kubek12 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Podczas startu "zimnego" kompa np.: po nocy, wyskakują art i pionowe paski juz w biosie, po minucie, dwóch lub nawet jak sie xp załaduje wszystkie zakłucenia znikają, wszystkie marki i gry chodzą dobrze nie ma artów ani zwisu, nawet przy 5h gry s GTA SA. Sprawdzałem na 3 zasilaczach z czego 1 na 100% pewny bo chodził na A64 i X800 bez problemów a ja mam tylko durona@arthlona 2100+. Dziwne zazwyczaj po rozgrzaniu grafa fixuje a tu odwrotnie. Z góry dzięki za odpowiedzi i proszę o wyrozumiałość :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 wzrost temperatury powoduje rozszerzanie , czyli najpewniej gdzieś nie ma styku a jakies rozgrzeje zaczyna stykać i jest wszystko w porządku to może być takie małe uszkodzenie że to nie zobaczysz gołym okiem ,być może usterka powstała dlatego że laminat karty był wyginany itp , uszkodzenie może znajdować w wewnetrznych warstwach pcb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek12 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Dzięki mam nadzieje że to nie to :) albo moze kiedys ten styk sie zalepi a na innym forum powiedziano mi ze moze to byc rowniez to ze jest nie docisnieta karta do agp. mam nadzieje ze to drugie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 samo to napewno to sie nie zrobi ale może z czasem styk sie polepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek12 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 (edytowane) cd problemów z herculesem. Nadal przy stracie zimnego pc jest straszna szachownica po wygrzaniu poprawia sie obraz ale pozostają arty na defaultowych ustawieniach znikaja dopiero przy obnizeniu taktowania o 100mhz do 520 wszystko jest ok, bez artow smieci itd. co w takim przypadku moze byc walniętę? dzieki za odpowiedzi Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez kubek12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 cd problemów z herculesem. Nadal przy stracie zimnego pc jest straszna szachownica po wygrzaniu poprawia sie obraz ale pozostają arty na defaultowych ustawieniach znikaja dopiero przy obnizeniu taktowania o 100mhz do 520 wszystko jest ok, bez artow smieci itd. co w takim przypadku moze byc walniętę? dzieki za odpowiedzi 1589339[/snapback] jezeli obnizyles taktowanie pamieci to pewnie pamieci sa walniete ,albo siadlo zasilanie na karcie - sprawdz czy kondensatory nie sa wybrzuszone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek12 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 kondensatorki wyglądaja ok a teraz nawet nie znika "szachownica" po wygrzaniu. mam juz dośc :) oddaje ją bo bede musial pamiatki do 400 zmniejszyc :) dzieki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 jak dlugo masz ta grafe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...