Skocz do zawartości
melaN

Socket 754 Co Lepsze?

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem zmodernizowac kompa, i stac mnie bedzie na plyte na soketa 754 (do 450pln), Semprona 64-bit (do 300pln) , jakis wentyl (do 100 pln) i radeona moze nawet x700 pro

Zastanawia mnie plyta i wentyl bo co do procka jush sie chyba zdecydowalem.

Co kupic??? Gigabyte GA-K8NE??? DFI LanParty UT nF3 250Gb??? Asus K8N4-E Deluxe nVidia nForce 250??? Microstar K8N Neo3-F ??? Waham sie miedzy dfi i gigabajtem, co lepsze??? no i nie mam pojecia jaki wentylator kupic, cos mocnego i cichego w miare

W obudowie mam wymuszony obieg powietrza, wiec moze byc slabszy ale cichszy, nie chce za 2 lata miec 30 % utraty sluchu na lewe ucho :D

Dzieki z gory za pomoc

elo

Zapomnialem, plyta nie powinna byc wybredna jesli chodzi o ram, teraz mam twinmosy 512 400mhz cl 2,5 i jakies samsungi 266 chcialbym zeby plyta oslugiwala obie do momentu wymiany na samsunga na twinmosa

Edytowane przez melaN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta DFI , chłodzenie AC Freezer 64 na proca. Co do procka to jeszcze warto poczekać zeby się upewnić które serie są dobre do o/c. Co do karty graficznej ja wiem czy warto brac tego Radeona , ja będe kupował 9800 Pro aby go później zmodowac na xt <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karte to 6800LE :) Zawsze (99,9%) zrobisz z niej 9800 (12p), ktora zmiecie radka no i ma full PS3.0, a jak bedziesz mial kapke szczescia to 16p/6v. Ja taka kupilem i jestem :) Co do plyty, to tylko DFI, procek Semp64 2800+ (1.6GHz 256kB cache) lub A64 2800+ (1.8 512). Nie oplaca sie na razie Sempa64 3100+, bo kosztuje nieraz wiecej niz A64 2800+, a mysle, ze az tak lepiej sie nie bedzie krecil (~2.5GHz), a w A64 masz jednak 512kB cache.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnialem, plyta nie powinna byc wybredna jesli chodzi o ram, teraz mam twinmosy 512 400mhz cl 2,5 i jakies samsungi 266 chcialbym zeby plyta oslugiwala obie do momentu wymiany na samsunga na twinmosa

1590462[/snapback]

yyy jak masz te samsungi 266 to one raczej nie podciągną się do 400Mhz z jakimi pracuje Sempron więc one raczej do wymiany lub na sprzedaż :]

No i tak jak ko.edzy wyżej DFI i 6800LE :)

A na proca może jakiegoś Pentagrama QVC-100Cu

Edytowane przez Dejot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi