Ghost Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Jaka temperature wyswietla wam ASUS PC Probe? Chyba mam cos walniete z plyta glowna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Jaka temperature wyswietla wam ASUS PC Probe? Chyba mam cos walniete z plyta glowna... Ja mam 35-40 w zależności jak szybko puszczę wiatraki. Na Titanie było 52 w stresie, a idle nie pamiętam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Jaka temperature wyswietla wam ASUS PC Probe? Chyba mam cos walniete z plyta glowna... Zobacz czy taka sama temp podaje plyta w Biosie . Pozatym mogles zle zalozyc wiatraka , lub dales np. za duzo pasty . Kolejna sprawa w Biosie 1007 poprawiono odczyt temp ( zawyzala plyta o jakies +5 stopni ) . Pamietaj ze jak masz bios nizszy niz 1006 nie mozesz robic update z Windowsa . To na tyle . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ja na początku chyba też źle założyłem, albo płycie odbiło, bo po włączeniu kompa za pierwszym razem miałem 70 stopni na procu. Natychmias wyłączyłem i poprawiłem wiatrak, no i temp w granicach 50 stopni przy zamkniętej obudowie. Podejżewam, że tak jak mówi Xan masz stary bios. Ja od nowości ma 1012 i na razie nie widzę potrzeby updateować. Ale z Windowsa, to tego na pewno nie zrobię, bo mi się zwiesi i będzie kicha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ja na początku chyba też źle założyłem, albo płycie odbiło, bo po włączeniu kompa za pierwszym razem miałem 70 stopni na procu. Natychmias wyłączyłem i poprawiłem wiatrak, no i temp w granicach 50 stopni przy zamkniętej obudowie. Podejżewam, że tak jak mówi Xan masz stary bios. Ja od nowości ma 1012 i na razie nie widzę potrzeby updateować. Ale z Windowsa, to tego na pewno nie zrobię, bo mi się zwiesi i będzie kicha. Nie o to chodzi z tym updatem z windowsa ze sie zawiesi , bo jest to super bezpieczne , tylko o to ze oni jakies duze zmiany zrobili prezchadzac na 1006( i akurat z tym updatem z windowsa sie kluci ) . Ja juz zrobilem update z wingrozy ze 20 razy i jak narazie bez problemu :) . A wgrywalem wszystkie bety jakie byly :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Jaka temperature wyswietla wam ASUS PC Probe? Chyba mam cos walniete z plyta glowna... Jak juz pytasz to moglbys szczegolowo opisac .....Co sie dzieje i jakie masz temp . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Pamiętaj też że A7V333 odczytuje temp z diody procesora _i_ z socketa. Widać to np. pod MBM5. To ważne, bo temp rdzenia (z diody) jest wyższa niż spodu procesora - mam teraz 51* na rdzeniu, 40* socket, 27* chipset - wszystko na procu @ 1700MHz i V7+ puszczonym na low (no i uchylonym oknie :D ). Zatem na tej płycie wysoka temperatura to nic strasznego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Probe akurat nie odczutuje z diody termicznej . Ale tez zalezy jaka ma wersje tego programu . Bo on rozne dziwne rzeczy potrafi pokazywac , dlatego mu kazalem zeby w Biosie luknal . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Temperatura w idle w biosie i w pc probe 58C. Bios revision 1006. A pasta na wiatraku byla nalozona od nowosci, a ze nie chcialo mi sie jej zeskrobywac to zalozylem z taka jaka byla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Temperatura w idle w biosie i w pc probe 58C. Bios revision 1006. A pasta na wiatraku byla nalozona od nowosci, a ze nie chcialo mi sie jej zeskrobywac to zalozylem z taka jaka byla. Zmien na nowszy Bios , i bedzie gut . Tylko pamietaj o tym :) If your current BIOS version is 1005 or 1006,please use Aflash or EZflash to update BIOS. Tu masz Bios http://download.asus.com.tw/mb_dl_menu.asp...=10&l3=18&mid=1 . Wrzuc go na dyskietke , odpal mobo wcisnij Alt+F2 i podaj lokalizacje biosu na dyskietce i koniec roboty . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Moze update biosu pomoze, dzieki za pomoc xan. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinN Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 A jaką masz wersję PC Probe? Ja ostatnio wrzuciłem najnowszą (2.18.07) i zauważyłem że pokazuje mi on temp. proca średnio o 13 stopni wyższą niż w biosie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 ASUS PC Probe V2.15.08... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinN Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 To jeśli będziesz robił upgrade to polecam 2.18.05 (chyba że ukaże się nowsza niż 07). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Wlasnie zakonczylem update biosu. Nowa temperatura w idle to 48C. Jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 hmmm.... ja mam trochę dużą temp. ale myśle że to przez to że grzeje w pokoju z też wpływa na temp. na procu. Mam 49-58oC najwięcej. Normalna temp. jak siedze w winXP to 51oC. Bios pł.gł 1012 [od nowości] Asus PcProbe 2.18.03. Chyba coś niedokłądnie walnołem tego titana na proca... aaa i tak w przyszłości chce kupić thermaltake volcano 7+ tylko skąd wytrzasnąć te 149 zeta ??? :? ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Wlasnie przed chwila sprawdzalem temperature CPU w biosie a tam 59C :evil: ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...