lukmek Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) :lol: Wygralem proca Pentiuma 520 i MoBo z i915P. :lol: Chcialem zobaczyc jak sie kreci a tu .... :mur: jedno wielkie gowno. :mur: Ten chipset chyba w ogole nie nadaje sie do O/C !!! Mialem wczesniej AMD wiec poradzcie jakie MoBo mam wybrac w dobrej cenie. Moze to: Abit AA8XE Link:http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15462 Pentium520 2.8GHz AC Freezer 7 MSI 915P (gowniany zlom!!!) PDP Patriotl 2x 512MB PC2 533 Galaxy GeForce 6600GT Samsung SpinPoint 120 GB SATA II Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 plytki na i945 i i955 maja blokade PCI-E wiec z oc nie powinno byc problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 plytki na i945 i i955 maja blokade PCI-E wiec z oc nie powinno byc problemu 1595744[/snapback] Ale ta plyta jest na i925XE. Czy ona ma tez blokade PCI Express? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 nie ma blokady ale ma dodatkowy dzielnik na fsb 266 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Czyli da sie ustawic proca z 200 na 266 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 to ze 915 do oc sie nie nadaje to wiadomo odkad powstało nie znajdziesz nic lepszego niz ASUS P5WD2 Premium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Ale ten ASUS jest strasznie drogi!!! Za niego mozna kupic dwa ABITY AA8XE. Nie jestem az tak wymagajacy i kasiasty by go kupic. Jeszcze jedno pytanie: czy na tym ABICIE AA8XE (i925XE) da sie ustawic inne magistrale niz 200 i 266 jak nie ma blokady PCI Express? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 da sie ale PCI-E juz wtedy bedzie mialo inna czestotliwosci i ta jakas szyna miedzy NB i SB przez ktora sie dyski podkrecom ja widzialem plytki na i945 za 4xx zl maja zablokowane PCI-E a w przyszlosci obsluza ci proce 2 rdzeniowe ej a ram to masz DDR 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Ja powiem tak, mam juz jakiś czas Asus P5GDC-V Deluxe Intel 915G i chodzi bardzo stabilnie i z podkrecaniem niema zadnego problemu...ale narazie celek 2,8@3,6 niedlugo spróbuje wyżej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) nie ma blokady ale ma dodatkowy dzielnik na fsb 266 1595774[/snapback] Witam Ja mam wlasnie ta plytke. I w biosie jest blokada PCI. Dodatkowo mozesz sobie ustawic taktowanie pci express jak dobrze pamietam plynnie od 99 do 200.... natomiast taktowanie procka mozesz sobie spokojnie zwiekszac plynnie co 1... oraz sa jeszcze dzielnniki... reczne zmiana tymingow pamieci.... czyli plytka full wypas do OC jak za te pienidze.... to co ja narazie z niej wyciagnalem zobacz sobie w sygnaturce.... na stronie prodcenta to mozna dociagnac teoretycznie FSB do 500. Ponizej masz zdjecie biosu.. gdzie jest pokazana opcja blokdy pci i wartosci jakie tam mozesz przyporzadkowac. http://img.photobucket.com/albums/v343/Szemhazej/bios.jpg Pozdrawiam Szem Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez Szemhazej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...