Skocz do zawartości
kurt_hectic

Cpu_fan Error! Overclooking Faild! Asus,bios Error

Rekomendowane odpowiedzi

hi,

!!! FOTO !!!

pomocy! . 5h juz dlubie przy PC i nic nie wymysle wiecej....cos jest nie tak!

zmienilem sprzet. mam athlona 64 3000+ asusa A8V deluxe i cooler silencer 64 ultra tc (arctic-cooling)

po 1szym ekranie po wlaczeniu PC mam napisane:

overclooking faild! , sprobuj re-konfigurowac sprzet w biosie.

cpu_fan error!

w biosie przeczytalem ze obraca sie wiatrak tylko 800 rpm (obr. na min.) ale temperatura procka to 42*C ! . sadze ze to wiatrak ogranicza obracanie > ma taki czujnik...ale to nie powinno blokowac uruchamianie PC do cho..... :(

probowalem ustawic zeby 1szy odpalal sie cdrom , zebym jakies driversy od asusa zainstalowal. ale i tak sa errory, a potem blue screen. podobnie jest jak probuje kliknac " ustaw domyslnie i przejdz dalej", win sie nie laduje tylko blescreen. :( help pleas!!!!!

Edytowane przez kurt_hectic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) fan czy fun error da sie wyeliminowac, zmieniam ma ignored, ale "overclooking faild!" nie wiem co to jest! mam opcje w biosie overclooking cos... i jest na auto. moze tez byc na manual, standart i 3%,4%,5% ... co mam zrobic!!!!!!, czy da sie wymusic jakos z a:\ zeby radiator pracowal na max? .. bo jak waidomo do dysku poki co nie mam dostepu na tamtym sprzecie. .. :( :mur: :mur: :mur: HELP ludzie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1)  fan czy fun error da sie wyeliminowac, zmieniam ma ignored, ale  "overclooking faild!" nie wiem co to jest! mam opcje w biosie  overclooking cos... i jest na auto. moze tez byc na manual, standart i 3%,4%,5% ... co mam zrobic!!!!!!, czy da sie wymusic jakos z a:\ zeby radiator pracowal na max? .. bo jak waidomo do dysku poki co nie mam dostepu na tamtym sprzecie. .. :( :mur:  :mur:  :mur:  HELP ludzie!

1587573[/snapback]

Przywołaj w biosie ustawienia domyślne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hpx4000 myslesz , ze tego nie robilem!?!??!?!?!?!?!!?

i kolejna dawka , wczescniej mam napisane..( nie wiem czy to wazne wiec to olalem)++>

1)scan devices,pleas wait...

press<tab> key into user window!

Serial_ChO Master: No Device

Serial_Ch1 Master: No Device

2)No driver atached to FastTrak controller, the BIOS is not instaled

co to kurna jest ?!!!

POMOCY!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hpx4000  myslesz , ze tego nie robilem!?!??!?!?!?!?!!?

i kolejna dawka , wczescniej mam napisane..( nie wiem czy to wazne wiec to olalem)++>

1)scan devices,pleas wait...

press<tab> key into user window!

Serial_ChO Master: No Device

Serial_Ch1 Master: No Device

2)No driver atached to FastTrak controller, the BIOS is not instaled

co to kurna jest ?!!!

POMOCY!!!!

1589250[/snapback]

Bios jest w wersji najnowszej?

FastTrak to kontroler SATA, masz coś pod niego podpięte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TY go próbowałeś kręcić czy tak ci sie dzieje jak jest standard ustawiony i autowykrywanie??? Jeśli standard to zapewne wina tego wentylatorka smiesznego :P. Jeśli nie chcesz krecic trzeba było kupić BOX tam zawsze daja wsio tak żeby nie było potem jaj a jak chcesz tam grzebać to musisz powyłączać w biosie to ci wyrzej napisali ludziska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi