Dru Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Mam Seagate 40GB, 5400 obrotów, czy jest wielka różnica w wydajności np. w grach w porównaniu z tym 7200 obrotów???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 dyski 7200 obrotow maja mniejszy czas dostepu, jezeli ma sie 256 mb ramu lub wiecej to w wiekrzosci gier prawie nic niejest dogrywane z hdd wiec jego predkosc niepowinna miec wplywu na wydajnosc (plansze nieco szybciej sie wgrywaja na dysku 7200) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Dru tak poza tematem napisz ile masz w 3d mark 2001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 RS pisałem do Ciebie e-maila jakiś czas temu i nie odpowiedziałeś :( a w 3DMarku2001SE mam około 7500 punktów bez żadnego podkręcania, troche mało, no nie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 A ja sądzę że różnica jest i to duża. Może w samych grach tego nie zauważysz ale komfort pracy na dysku 7200obr/min jest duuuzo wiekszy. Windows uruchamia sie z tagiego dysku 3 razy szybciej. Kopiowanie - szyyybsze. Wszystko szybciej, a moj dysk nie dosc ze szyyyybki to jeszcze suuuper cichy - nie slychac go kompletnie wclae :):) POLECAM SEAGATE BARRACUDA IV THE BEST!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Boże Skibi, ale się podjarałeś, bez przesady wpadać w aż takie samouwielbienie. Naprawdę bardzo się cieszę razem z Tobą, że masz taki suuuuuper sprzęt :lol: Oby był jak najlepszy :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Dru chyba niedoszedl ten mail albo go skasowalem przez pomylke jak hutrowo spam wywalalem. Najlepiej jak tu n apriv napiszesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 A ja sądzę że różnica jest i to duża. Może w samych grach tego nie zauważysz ale komfort pracy na dysku 7200obr/min jest duuuzo wiekszy. Windows uruchamia sie z tagiego dysku 3 razy szybciej. Kopiowanie - szyyybsze. Wszystko szybciej, a moj dysk nie dosc ze szyyyybki to jeszcze suuuper cichy - nie slychac go kompletnie wclae :):) POLECAM SEAGATE BARRACUDA IV THE BEST Jak jesteś taki podjarany że niby 3 razy szybciej, to podaj jakie masz zczyty z sandry. Ja mam akurat 5400 na ata 100 więc z chęcią porównam. Jak będziesz miał chociaż o 30 % więcej to jesteś niezły (albo masz nawet niezły sprzęt... :) ) Tylko podawaj tą wartość głównego zczytu (te 20 000 czy ileś tam) no i jak masz ustawione partycje i jaką aktualnie masz częstotliwość pci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 A ja sądzę że różnica jest i to duża. Może w samych grach tego nie zauważysz ale komfort pracy na dysku 7200obr/min jest duuuzo wiekszy. Windows uruchamia sie z tagiego dysku 3 razy szybciej. Kopiowanie - szyyybsze. Wszystko szybciej, a moj dysk nie dosc ze szyyyybki to jeszcze suuuper cichy - nie slychac go kompletnie wclae :):) POLECAM SEAGATE BARRACUDA IV THE BEST Jak jesteś taki podjarany że niby 3 razy szybciej, to podaj jakie masz zczyty z sandry. Ja mam akurat 5400 na ata 100 więc z chęcią porównam. Jak będziesz miał chociaż o 30 % więcej to jesteś niezły (albo masz nawet niezły sprzęt... :) ) Tylko podawaj tą wartość głównego zczytu (te 20 000 czy ileś tam) no i jak masz ustawione partycje i jaką aktualnie masz częstotliwość pci... tak szczerze mówiąc to wyniki w sandrze są g... warte. różnie wypada na różnych partycjach tego samego dysku lub różnych dyskach tego samego radzaju bądz tym samym dysku po zrobieniu kilku teśtów. I te różnice są bardzo duże. A tak wracając do tematu to lepiej mieć dysk 7200 (ramu można mieć dużo ale zawsze coś rzęzi pod tym XP nawet jak nic się nie robi a to przycina gierki) wszystko się szybciej ładuje instaluje kopiuje...... poza tym po przesiadce z 5400 na 7200 odczuwa się różnicę. ale to wszystko i tak nie to co scsi. na atapi kopiujesz film z partycji na partycję i już "nic nie zrobisz" a na scsi nie ma problemu, dlatego cały system mam na scsi (10000rpm 8mb bufor) i wszystko śmiga aż miło a b4 do reszty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...