Skocz do zawartości
Dru

Czy twardziel ma duży wpływ na wydajność?

Rekomendowane odpowiedzi

dyski 7200 obrotow maja mniejszy czas dostepu, jezeli ma sie 256 mb ramu lub wiecej to w wiekrzosci gier prawie nic niejest dogrywane z hdd wiec jego predkosc niepowinna miec wplywu na wydajnosc (plansze nieco szybciej sie wgrywaja na dysku 7200)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sądzę że różnica jest i to duża. Może w samych grach tego nie zauważysz ale komfort pracy na dysku 7200obr/min jest duuuzo wiekszy. Windows uruchamia sie z tagiego dysku 3 razy szybciej. Kopiowanie - szyyybsze. Wszystko szybciej, a moj dysk nie dosc ze szyyyybki to jeszcze suuuper cichy - nie slychac go kompletnie wclae :):) POLECAM SEAGATE BARRACUDA IV THE BEST!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boże Skibi, ale się podjarałeś, bez przesady wpadać w aż takie samouwielbienie. Naprawdę bardzo się cieszę razem z Tobą, że masz taki suuuuuper sprzęt :lol:

Oby był jak najlepszy :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sądzę że różnica jest i to duża. Może w samych grach tego nie zauważysz ale komfort pracy na dysku 7200obr/min jest duuuzo wiekszy. Windows uruchamia sie z tagiego dysku 3 razy szybciej. Kopiowanie - szyyybsze. Wszystko szybciej, a moj dysk nie dosc ze szyyyybki to jeszcze suuuper cichy - nie slychac go kompletnie wclae :):) POLECAM SEAGATE BARRACUDA IV THE BEST

Jak jesteś taki podjarany że niby 3 razy szybciej, to podaj jakie masz zczyty z sandry. Ja mam akurat 5400 na ata 100 więc z chęcią porównam. Jak będziesz miał chociaż o 30 % więcej to jesteś niezły (albo masz nawet niezły sprzęt... :) )

Tylko podawaj tą wartość głównego zczytu (te 20 000 czy ileś tam)

no i jak masz ustawione partycje i jaką aktualnie masz częstotliwość pci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sądzę że różnica jest i to duża. Może w samych grach tego nie zauważysz ale komfort pracy na dysku 7200obr/min jest duuuzo wiekszy. Windows uruchamia sie z tagiego dysku 3 razy szybciej. Kopiowanie - szyyybsze. Wszystko szybciej, a moj dysk nie dosc ze szyyyybki to jeszcze suuuper cichy - nie slychac go kompletnie wclae :):) POLECAM SEAGATE BARRACUDA IV THE BEST

Jak jesteś taki podjarany że niby 3 razy szybciej, to podaj jakie masz zczyty z sandry. Ja mam akurat 5400 na ata 100 więc z chęcią porównam. Jak będziesz miał chociaż o 30 % więcej to jesteś niezły (albo masz nawet niezły sprzęt... :) )

Tylko podawaj tą wartość głównego zczytu (te 20 000 czy ileś tam)

no i jak masz ustawione partycje i jaką aktualnie masz częstotliwość pci...

tak szczerze mówiąc to wyniki w sandrze są g... warte. różnie wypada na różnych partycjach tego samego dysku lub różnych dyskach tego samego radzaju bądz tym samym dysku po zrobieniu kilku teśtów. I te różnice są bardzo duże.

A tak wracając do tematu to lepiej mieć dysk 7200 (ramu można mieć dużo ale zawsze coś rzęzi pod tym XP nawet jak nic się nie robi a to przycina gierki) wszystko się szybciej ładuje instaluje kopiuje......

poza tym po przesiadce z 5400 na 7200 odczuwa się różnicę.

ale to wszystko i tak nie to co scsi.

na atapi kopiujesz film z partycji na partycję i już "nic nie zrobisz" a na scsi nie ma problemu, dlatego cały system mam na scsi (10000rpm 8mb bufor) i wszystko śmiga aż miło a b4 do reszty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...