smieshny Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Jestem posiadaczem swiezo zakupionego dysku samsung sata 250 g i nie moge go ustawic jako master( Niezaleznie jak umieszcze zworke). To moj jedyny dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Tzn nie możesz jakie objawy system nie startuje czy jak :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Ciekaw jestem jaką tam masz zworkę skoro na sata nie ma czegoś takiego jak master i slave. Jeden dysk - jedna tasiemka - jedno złącze sata na płycie i nic więcej. Podepnij dysk, upewnij się w biosie, że kontroler sata jest włączony i płyta powinna zobaczyć dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Falcon Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Jakto jedno złącze, a jak są dwa :blink: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 dane drugie napięcie (od strony dysku ).od strony mobo 2 na dane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) Jakto jedno złącze, a jak są dwa :blink: ? 1600723[/snapback] Chodziło mi o to, że podłączając dysk sata łączymy jeden dysk, jedną pojedynczą tasiemką z jednym złączem sata :D . Ponieważ do jednego złącza można podłączyć tylko jeden napęd, to nie ma tam hierarchi napędów master/slave (nadrzędny/podrzędny) tak jak w napędach ATA. Nawiasem, to na nowych płytach jest czasami więcej niż dwa złącza sata. Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez DeTe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smieshny Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 mam problem innej natury :gdy tworze partycje przy pomocy instalki xp zintegrowanej z sp2 wszystko jest ok do czasu pelenj instalacji systemu , potem w czasie instalajci sterow znika mi pasek zadan. Za to gdy tworze partycje w menu zwyklego czystego xp wykrywa tylko 130gb............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 smieshny, w biosie masz wl. obsluge duzych dyskow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) windows xp bez service packa nie obsluguje dysków o pojemności 250GB <_< Poprostu zainstaluj tego czystego XP bez service packa i gdy już wszystko bedzie zrobione to zainstaluj service packa 2. Wtedy windows bedzie obsługiwał w pełni twoją 250-tkę. Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez Szpon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...