quartzXXI Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 a wlasnie ze nie, i to wy piszecie [ciach!]ly. az tak glupi to nie jestem, i potrafie rozroznic efekty "cieplane" ktore wystepuja w san andreas, pomiedzy efektem migotania. Gdzie po prostu budunki zaczynajá migac. Raz sa jakby w pelnej okazalosci a raz ich prawie w ogole nie widac :angry: to samo tyczy sie drzew i innych obiektow w grze, a wiem co mowie, bo jeszcze jakis miech temu tego nie mialem :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Dwa tygodnie temu serwis 3DCenter zamieścił artykuł, w którym przyglądnięto się efektowi migotania tekstur przy włączonym filtrowaniu. Owa cecha miała znikać po przestawieniu sterowników w tryb High Quality. Tak jednak się nie działo. Artykuł pozostał bez odpowiedzi aż do dzisiaj, kiedy to na forum NVNews pojawił się temat dotyczący migotania i sterowników v78.03, który go rozwiązuje. Wiadomo już, że NVIDIA pracuje nad tym problemem i rozwiązanie jest już w drodze. Tekst pochodzi z nvision.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 tylko ze ten problem dotyczy również ATI. Ja mam radeona 9800pro i to cały czas następuje, głównie w GTA: San Andreas :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Widać, że 3DCetner było trochę stronnicze zachwalając sięobrazem z ATI i tępiąc NV. Prawdopodobnie nowe stery naprawią to wszystko. U mnie efekt ten jest czasami minimalnie zauważalny z UT2k4, ale po przełączeniu ustawień sterów z "jakość" na "wysoka jakość" jest prawie nie do zauważenia, nawet jak się przyglądać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Ja zaobserwowałem to zwłaszcza na Earth 2160. Z reguły migotanie występuje na wszystkim, co korzysta z PS 2.0 i przy teksturach wysokiej rozdzielczości. Czasem u mnie pomaga zmiana LOD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 to próbuj z różnymi sterownikami i spróbuj wymusić anizo z poziomu sterownika i zobaczyć jaki bedzie efekt 1588109[/snapback] nic nie da czy masz cos podkreconego? 1588134[/snapback] to nie od tego zalezy! okdrec wszystko i zobacz czy nadal to samo, glownie pamiec na karcie 1588242[/snapback] to tez nic nie ma do tego :D O sam efekt falowania nie raz byly posadzane zaklocenia elektromagnetyczne ktore wplywaly negatywnie na zasilanie karty (tyczylo sie to dodatkowego zasilania bezposrednio z psu) - poprawcie mnie jak sie myle ale taka fama chodzila po swiecie mialy temu zapobiegac remic connectory ktore mialy wyeliminowac zaklocenie i stabilizowac napiecia niestety w praktyce nie zupelnie to pomaga na tego typu problem - jedni uwazaja ze one pomagaja inni ze nie jeszcze inni ze nieco pomogla ale nie rozwiazalo problemu. W moim przypadku nie pomoglo :D a uzywalem tego na paru 6800GT i jednym Radku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allch Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 U mnie migota tylko podłoże gł w GTA San Andreas, to jest nieźle wnerwiające. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) Problem zniknął (juuuuuuuuupi :D ) Odinstalowalem stery Driver cleanerem i zainstalowalem na nowo. Wsystko jest super !! Pozdrawiam @EDIT: Nie pomogło :( Trochje to głupie, ale jak mam uruchomiony Ati Tray's Tools to wszystko działa pięknie :blink: Może mi to ktoś wytłumaczyć ? :mur: Edytowane 2 Września 2005 przez quartzXXI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...