Skocz do zawartości
AndyN

Neostrada 512 - Ile Czekaliście Na Aktywację

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj wieczorem podpisałem w Telepunkcie umowę na test Neo przez 60 dni i odebrałem modem. Według regulaminu mają 10 dni (roboczych?/kalendarzowych?) na aktywowanie

A jak to wygląda w praktyce? Ile dni czekaliście? Aktywował ktoś niedawno Neo?

Edytowane przez AndyN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umowę podpisałem w poniedziałek ok. 19.00

We wtorek ok. 19.00 była juz aktywna. Została tylko jej aktywacja na stronie neostrada.pl

Jak na razie jestem zadowolony, neo działa szybko i płynnie, w razie problemów mogę zadzwonić na infolinię. Inaczej niż w przypadku mojego netu przez wifi :angry: :mur:

Niech jeszcze tepsa obniży ceny a wytnie w pień te firmy-krzaki z nędznym poziomem usługi i z żenującym supportem :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też miałem NeoZdrade :lol: 128kbs i też czekałem potem miałem problemy z połoczeńiem wolno wszystko działało :unsure: dzwoniłem do nich i wszystko zrobiłem tak jak trzeba i nic,ale to jeszcze nic panowie nastepnie miał wejsc monte (TPSA) i sprawdzić kabelki B) i nie było GO choć dzwońiłem już 10razy do nich :mur: i mowili ze juz wyslali montera błahahaha :lol: :lol: i co ciekawe coś było na płyce NeoZdrady wykrył muj avast! B) i działałem na neo jakies 3miechy i potem oddałem im to i wykupilem w sieci kablowej neta 99zł co miesiac i 680kbs i 19giga :D i to by było na tyle z >>>TPSA r.i.p<<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przygotowanie lini jest 10 dni roboczych od podpisania umowy. Czasami linia jest przygotowana szybciej, czasami wolniej...wiadomo. Jak bedzie gotowa to dostaniecie smsa, ale najlepiej patrzec na diode adsl czy juz przestała mrugac i świeci swiatłem ciągłym :)

A co do monterów to jest tak ze czasem po 3 razy nie przychodzą. Monterzy to jest zewnętrzna firma (nie tpsa). Także jak tpsa wysle montera to nie oznacza ze monter przyjdzie...tak to juz jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przypadku promocyjną 512 włączyli na linii po kilku godzinach.

Trochę też w życiu pozakładałem opcji 128 dla znajomych- włączenie połączenia trwało od kilku godzin do 2 dni od przywiezienia modemu przez kuriera.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi