xionc Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Posiadam monitor LG Flatron F700P no i sobie chodził... i chodzi (rozmazuje się troszkę na brzegach), lecz dziś zauważyłem ciemny mały punktcik centralnie na środku ekranu. Punkt jest wielkości 1,5x1,5mm i raczej nie ma charakterystycznego kształtu (plamka owalno-okrągła rozwazująca się delikatnie na brzegach). I tutaj zadam pytania: Co jest powodem powstaniem tej plamki? Jak mogę to plamkę zlikwidować. BTW zobaczę jak się w fpp gra z tą plamką (widoczną raczej tylko na bardzo jasnym tle) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 kineskop siada :P za dużo grasz oddaj do servisu zanim plamka pochłonie cały ekran i zrobi sie czarna dziura :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 To samo radził mi kumpel. Więc nie mam wyjścia. Pozatym plamka w CoD nie jest centralnie na środku, lecz jakieś niecałe 2mm wyżej. Tak czy inaczej dzięki zaradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 kineskop siada :P za dużo grasz oddaj do servisu zanim plamka pochłonie cały ekran i zrobi sie czarna dziura :D 1575443[/snapback] To interpretacja rodem z Odysei Kosmicznej 2010 :) Imo nic tylko oddawac ten monitor na gwarancje / do naprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) No to już dużo wiem, teraz można pofilozofować ;] Chodzi mi o pochodzenie tej plamki. Skąd się ona wzieła, co spowodowało jej powstanie. Poza tą plamką zauważyłem jeszcze skośne pręgi na prawym-dolnym rogu ekranu...(widziałem to tylko na czarnym, ciemnym tle) Pozatym fajnie się gra w CoD z tą plamką czasem, lecz jakby byłą niżej to by było wyśmienicie (chodzi tylko o grę). Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez xionc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 pochodzenie plami hmm prawdopodobnie coś z lampą kineskopową :P a moze masz jakieś urządzenie z magnesem obok monitora ... np. głośnik albo cudowny magnetyzer O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Głośniki mam w myślę, że dośc bezpiecznej odległości (z 80cm pod monitorem) . Do tego jeszcze są za barierą ze sklejki czy drewna (biórko). A ta kropka powstała w miejsku, w którym przy wyłączaniu monitora powstaje błysk. A ten błysk też jest chyba wadą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 yep wada wada coś się przepaliło mi takie się na telewizorku zrobiło błysło i została taka plama qrewska ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Dziś się postaram dotaszczyć tą 17'' do serwisu... może jakoś dotaszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...