Seaden Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Witam. Mam problem chodzi o odświeżanie na ekranie monitora. Posiadam windows xp pro w którym standardowo wystepuje 60Hz oraz karte Nvidia gf2mx400 128bit 64MB sdr. Mój monitor w rozdzielczosci 1024x768 uzyskuje 100Hz z których otrzymaniem nie było żadnych problemów. Robiłem to przez ręczne wpisywanie w ustawieniach sterowników czestotliwości odświeżania do poszczególnych rozdzielczosci. Dzieki temu ekran byl bardziej czytelny. Oczy męczyły sie mniej. Jednak do czasu. Od wersji sterowników Forceware 71.84 opcja recznego przyporządkowania odświeżania do rozdzielczości zniknęła. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. A zamiaru siedzenia przez ekranem 60 hercowym nie mam przyjemności. :mur: :arrow: Prosze o wskazówki jak w inny sposób ustawić odświezanie do konkretnych rozdzielczości. Z góry dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 refreshfi lub rivatuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Nic nie znikneło. W 71.89 mam tą opcje. Tym programem mozna włączyć większość dodatkowych opcji w sterowniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seaden Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) Dzieki. Juz sobie poradziłem z problemem:) . Teraz nawet nie musze używać programu Riva tuner aby ręcznie podkręcić grafike. :lol: Pozdrawiam. Edytowane 24 Lipca 2005 przez Seaden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...