sebi0104 Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Mam pytanko odnosnie dysku,mam podpiete dwa dyski na mastera wd800jb a na slave wd40bb i pytanie odnosnie tego drugiego w momencie gdy zamykam system wylancza sie windows juz prawie sie wszytsko zamyka jakies 2 sek./1sek. przed zatrzymaniem wiatrakow z dysku slychac wyrazne uderzenie taki stukot po czym chwle pozniej komp staja.czy to normalne czy mozecos sie kaszani z tym dyskiem nigdy przedtem tego nie bylo jak mialem dysk:( co to moze byc??Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Na mój gust to głowica 'parkuje' i nie ma się czym stresować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) ja mialem tak kiedys. wdc mi padal 3x wiec mam troche wiedzy na ten temat :) z moim tez tak bylo, podczas kopiowania itp, slyszalem jakby stukanie potem system sie wiedzal. imo to byla glowica ale pewniesci nie mam do dzisiaj bo nikt tego nie potwierdzil. od dzasu takiego stukanie u mnie przynajmniej minely 2/3 tygodnie do puki dysk nie padl calkowicie i nie odpalal sie. wiedz radze przeprowadzic wszystkie mozliwe testy i sprawdzic czy podczas kopiowania i innych czynnosci nie bedzie tak stukal jesli bedzie to zrob kopie zapasowa danych i oddaj na gwarancje hdd. EDIT: jesli staje w sensie wiesza sie to nie przejmuj sie tym co napisalem :) jesli staje w sensie zawiesza sie to wtedy moj txt warto przeczytac :) pzdr Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez sector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebi0104 Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 ja mialem tak kiedys. wdc mi padal 3x wiec mam troche wiedzy na ten temat :) z moim tez tak bylo, podczas kopiowania itp, slyszalem jakby stukanie potem system sie wiedzal. imo to byla glowica ale pewniesci nie mam do dzisiaj bo nikt tego nie potwierdzil. od dzasu takiego stukanie u mnie przynajmniej minely 2/3 tygodnie do puki dysk nie padl calkowicie i nie odpalal sie. wiedz radze przeprowadzic wszystkie mozliwe testy i sprawdzic czy podczas kopiowania i innych czynnosci nie bedzie tak stukal jesli bedzie to zrob kopie zapasowa danych i oddaj na gwarancje hdd. EDIT: jesli staje w sensie wiesza sie to nie przejmuj sie tym co napisalem :) jesli staje w sensie zawiesza sie to wtedy moj txt warto przeczytac :) pzdr 1575955[/snapback] Podczas pracy na nim wszytsko jet ok tylko w momencie wylanczania sie kompa na jakas sekunde przed zatrzymaniem wentyli slychac udezenie z tego dysku,zanim sie wszytsko zatrzyma,podczas pracy nie zauwazylem ani nie uslyszalem by stukal w zasadzie jet on na slave jako dodatkowy dysk i prawie go nie uzywam <smieci tam trzymam:P> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 no to tak jak mowil kolega wyzej tez bym sie tym nie przejmowal zapewne zatrzymanie glowicy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...