Skocz do zawartości
Mr.Martin

Jaki Procek - Z Serii 8xx Czy 6xx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poczytalem troche recenzji i sie pogubilem bo juz naprawde nie wiem ktory procesor do zastosowan domowych typu gry , filmy , internet biuro bedzie najlepszy.

Czy druga odslona Prescota P4 630 3.0GHz 2MB z funkcja HT i 64 bitowe

czy moze nowe dwurdzeniowe procesory z serii D P4 830 3.0GHz?

Co byscie polecili - bede skladal komputer za miesiac , dwa - co wybrac i w co sie ladowac ? ( w serie 6xx czy 8xx) - bo niby te dwurdzeniowe beda malo przydatne gdyz malo aplikacji bedzie tak napisanych aby wykorzystywalo to ( ale to tylko gdzies tak przeczytalem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowieku kompa będziesz składał za 2 miesiące...

Bierz DC albo poprostu weź AMD [będzie taniej]

1587899[/snapback]

Jakie DC ?:)

Wezme Pentium D 3.0GHz tylko poczekam jeszcze z miesiac , dwa - az skonczy sie okres wakacji ( okres przestoju ) i Intel obnizy troche ceny tych procesorow tak jak to zawsze jest we wrzesniu-pazdzierniku.

Teraz doradcie mi jaka plyte wybrac - z chipsetem 945 czy 955 ? ( wiem ze 945 nie obsluguje PAT ale czy to az tak duzo dale przy DUAL) ?

Poinformujcie mnie czym sie roznia literki na koncach nazw chipseteow 945x i 955x ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktory procesor do zastosowan domowych typu gry , filmy , internet biuro bedzie najlepszy

a to co masz w sigu ci juz nie wystarcza??

a do gier to se lepiej grafike wymien

i doluz ramu jak masz kase

Edytowane przez Fidel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowieku kompa będziesz składał za 2 miesiące...

Bierz DC albo poprostu weź AMD [będzie taniej]

1587899[/snapback]

Pytanie o wybór miedzy 6xx i 8xx a kolega doradza AMD.

Zawsze jakis ... mur: ... sie znajdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chcesz to kompa do gier to może lepiej kupic samą grafikę. Jakiegoś GeForce'a 6600GT albo 6800LE [modowalnego]. Moim zdaniem obecnie masz bardzo wydajny sprzęt - wystarczy zmienić grafę i będzie rakieta :D . Jeżeli już się zdecydujesz jednak na zakup Pentium D to kup do niego jakieś dobre chłodzenie, bo podobno grzeją się jeszcze bardziej od Presscotów [bo to przecież dwa rdzenie :lol: ].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi