Skocz do zawartości
romek

AMD Sempron 64 - Kompendium

Rekomendowane odpowiedzi

na socA moj chodzil na fabrycznych ustawieniach ok 1 min wejscie do biosu i zmiana odpowiednich ustawien ;)

btw jest moze jakis spis dobrze krecacych sie serii albo ktory tydzien dobrze biega cos takiego ? bo sie wlasnie w poniedzialek wybieram do proline po procka (semp 2.8+) ??

z gory wielkie dzieki za jakies info :)

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialbym sie spytac czy odrazu po kupnie moge brac sie za podkrecanie czy procek musi troche pochodzic na deflaut??

Chce Ci się czekać? :)

Ja od razu go zacząłem kręcić, bo nie mogłem się doczekać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na socA moj chodzil na fabrycznych ustawieniach ok 1 min wejscie do biosu i zmiana odpowiednich ustawien ;)

btw jest moze jakis spis dobrze krecacych sie serii albo ktory tydzien dobrze biega cos takiego ? bo sie wlasnie w poniedzialek wybieram do proline po procka (semp 2.8+) ??

z gory wielkie dzieki za jakies info :)

KAŻDY PROCESOR KRĘCI SIĘ INACZEJ . Miałem procki z tej samej daty/serii i co? jeden kręcił sie dobrze, drugi zle, imho jak trafisz, tak masz ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szefie wiem ze kazdy sie kreci inaczej ale wiem tez ze jedne maja wieksze szanse sie krecic a drugie mniejsze, przynajmniej na axp bylo cos takiego a jesli tutaj jest czysta losowosc no to trudno :) trzeba zawierzyc losowi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze to moze pytanie z innej beczki a moze wziac lepiej a64 754 3000+ venice ? roznica cenowa 140zl troche odstrasza tylko pytanie czy dla 2x wiecej cachu i moze lepszego oc oplaca sie tyle doplacac ?

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze to moze pytanie z innej beczki a moze wziac lepiej a64 754 3000+ venice ? roznica cenowa 140zl troche odstrasza tylko pytanie czy dla 2x wiecej cachu i moze lepszego oc oplaca sie tyle doplacac ?

Nie ma sensu, ten cache praktycznie nic nie daje, a o/c...jest można powiedziec "średnie" (looknij mój sig), te athlony 64 venice na s754 to są venice E6 wiec znalezc takiego co robi 2700Mhz na napieciu na ktorym mozna pracować na codzien jest bardzo trudno, moim zdaniem lepiej semprona, taniej, i przewaznie lepiej sie kręcą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to nie musisz robic, tylko juz Ci powiem ze na wiecej jak 2.6 nie licz..

w sempach niewiele osiagniesz podnaszac vcore, on musi standardowo sie duzo podkrecac (na domyslnym napieciu) bo w innym przapadku kupa.

moj 2.4 robi lekko na standardowym V ..

a i tak to gowno

edit---

narazie robi 2711mhz przy 1.7V, wlasnie na tyle docelowo liczylem, ale na sporo nizszym V.:(

Edytowane przez pr1nce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

hehe- niezłe zagrywki

nawet nie wiem ile mój robi na def ale wiem ze jego max to 2900 :-/

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto mój procek:

SDA3000DI02BW

LBBWE 0541BPFW

nono moze sie okaze, ze 41 tydzien jest dobry ;)

moj semp tez jest z 41 tygodnia, nie wiem ile potrafi na max bo ogranicza mnie plyta, ale i tak 7x355 (2485MHz) na 1.4V jest dla mnie zadowalajacym wynikiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam juz proca w domu - 3000+ CBBWE 0601 czy coś takiego, jak narazie 2610Mhz @ 1.475v. Teraz co weekend bede brał 2-3procki na testy :> aha, procek strasznie sie grzeje, 47c @ AC Freezer pro @ 1.475v w SPi, chyba krzywa czapka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Kupiłem Semproma 3000+ 939 na płycie Gigabyte GA-K8N51GMF-9 i mam taki problem że jak próbuje podkręcić procka to max udało mi się na (230*9 temp 30C) a potem wystakują mi błędy, mam pamięci Twinmos 2*512, na standardowych ustawieniach działa bez problemu. Bardzo prosze o porade, wyczytałem że może pomóc mniana biosu na f9 ale nie zanazłem go konkretnia dla mojej płyty. Wiem ze ta płyta to nie jest kól do podkręcania ale wydaje mi się że powinno się dać troche więcej wycisnąć z tego procka. Bardzo prosze o rade :cry: Aktualna wersja mojego biosa to F2

Edytowane przez Thunder86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi