Skocz do zawartości
koksiu

Procesor Do 350zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Więc prosze abyscie napisali mi jaki mam kupic procek w tej cenie pod płytke Gigabyte GA-7VASFS na socketA , miałem na niej Athlona 2.0XP+ aleukruszyłem go lekko :/ (wiem ze jestem kretynemm :P) , więc chciałbym sie dowiedziec co mogłbym teraz kupic. Cena moze dojsc do 400zł ale wolałbym te 350 :P . Myslalem nad Sempronem 3.0 na szynie fsb 166. Ale sam nie wiem plz doradzcie. Bo sam sie nie znam a nie chcem kupic jakiegos [ciach!]a ( mam swiadomosc ze to co kupie teraz , tez nie bedzie jakies extra , ale zawsze cos).Z góry dziękuje.

Edytowane przez koksiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Cena moze dojsc do 400zł ale wolałbym te 350 :P ..

1579522[/snapback]

czemu nie jakis Mobile ? nawet uzywany (sprawdzony pod kątem OC).. mysle ze to dobry wybor - przeznacz tez kilkanascie zlotych na cooper shima (Tt) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn wiesz jestem kompletnym laikiem mozesz powiedziec o co ci dokładniej chodzi. Tzn domyslalem sie ze chodzi ze nie Sempron , i wlasciwie mi to wisi :P byle szybszy od mojego starego i w cenie do 400.

1579545[/snapback]

polecam przegladniecie tego topicu: Athlon XP-M 2500+ MEGAHIT! --> Tweak.pl - Forum Dyskusyjne > Sprzęt i Podkręcanie > Platforma AMD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm qrde troche mi zamaciliscie w baniaku :P. Bo wlasciwie do Abit NF7 nie wejdzie juz athlon 64 , ale ponoc sie wypas kreci wiec np. Kupie Nf7 + Mobile 2.8 i podkrece. bedzie wydajnie szybko i nie drogo co wy na to ? Jak myslicie ze dobry pom,ysł doradzcie mi jakies pewne modele zeby nie było zonków :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok 99tomcat.Kaske prawdopodobnie uda mi sie skolowac tylko ze zakup plyty glownej bylby w tym przypadku troszke opuzniony ale jakis czas moge jeszcze czekac puki moj procek zyje.Mozesz mi podac jakies linki do tego czy cos bo z tego co widze sa rozne te Semprony 2600+ . Maja szyny po 333 ale tez sa z 400 .

A i dlaczego on ma tak niskie taktowanie ( 1600 ) ?

EDIT:

Słuchajcie jest teraz inna opcja , mama powiedziała ze moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> se lepszy procek czyli jak muwiłem 350 / 400 . A do plyty ona mi dolozy ( G k8ns ) . Co myslicie o jakims athlonku 64, ale one sa na sockecie 939 ?? i Wtedy znow kombinacje z plytka tak ?

Edytowane przez koksiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HHmmmmm tzn. bo sprawdzałem na allegro i sie cwena duzo nie roznia tylko to ze tam moze 20 zł a wole juz jednak pewniaka ze sklepu niz z allegro . No i plytke glowna moze mi sie uda znalezc taka moze troszke taniej ale spoko 10 zł roznicy nie robi.

EDIT:

Koleś z pewnego sklepu muwi mi ze Athlon 64 2800+ i Gigabyte k8ns na s754 , to kupa i cienizna bez przyszłości. Albo jest debilem albo juz sam nie wiem ...

Edytowane przez koksiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@fxjg555: Ale i tak jest szybsze od socket A !!

Zmien na s754 + semprona 64 ( 3400+) i bedziesz miał o wiele szybciej i lepiej, nie słuchaj gościa w servisie ( prawdopodobny kretyn ).

Nie wiem jak z dostępnością tych semp 64 , ale jak ich jeszcze nie ma to bierz athlona 2800+ 64 , a jezeli chcesz jeszcze bardziej zaosczedzic to bierz sempa 2600+ i masz w tym momęcie o wiele szybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz u mnie smiga sempron 2600+ (s754), stwierdzam ze FC smigalo lepiej na A64 3000+ i system sie jakos szybciej ladowal ale generalnie to nie jest zle word i excel tak samo dziala, ac2006 tez podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi