Zoltir Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Witam! Mam pytanie co lepsze Sempron 3000+ czy Celeron 2,8GHz? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Jeśli to Celeron D, to Celerona, jesli nie, to semprona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 caleron [nawet D] nie bedzie lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 IMO będzie :> Masz jakieś testy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 pełno... google.pl zaprasza :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Wychodzi na to, że zalezy do czego ma byc system. Raz Celeron, raz Sepmron wygrywa http://www.pcper.com/article.php?aid=61&type=expert&pid=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zow Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) Do gier oczywiście Sempron :lol: i nietylko zresztą :-P EDIT: A na jaki to socket ten procek ma byc? Ale i tak bierz Sempa :D Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez zow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 tylko i wylancznie sempron na s754. nie mna sie nad czy m zastanawiac... wystarczy ptrzeczytac kila artow z egieldy.. http://www.egielda.com.pl/?str=art. semprony s754 bez problemu konkuruja z p4 wiec celinki zostaja daleko w tyle. nie mowie ze to zle procki tylko sepron jest poprostu szybszy :D do takiego sempronka kup dobra plyta i pamieci (dfi, speed premium) i mozesz krecic na maxa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Bierz Semprona na s. 754 - najlepiej wersję 64 bitową [ Palermo ] :lol: . Miałem Celerona 2.4 GHz i nie mogę powiedzieć o nim nic dobrego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Przy podkrecaniu celeronów ciezko zauwazyc roznice w wydajności :P Semprony są ok, szczegolnie te 64 bit i wcale nie drogie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltir Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 :unsure: No tak Chodzi mi o Semprona 3000+ OEM s.754 L1 128 L2 128. Ale jego częstotliwość takowania 1800 MHz to nie jest troche mało? Ja mam Athlona Xp 1700+ i 1471 MHz. Czy ten Sempron nie będzie chodził tak jak mój obecny Athlon (Nie znam się na tym). Ale tak wynika z "danych" :blink: Pytam bo nie chce wybać czegoś z czego będę załował przez najbliższe 2-3lata :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosch_127 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Stary jezeli chodzi tu o celerona d z 256L2 to napewno wygra z semptronem dlatego ze semptron ma L2 128 kb.Np semptron 2200+ ma 1,4 ghz taktowanie a celeron d 2,2 ghz wiec jest o duzo lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 TRAGEDIA TYLKO I WYŁACZNIE SEMP 2600 LUB 2800+ I KRECISZ DO 3800+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) heheheh sempron bez dwóch zdań! nie patrz na MHz celeron jest gorszy!! a co do tego testu http://www.pcper.com/article.php?aid=61&type=expert&pid=1 to na niego nie patrz po na s.754 są duzo mocniejsze semproniki :) a swoją drogą nie licząc nic nie znaczących testów przepustowości pamięci to sempronik miażdy tego celka!! a Sempron tak jak mówilem na s.754 jest duzo mocniejszy! bez dwóch zdań sempron!! p.s. no i jezszcze mozesz go psycholowato podkręcic :D Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Jak s.754 to 2800+ bo 256 kb l2 cachE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Stary jezeli chodzi tu o celerona d z 256L2 to napewno wygra z semptronem dlatego ze semptron ma L2 128 kb.Np semptron 2200+ ma 1,4 ghz taktowanie a celeron d 2,2 ghz wiec jest o duzo lepszy. 1588408[/snapback] OTO przykład ZNAWCY... dlaczego w polsce najwięcej jest ludzi co "gadają co wiedzą zamiast wiedzieć o czym gadają" ? ? ? To że INTEL tłucze bezsensownie GHz nie znaczy że niżej taktowane AMD nie jest w rezultacie lepsze.... Bardzo prosty przykład : porównałeś powyżej ciężarówke 18-kołową z 600-set konnym silnikiem do 100 konnego motocykla ważącego 150kg.... JAK MYŚLISZ CO BĘDZIE SZYBSZE ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Sempron będzie lepszym rozwiązaniem... celeron D zły nie jest ale Sempron lepszy... no i maja wręcz chory potencjał OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Semp tylko i wyłącznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDoe Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Sempron na s. 754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielbiciel AMD Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Sempron 3000+ będzie lepszy od słabego Celerona 2,8 które są bardzo powolnymi procesorami i nadają sie tylko do prac biurowych. Ale jesli juz brać AMD Semprona to 3100+ na socket 754 który jest minimalnie wolniejszy od AMD Athlona64 2800+. Od Celerona 2,8 GHz lepszy jest juz nawet AMD Sempron 2800+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Ja mam Sempa 2800+ @ Palermo(32bit), proc ma aspiracje bo kręce go do wydajności 3100+ ale dalej płyta nie wyrabia. Moja opinia dot. Sempka 2800+ produkt który ma wydajność p4 2,6(a nawet 2,8) za mniejszą cene :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 mam najtańszego sempa 2600+ box i mimo,że padaczkowaty racej to te 1.6@2.4 tobi bez problemu. Na twoim miejscu brał bym 2800+ 64 bit. Niewiele droższe od wersji 32 bit a mają pare usprawnień i do tego pewnie bęa sie fajnie kręcić... A taki sempik 2.4 czy 2.6 ghz po wykręceniu to objedzuie każdego celka chocby go wykrcic na 4 ghz. To tak jak 2 kopaczy dołów konkuruje 1 ma duiża łopate ale macha wolniej (sempron) a 2 zamiata jak głupi tylko że dziocięcą łopatką (celeron). co z tego ze celek sie namacha tymi swoimi ghz ..i tak wydajnosci mu brak i tyle... Ale mi łopatologicze porównaqnie wyszłó :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Lol, fajne porównanie. Fakt, faktem Sempron na s754 będzie napewno lepszym rozwiązanie. Dokładając do tego 64bit to już w ogole nie ma o czym mówić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 genialne porównanie tomcat [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) To tak jak 2 kopaczy dołów konkuruje 1 ma duiża łopate ale macha wolniej (sempron) a 2 zamiata jak głupi tylko że dziocięcą łopatką (celeron). co z tego ze celek sie namacha tymi swoimi ghz ..i tak wydajnosci mu brak i tyle... Ahahaha Ja juz od pol roku tlumacze tą zależność moim "nieoświeconym" kumplom na bardzo podobnym przykladzie :D Tylko ze z przerzucaniem wegla i duza/mala lopata :lol: :lol: Jednak ludzie tempo wierzą w te Ghz ;/ Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez KamiKaze boski wiatr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 OTO przykład ZNAWCY... dlaczego w polsce najwięcej jest ludzi co "gadają co wiedzą zamiast wiedzieć o czym gadają" ? ? ? To że INTEL tłucze bezsensownie GHz nie znaczy że niżej taktowane AMD nie jest w rezultacie lepsze.... Bardzo prosty przykład : porównałeś powyżej ciężarówke 18-kołową z 600-set konnym silnikiem do 100 konnego motocykla ważącego 150kg.... JAK MYŚLISZ CO BĘDZIE SZYBSZE ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Sempron będzie lepszym rozwiązaniem... celeron D zły nie jest ale Sempron lepszy... no i maja wręcz chory potencjał OC... 1589600[/snapback] a jak myslisz co bedzie szybsze jak na ton 10 ton załadujesz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nie mogłem sie powstrzymac :lol: mam najtańszego sempa 2600+ box i mimo,że padaczkowaty racej to te 1.6@2.4 tobi bez problemu. Na twoim miejscu brał bym 2800+ 64 bit. Niewiele droższe od wersji 32 bit a mają pare usprawnień i do tego pewnie bęa sie fajnie kręcić... A taki sempik 2.4 czy 2.6 ghz po wykręceniu to objedzuie każdego celka chocby go wykrcic na 4 ghz. To tak jak 2 kopaczy dołów konkuruje 1 ma duiża łopate ale macha wolniej (sempron) a 2 zamiata jak głupi tylko że dziocięcą łopatką (celeron). co z tego ze celek sie namacha tymi swoimi ghz ..i tak wydajnosci mu brak i tyle... Ale mi łopatologicze porównaqnie wyszłó :wink: 1590887[/snapback] to jest genialne poprostu ;) A semp lepszy nie ma co tu duzo gadac. bierz 64 bit i 256 L2, reszta nie wazna ;) bo taktowanie sobie podniesiesz, wiec po co przepałcac, duzo cache sie liczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...