westsajd Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Witam! Przed chwilą znów założyłem na procka mój zestawik (musiałem podłączyć chłodnice, zamontować cybanty itp. Przez ok. 3 dni na procku był Spire Falconrock II) i niepokoi mnie temperatura mianowicie 44 C w idlu. Woda zimna, chłodnica zimna a jednak mam te 44 C :blink: W stresie jeszcze nie sprawdzałem. Czy to wina bloku czy może czegoś innego? Pasta pod blokem to Titan TSG czy coś takiego (tylko to mam w domu aktualnie). Skład mojego zestawu macie w sigu. W sprawach WC jestem początkujący więc liczę na wasze rady :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Jeśli dociśnięcie mocniej bloczku nic nie da to: -słaba pasta -Ten bloczek do najlepszych nie należy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 hehe możliwe że 3 rzeczy na raz: - słabe dociśnięcie bloku - słaby blok - słaba pasta (no może nawet bardzo słaba <w "wielkim teście past" różnica pomiędzy AS V, a jakąś pastą dodawaną do coolerów wynosiła bodajże 10*C !>) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Hmm... zdjąłem blok, obróciłem o 180 stopni i temp mam teraz 40C :blink: Może woda leciała nie w tą strone co trzeba czy co? :) Przy okazji znacie jakiś test gdzie ta zetka była? I czy wogóle była testowana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Polecam sprzedac ta zetke i kupic jakis najtanszy blok... cos od misia15go albo Gaz'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Właśnie mam taki zamiar. Razem z bloczkiem zakupie także jakąś dobrą pastę (mam na myśli OCZa). Mam nadzieje, że koledzy z forum dadzą jakiś rabat na swoje bloczki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 z tym rabatem to nieprzesadzaj, 80zł u gaza czy troszkę wieksza u Miśka to bardzo dobra cena... a z czego masz tą temperature, z mobo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Wiem, że dobra cena :) Tempy są z mobo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) no zawsze mozna mój za 75zl :P ale niestety na razie poszły już wszystkie spody. Na nowe pewnie przyjdzie z 2 tyg. poczekać. Prawdopodobnie temperatury są spowodowane nienajwyższych lotów bloczkiem. Wiec radze zbierać na konstrukcje któregoś z tweakowych twórców lub bloczek samhaina. Edytowane 24 Lipca 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 hmmmmmm...odczyty temperatury z czujników w NF-7 :wacko: już wszystko o nich powiedziano na tym forum. chociaż, jeżeli cały czas masz tak wysokie odczyty, to niefajnie :/ u Saimka było raz zimno, raz gorąco, więc nie wiem... ale jeżeli woda i nagrzewnica są zimne po dłuższym czasie pracy kompa, to rzeczywiście coś może być nie tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Wywal titana i zmień na cokolwiek bo już badziewniejszej paty nie ma - nawet silikon jest lepszy - różnica po między titanem a OCZ5 (umnie) to 8C Bloczek też nie fajny.... poprostu kanalik w kawałku blachy odciśnięty i nic więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Tutaj kedzil dobrze mówi te czujnik są niesamowicie pokręcone raz mam 33 a jak uruchomie ponownie to 39. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) Hehe mam to samo. Przed chwilą miałem 39 w idlu a teraz mam 46 :| Edytowane 26 Lipca 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) Hehe wczoraj obniżyłem sobie na moim athlonie defaultowe napiecie z 1.65 na 1.55 (w prajmie czasami sie wywala ale w grach chodzi ładnie), dodałem na chłodnice wentyla 12x12 i mam temp w stresie (seti, prajm) 38C :D W idlu jeszcze nie sprawdzałem. Ciekawe co będzie jak zmienie paste na AS 5 :lol: Edytowane 27 Lipca 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Heh, kup bloczek od gaza i AS5 albo OCZa i bedzie dobrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...