timofiej Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Witam. Posiadam nagrywarkę DVD+/-RW x12 LITE-On SOHW-1213S i od wczoraj mam problem z nagrywaniem plyt dvd (cd nagrywa bez problemu). Podczas nagrywania wykorzystanie procesora skacze mi do 100% tak ze na komputerze nic juz nie da rady zrobic (mam procesor Athlon XP 1700+ i 2x512MB Kingstone 400MHz) i bufor odczytu i nagrywarki skacza od kilku do kikudziesieciu, czasami 100%. Płyta dvd x8 nagrywa mi sie ok. 40min (to troche przesada!!!) wczesniej czegos takiego nie było. Prosze o jakies radyi z góry dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 W menadrzerze urzadzen sprawdz czy masz wlaczone Ultra DMA dla dysku i napedów. Jesli nie to wlacz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Miałem identyko problem. Tak jak mówił Nyny: sprawdź czy masz włączone DMA dla nagrywarki i (jeśli nie masz) wgraj sterowniki aspi: frcaspi17.zip. U mnie na tym pliczku działa lux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Też miałem podobny problem, tak jak radzą koledzy sprawdź DMA ewentualnie wgraj sterowniki od płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...