p3dzi0r Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 A wiec wczoraj zlozylem sprzet taki jak w podpisie bo czekalem 2 tygodnie na mobo. Odpalam i pasy na ekranie, juz mi ludzie powiedzieli ze prawdopodobnie karta padla, wiec chcialem odpalic (z powodu braku karty na pci-express) kompa na starej karcie pci,sprawdzilem ja, dziala (na sprzecie z pentiumem 2). Natomiast kiedy wsadzam do dfi to nic sie nie pokazuje , czarny monitor , aha init display first w biosie jest ustawiony na pci slot. Pomozcie bo sie zachlastam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Spróbuj w drugim slocie PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 próbowałem, po włączeniu kompa monitor sie odswieza ale jest ciemno, ledy na plycie wskazuja na wg instrukcji vga detected czyli 1 diodka. Juz mnie szlak trafia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 No to patowa sytuacja. Spróbuj jeszcze wyczyścić bios, ale obawiam się, że to niewiele pomoże. Naprawdę nie wiem co Ci doradzić. U mnie karta na PCI (S3Trio) pracuje bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Może to dziwna sugestia, ale czy kompa i monitor masz uziemione i podłączone do jednego gniazdka? Jak ja nie miałem, to miałem między budą a kablem od monitora napięcie 110V (kopało mnie to sprawdziłem miernikiem). U mnie mimo to wszystko działało, ale może u ciebie to sprawia problem. Sprawdź też czy nie wypadła ci jakaś zworka, może też moduł Karajan Audio nie kontaktuje. U mnie czarny ekran był też jak włożyłem pamięci do slotu 1 i 3. Jeśli prawidłowym ustawieniu (2 i 4) ci nie działa, spróbuj w slocie 1 i 2, albo w ogóle tylko jedna kość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...