turzol Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Podkręciłem swojego Durnia 800@983 (7x140), 1.75v. Temp niestety trochę wysoka max 58-59st, ale mój cooler jest do d...... . Mam pytanie czy jeżeli mam podniesiony FSB na 140 to czy ryzykuję uszkodzenie jakiegoś komponentu. chodzi mi o to czy wytrzyma to HDD i najważniejsze czyli karta graficzna. Jak wtedy jest taktowane AGP? Mam pamięci 2x128 (jedna kość noname jedna Hyundai), pracujące na CAS=3. Czy przestaweienie na CAS 2 przy takim FSB coś mi da? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 hdd wytrzyma... pci to 35mhz, agp tez wytrzyma bez problmu... zrob cos z temp. bo ciut za wysoka jak na taki procek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Na razie nie mam kasy na nowy cooler :( (kupiłem GF4 :P ).... Może zastosować jakiś softcooler, jaki polecacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 po co ci gf4 nie lepiej polowe kasy dac na gf3ti200 na tym procku prawie zadnej różnicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Nio tak, ale za miesiąc czeka mnie upgrade sprzętu.. może nowy Athlonik XP lub P4 na DDR. No i czekam na Via KT 400 bo te KT 333 na razie mnie nie rusza! Wolałbym zainwestować w 266A... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Podkręciłem swojego Durnia 800@983 (7x140), 1.75v. Temp niestety trochę wysoka max 58-59st, ale mój cooler jest do d...... . Mam pytanie czy jeżeli mam podniesiony FSB na 140 to czy ryzykuję uszkodzenie jakiegoś komponentu. chodzi mi o to czy wytrzyma to HDD i najważniejsze czyli karta graficzna. Jak wtedy jest taktowane AGP? Mam pamięci 2x128 (jedna kość noname jedna Hyundai), pracujące na CAS=3. Czy przestaweienie na CAS 2 przy takim FSB coś mi da? Wytrzymaćpowinno bez kłopotu wytrzymać.U mnie na 146 chodzi bez zastrzeżen.uważam że do ok.38 mhz dla pci nie powinno być problemów.Nie powinno ale tego nie mogę zagwarantować. Co do temp. to jest dużo.U mnie po podkręceniu dochodziła do 48 stopni.Może warto wyłożyć 40 PLN na titana i nie miałbyś problemów.gdzieś do 45 stopni temp. powinna spaść.A co do pamięci to jeśli będą działać stabilnie na cl 2 to zawsze trochę to szybciej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Titan'a kupić? Ale czy opłaca mi się na miesiąc góra dwa go trzymać, jak i tak później zmienię na Ath Xp i kupię V7+.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Jeśli założymy że w wyniku sporej temperatury twój dureń nie odmówi posłuszeństwa tosięnie opłaca.Lecz jeśli te 58 stopni się okaże powiedzmy z miesiąc za duże dla niego to się opłaci.W końcu 40 pln to nie majątek i warto się zastanowić.jeszcze to starsze badziewie puść na allegro i titan powinien cię wynieść coś koło 30.Ale to tylko moje zdanie.Decyzję i tak podejmiesz sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 albo kup juz teraz V7+, albo sobie podaruj na miesiac extremalne krecenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Problem w tym, że mi Volcano 7+ nie wejdzie do kompa :( Mam bowiem zasilacz umieszczony pionowo i za cholerę to bydle nie wejdzie. Żeby zdjąć coolera z proca muszę wyjmować MOBO :( Dlatego rozglądam się za jakąś porządną obudową z 300w zasilaczem. Szczególnie podobają mi się ModeComy....ale te ceny.... mimo wszystko chyba się opłaca kupić? A jakie macie opinie o CodeGen? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Problem w tym, że mi Volcano 7+ nie wejdzie do kompa :( Mam bowiem zasilacz umieszczony pionowo i za cholerę to bydle nie wejdzie. Jeśli masz zasilacz pionowo to się nie dziwie dlaczego ta temperatura jest taka wysoka :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Kurde nawet mnie nie straszcie bo jak się wkurzę to jutro pojadę po nową obudowę. Co polecacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 większość urządzeń pci wytrzyma ok 38 mhz ,co do temp to nie masz się czym martwić (sam miałem przez 3 miesiące 63 C na d850@980 mhz,choć na dłurzszą metę nie będzie to zdrowe dla procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Polecam Titana db5...cos tam Tani, dobr, wydajny.ok50pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 To kupuj obudowe, a zobaczysz, ze spadnie do ok 45 stopni :) codegen - shit... ale jak nie masz wiecej kasy to ujdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...