Skocz do zawartości
Camillo

Efekt Migania, Migotania I Falowania Tekstur.

Rekomendowane odpowiedzi

a wlasnie ze nie, i to wy piszecie [ciach!]ly. az tak glupi to nie jestem, i potrafie rozroznic efekty "cieplane" ktore wystepuja w san andreas, pomiedzy efektem migotania. Gdzie po prostu budunki zaczynajá migac. Raz sa jakby w pelnej okazalosci a raz ich prawie w ogole nie widac :angry: to samo tyczy sie drzew i innych obiektow w grze, a wiem co mowie, bo jeszcze jakis miech temu tego nie mialem :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa tygodnie temu serwis 3DCenter zamieścił artykuł, w którym przyglądnięto się efektowi migotania tekstur przy włączonym filtrowaniu. Owa cecha miała znikać po przestawieniu sterowników w tryb High Quality. Tak jednak się nie działo. Artykuł pozostał bez odpowiedzi aż do dzisiaj, kiedy to na forum NVNews pojawił się temat dotyczący migotania i sterowników v78.03, który go rozwiązuje. Wiadomo już, że NVIDIA pracuje nad tym problemem i rozwiązanie jest już w drodze. Tekst pochodzi z nvision.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, że 3DCetner było trochę stronnicze zachwalając sięobrazem z ATI i tępiąc NV. Prawdopodobnie nowe stery naprawią to wszystko.

U mnie efekt ten jest czasami minimalnie zauważalny z UT2k4, ale po przełączeniu ustawień sterów z "jakość" na "wysoka jakość" jest prawie nie do zauważenia, nawet jak się przyglądać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaobserwowałem to zwłaszcza na Earth 2160. Z reguły migotanie występuje na wszystkim, co korzysta z PS 2.0 i przy teksturach wysokiej rozdzielczości. Czasem u mnie pomaga zmiana LOD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to próbuj z różnymi sterownikami  i spróbuj wymusić anizo z poziomu sterownika i zobaczyć jaki bedzie efekt

1588109[/snapback]

nic nie da

czy masz cos podkreconego?

1588134[/snapback]

to nie od tego zalezy!

okdrec wszystko i zobacz czy nadal to samo, glownie pamiec na karcie

1588242[/snapback]

to tez nic nie ma do tego :D

O sam efekt falowania nie raz byly posadzane zaklocenia elektromagnetyczne ktore wplywaly negatywnie na zasilanie karty (tyczylo sie to dodatkowego zasilania bezposrednio z psu) - poprawcie mnie jak sie myle ale taka fama chodzila po swiecie

mialy temu zapobiegac remic connectory ktore mialy wyeliminowac zaklocenie i stabilizowac napiecia niestety w praktyce nie zupelnie to pomaga na tego typu problem - jedni uwazaja ze one pomagaja inni ze nie jeszcze inni ze nieco pomogla ale nie rozwiazalo problemu. W moim przypadku nie pomoglo :D a uzywalem tego na paru 6800GT i jednym Radku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem zniknął (juuuuuuuuupi :D ) Odinstalowalem stery Driver cleanerem i zainstalowalem na nowo. Wsystko jest super !! Pozdrawiam

@EDIT: Nie pomogło :( Trochje to głupie, ale jak mam uruchomiony Ati Tray's Tools to wszystko działa pięknie :blink: Może mi to ktoś wytłumaczyć ? :mur:

Edytowane przez quartzXXI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...