwy' jest i różnie działa.

No masz racje 8O 8O 8O a co powiesz gdy kiedyś robiłem test z detalami na min i w 1600 miałem 150 FPS a w 1200 110FPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie ten FX sie zapowiada, jednak tak jak ktos wczesniej wspomnial pogromca Radka 9700Pro to on nie bedzie.

to ty naprawe ladnie masz w glowce na......

ze samej specyfikacji FX bierze rada9700 - nie ma co sie oszukiwac - aTI dostalo po [gluteus maximus] i tyle!!!!!

zobaczymy jaka bedzie wojna cenowa - bo pewnie beda modele pro Fx i zwykle - ciekawe czy bedzie jakis MX FX????????

pogromca 9700 to to nie bedzie - hahaha dobre sobie!!!! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie ten FX sie zapowiada, jednak tak jak ktos wczesniej wspomnial pogromca Radka 9700Pro to on nie bedzie.

ze samej specyfikacji FX bierze rada9700 - nie ma co sie oszukiwac - aTI dostalo po [gluteus maximus] i tyle!!!!!

zobaczymy jaka bedzie wojna cenowa - bo pewnie beda modele pro Fx i zwykle - ciekawe czy bedzie jakis MX FX????????

Ta tylko Ati zaraz wyposci cos nowego i ten FX bedzie mogl sie schowac:!: . Zreszta to jest moje zdanie wiec czep sie... A to ze lubisz NV to juz zdarzylem wczesniej zauwarzyc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta tylko Ati zaraz wyposci cos nowego i ten FX bedzie mogl sie schowac:!: . Zreszta to jest moje zdanie wiec czep sie... A to ze lubisz NV to juz zdarzylem wczesniej zauwarzyc!
ale my nie mowimy o tym co bedzie na wakacje - FX juz na dniach bedzie - no juz jest - a ati nie ma :cry:

a to ze lubie nv to zbieg okolicznosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

normalna kolej rzeczy, raz nVIDIA na prowadzeniu raz ATI.

Ati pewnie sie wkurzyło jak zobaczyło osiągi FX'a i inżynierowie pewnie już się pocą nad kolejnym projektem o którym oficjalnie się nie mówi.

Faktem jest, że na pewno Ati nie wypuści za szybko jakiegoś cuda bo to wiąże się z dużymi kosztami i będzię na razie zarabiać na obecnych radkach.

Tak na marginesie to ten FX reprezentuje klase High-End, czyli chodzi tu jedynie o prestiż (mało kto sobie pozwoli kupić taką kartę,bo $$$$$ ), a wiadomym jest, że zarówno nVIDIA jak i Ati chcą zarabiać. A jeżeli zarabiać to będą najlepiej się pewnie sprzedawać GF4 ti 4200 i 4600 niż FX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle na premierach - wyniki o dupę potłuc. Zobaczymy jak nasi polscy chłopcy - testerowcy dorwią to cudo i się okaże. Może te 27000 jest realne ( sądzę że jest ) Choćby jednak ATI się starało to chyba ustąpi pola ( na jakiś czas :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj poczekajmy na pelne Testy, ktore dziwnym trafem sie nie pojawiaja :) ,a juz premiera byla .

Pozatym karta dostepna bedzie po nowym roku wiec tak sie nie podniecaj . Ciekawy jest tez fakt , ze Ati bardzo cichutko siedzi czekajac na jakies konkretne wyniki a nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly ze strony Nvidi .

Specyfikacja NV 30 jest naprawde swietna , i ciekaw jestem co potrafi .

Tu macie cos bardzo ciekawego :)

http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=3657

Tylko ze narazie to jest gdybanie , i niestety dopuki Nvidia, nie da kart do testow ,to nic nie mozna powiedziec konkretnie . Pozatym cos mi sie wydaje ze Ati szybko przejdzie i po cichu na 0,13 mikrona i nie bedzie sie z tym oglaszalo pol roku .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj poczekajmy na pelne Testy, ktore dziwnym trafem sie nie pojawiaja :) ,a juz premiera byla .

Pozatym karta dostepna bedzie po nowym roku wiec tak sie nie podniecaj . Ciekawy jest tez fakt , ze Ati bardzo cichutko siedzi czekajac na jakies konkretne wyniki a nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly ze strony Nvidi .

Specyfikacja NV 30 jest naprawde swietna , i ciekaw jestem co potrafi .

Tu macie cos bardzo ciekawego :)

http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=3657

Tylko ze narazie to jest gdybanie , i niestety dopuki Nvidia, nie da kart do testow ,to nic nie mozna powiedziec konkretnie . Pozatym cos mi sie wydaje ze Ati szybko przejdzie i po cichu na 0,13 mikrona i nie bedzie sie z tym oglaszalo pol roku .

Jeszcze raz powtarzam poczekajmy na wpewłni zoptymalizowane strerowniki do ati (tak jak to zrobiły n,vidia i matrox) oraz pełne wsparcie Direct X 9.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FX juz na dniach bedzie - no juz jest - a ati nie ma :cry:
I FX bedzie kosztowal fortune to raz, a dwa to to, ze bedzie dostepny w polsce pewnie w okolicach stycznia :?. Zreszta nie wazne kiedy bedzie i tak nie bede mial kasy na niego :cry: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weźcie pod uwage fakt sterowników ATI może wypóścić sterowniki(tak jak Matrox) że zostawi GF FX daleko w tyle (Nvidia z detonatorami 40.41 dała kopa 20% swoim kartom matrox chyba ze 120% z AA)

Te 20% to głównie w 3D Marku :P

Jestem fanem NVIDII oraz pishe newsy na nvidia.pl , ale nie ukrywam, że R9700 jest wg. mnie super kartą, tak samo jak cała reszta R9xxx. Jak ktoś mnie się pyta którą kartę polecam to nie mówie tylko i wyłącznie NVIDIA.

Więc mam już dosyć gadania czy NVIDIA czy ATi jest lepsze. Bo przecież nie kupujemy kart ze względu na markę ale na jakość i wydajność. Oczekując produktu nie obchodzi nas (albo przynajmniej mnie) ile na tym zyska firma i jaką jej da to pozycje, ale to jak ten produkt będzie się prezentował.

W tej chwili jest mi to obojętne czy GFX będzie szybszy czy R350.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...