Skocz do zawartości
westsajd

Temperatura Na Moim Zestawie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Przed chwilą znów założyłem na procka mój zestawik (musiałem podłączyć chłodnice, zamontować cybanty itp. Przez ok. 3 dni na procku był Spire Falconrock II) i niepokoi mnie temperatura mianowicie 44 C w idlu. Woda zimna, chłodnica zimna a jednak mam te 44 C :blink: W stresie jeszcze nie sprawdzałem. Czy to wina bloku czy może czegoś innego?

Pasta pod blokem to Titan TSG czy coś takiego (tylko to mam w domu aktualnie).

Skład mojego zestawu macie w sigu.

W sprawach WC jestem początkujący więc liczę na wasze rady :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe możliwe że 3 rzeczy na raz:

- słabe dociśnięcie bloku

- słaby blok

- słaba pasta (no może nawet bardzo słaba <w "wielkim teście past" różnica pomiędzy AS V, a jakąś pastą dodawaną do coolerów wynosiła bodajże 10*C !>)

POzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... zdjąłem blok, obróciłem o 180 stopni i temp mam teraz 40C :blink: Może woda leciała nie w tą strone co trzeba czy co? :)

Przy okazji znacie jakiś test gdzie ta zetka była? I czy wogóle była testowana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zawsze mozna mój za 75zl :P ale niestety na razie poszły już wszystkie spody. Na nowe pewnie przyjdzie z 2 tyg. poczekać.

Prawdopodobnie temperatury są spowodowane nienajwyższych lotów bloczkiem.

Wiec radze zbierać na konstrukcje któregoś z tweakowych twórców lub bloczek samhaina.

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmmmm...odczyty temperatury z czujników w NF-7 :wacko: już wszystko o nich powiedziano na tym forum. chociaż, jeżeli cały czas masz tak wysokie odczyty, to niefajnie :/

u Saimka było raz zimno, raz gorąco, więc nie wiem...

ale jeżeli woda i nagrzewnica są zimne po dłuższym czasie pracy kompa, to rzeczywiście coś może być nie tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywal titana i zmień na cokolwiek bo już badziewniejszej paty nie ma - nawet silikon jest lepszy - różnica po między titanem a OCZ5 (umnie) to 8C

Bloczek też nie fajny.... poprostu kanalik w kawałku blachy odciśnięty i nic więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe wczoraj obniżyłem sobie na moim athlonie defaultowe napiecie z 1.65 na 1.55 (w prajmie czasami sie wywala ale w grach chodzi ładnie), dodałem na chłodnice wentyla 12x12 i mam temp w stresie (seti, prajm) 38C :D W idlu jeszcze nie sprawdzałem.

Ciekawe co będzie jak zmienie paste na AS 5 :lol:

Edytowane przez Barthezzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi