Skocz do zawartości
Ghost

Do uzytkownikow AMD Athlon XP 1800+ na plycie ASUS A7V333...

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka temperature wyswietla wam ASUS PC Probe? Chyba mam cos walniete z plyta glowna...

Zobacz czy taka sama temp podaje plyta w Biosie .

Pozatym mogles zle zalozyc wiatraka , lub dales np. za duzo pasty .

Kolejna sprawa w Biosie 1007 poprawiono odczyt temp ( zawyzala plyta o jakies +5 stopni ) . Pamietaj ze jak masz bios nizszy niz 1006 nie mozesz robic update z Windowsa .

To na tyle .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na początku chyba też źle założyłem, albo płycie odbiło, bo po włączeniu kompa za pierwszym razem miałem 70 stopni na procu. Natychmias wyłączyłem i poprawiłem wiatrak, no i temp w granicach 50 stopni przy zamkniętej obudowie.

Podejżewam, że tak jak mówi Xan masz stary bios. Ja od nowości ma 1012 i na razie nie widzę potrzeby updateować. Ale z Windowsa, to tego na pewno nie zrobię, bo mi się zwiesi i będzie kicha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na początku chyba też źle założyłem, albo płycie odbiło, bo po włączeniu kompa za pierwszym razem miałem 70 stopni na procu. Natychmias wyłączyłem i poprawiłem wiatrak, no i temp w granicach 50 stopni przy zamkniętej obudowie.

Podejżewam, że tak jak mówi Xan masz stary bios. Ja od nowości ma 1012 i na razie nie widzę potrzeby updateować. Ale z Windowsa, to tego na pewno nie zrobię, bo mi się zwiesi i będzie kicha.

Nie o to chodzi z tym updatem z windowsa ze sie zawiesi , bo jest to super bezpieczne , tylko o to ze oni jakies duze zmiany zrobili prezchadzac na 1006( i akurat z tym updatem z windowsa sie kluci ) . Ja juz zrobilem update z wingrozy ze 20 razy i jak narazie bez problemu :) . A wgrywalem wszystkie bety jakie byly :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj też że A7V333 odczytuje temp z diody procesora _i_ z socketa. Widać to np. pod MBM5. To ważne, bo temp rdzenia (z diody) jest wyższa niż spodu procesora - mam teraz 51* na rdzeniu, 40* socket, 27* chipset - wszystko na procu @ 1700MHz i V7+ puszczonym na low (no i uchylonym oknie :D ). Zatem na tej płycie wysoka temperatura to nic strasznego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura w idle  w biosie i w pc probe 58C. Bios revision 1006. A pasta na wiatraku byla nalozona od nowosci, a ze nie chcialo mi sie jej zeskrobywac to zalozylem z taka jaka byla.

Zmien na nowszy Bios , i bedzie gut .

Tylko pamietaj o tym :)

If your current BIOS version is 1005 or 1006,please use Aflash or EZflash to update BIOS.

Tu masz Bios http://download.asus.com.tw/mb_dl_menu.asp...=10&l3=18&mid=1 .

Wrzuc go na dyskietke , odpal mobo wcisnij Alt+F2 i podaj lokalizacje biosu na dyskietce i koniec roboty .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm.... ja mam trochę dużą temp. ale myśle że to przez to że grzeje w pokoju z też wpływa na temp. na procu. Mam 49-58oC najwięcej. Normalna temp. jak siedze w winXP to 51oC. Bios pł.gł 1012 [od nowości] Asus PcProbe 2.18.03. Chyba coś niedokłądnie walnołem tego titana na proca... aaa i tak w przyszłości chce kupić thermaltake volcano 7+ Dołączona grafika tylko skąd wytrzasnąć te 149 zeta ??? :? ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...