Skocz do zawartości
xslimakx

hmm cienkie te wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupilem kompa:

P4 2.4Ghz (18x133) / Plyta MSI/SIS 648 / DDR 256/333 / GEFORCE 4 MX 440/8X,64DDR TV /

Dysk 60GB/7200 / DVD16x48 / CDRW 48x12x48 / SB live 5.1 / LG 15 LCD

"PCMark2002":

CPU Score 5720

Memory Score 5207

HDD Score 810

http://service.madonion.com/compare?pcm=859580

"3DMark2001" - 4768 - 3D marks

http://service.madonion.com/compare?2k1=5144846

Powyzsze testy moim zdaniem sa bardzo mizerne co o tym sadzicie??? Komp jeszcze nie jest podkrecony pracuje pod win XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mowilem :P zebys wzial Ti4200 a nie shitowate mx4

nie wiem dlaczego ale masz drivery "MSI MS-StarForce GeForce4 MX 420 with AGP8X (NVIDIA GeForce4 MX 420 with AGP8X)" w koncu to 440. zainstaluj detki 40.72 to wynik powinien byc wyzszy

i w zakladce direct 3d ustaw max performance a nie quality

i zobacz czy w biosie masz agp size na 128MB

sproboj przestawic agp z 8x na 4x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojojoj... to naprawde cos cieniutko. Ja na moim sprzecie za ktorego dalem 2 razy mniej mam 8100pkt w 3dmark 2001 se. Sprobuj zrobic formata i wszystko na nowo poinstalowac. Nowa winda, najnowsze stery do wszystkiego, wszystkie service packi i probuj eszcze raz. powinno cos pomoc. jak nie to pozbadz sie jak najszybciej g4 MX i kup sobie lepiej G3 ti200 jest 3 razy lepsza!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza sie doradzaliscie mi inna karte ale kasy juz nie styklo i zostalo to co jest :( windoch jest czysty wczoraj instalowany ale wszystkie drivery sa z plyt dostarczonych do komputera teraz wlasnie sciaga sie detonator i paki do xp powinno byc lepiej mam pytanie tez do was sciagnolem sobie programik do monitorowania plyty glownej Motherboard monitor 5 wykrywa dwa czujniki temperatury jeden to WinBond 1 - ma ok 35 stopni wiec moglby byc to procek natomiast drugi to WinBord 1 i ma on ok 79 stopni (?) w biosie nie ma zadnej opcji ktora by miala az tyle stopni co to jest??? Kolejne pytanko dotyczny jakiegos programiku monitorujacego transfer w sieci dobrze by bylo aby pokazywal okienko i transfer jaki jest. Trzecie pytanie dotyczy procka jak go przetaktowac??? W tej chwili jest 18 x 133 czy podniesienie na 18 x 144 co wy na to??? co z innymi komponentami wytrzymaja???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No..... naprawde bardzo cienko. Ja mam na sprzecie co w podpisie 3000 3d markow.A zwroc uwage jaki mam proc :D .Nie wiem zalezy jakie masz tez stery, albo za<span style="color:red;">[ciach!]</span>y rejestr masz. Zrobilm bym formata zainstalowal winde 2k albo XP i stery 40.72 i powinno chodzic jak burza nie wiem albo cos jest zrabane.

[celek633@790] [abit SE6 i815] [320 sdram/pc133/64+128+128]

[gf4 mx 440 64DDR 270/400 @295/440] [cd-s 52x] [LG 575N "15"]

[segate 20,4 GB 5400 ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj ojciec ma w p4 2.4 rive i dziala zajebiscie. grac i tak nie gra, obraz ma dobry. Kiedys mu wloze swojego gf2.

to jak to wkońcu jest z tymi płytami dla p4 ? na jakie mozna włozyc tnt2. przeciez te nowe plyy mają inne napięcia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AGP ma własne napięcia.

Jeżeli płyta obsługuje AGP 2x to wsadzisz tam Rive TNT/TNT2 na 99.9%.

xslimakx, w 3D Marku z P4 2.4GHz i MX440 powinieneś mieć niecałe 6000 mimo słabej grafiki.

Wyniq proca z PcMarku 2002 jest za niski, a pamięci b. wysoki.

To co masz zrobić w celu popravienia rezultatu zostało jush napisane więc nie będę się powtarzał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AGP ma własne napięcia.

Jeżeli płyta obsługuje AGP 2x to wsadzisz tam Rive TNT/TNT2 na 99.9%...

moja tnt2 ma agp4x to jak bede mogl wlozyc na p4s533 ? nie nie spali mi płyty ? dasz sobie rękę uciąć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne pytanko dotyczny jakiegos programiku monitorujacego transfer w sieci dobrze by bylo aby pokazywal okienko i transfer jaki jest.

start->ustawienia->panel sterowania->narzedzia administracyjne->wydajnosc

masz okienko wydajnosci. dajesz dodaj (ctrl+i)

obiekt wydajnosci: interfejs sieciowy

liczniki: bajty odebrane, wyslane i zaznaczasz karte sieciowa jaka ma ci monitorowac.

zamykasz i prawym na wykresie. wlasciwosci, zakladka dane i skala na 0.001 (czyli bedziesz mial w niewielkim przyblizeniu predkosc w kilobajtach). i juz a nie jakies programiki...

powyzsza instrukcja ma stosuje sie do sieci. z czasow modemowych pamietam, ze chyba tez mozna, ale pewnosci nie mam ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego nie ma sensu kupywać P4 na DDR' kach. P4 swoją siłe pokazuje dopiero na rimm'ach, no i ta smieszna grafa :-(

Jasne!

Jak lubisz wy....d...c pieniadze w bloto to kupuj stuff jaki chcesz, ale nie doradzaj glupot innym. Rimmy beda najszybsze za 2 lata, ta technologia sie dopiero rozwija. Na razie nowe plyty na Granite Bay z 2kanalowymi ddrami beda dawac podobno do nich wydajnosc przy kosztach mniejszych o polowe.

Zaden z komputerow skladanych przez ludzi z tego forum nie doczeka momentu, kiedy ddry beda zakupem mniej oplacalnym lub sensownym od rimmow do "domowego". Musialbys miec naprawde powazne zajecie na komputerze, zeby pisac o braku sensu stawiania p4 na ddrach

pozdrowiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AGP ma własne napięcia.

Jeżeli płyta obsługuje AGP 2x to wsadzisz tam Rive TNT/TNT2 na 99.9%...

moja tnt2 ma agp4x to jak bede mogl wlozyc na p4s533 ? nie nie spali mi płyty ? dasz sobie rękę uciąć ?

A ucinajcie sobie, najpierw musicie do mnie przyjechać :P ...sadyści :)

Jeżeli karta jest na AGP4x to nie ma problemu. Konflikt występuje wtedy gdy jest AGP2x z napięciem 3.3V (4x - 1.5V).

Zacytuje fragment artykułu o płytach pod P4 z NVISION, który oficjalnie się jeszcze nie ukazał.

"Płyty główne bazowane na chipsetach i845E nie obsługują kart graficznych działających na AGP 2x (czyli przy napięciu v3.3V). Jeżeli tylko spróbowalibyśmy zainstalować taką kartę, to szybko przekonamy się, że właśnie uszkodziliśmy sobie naszą nową płytę - a raczej tak powinno być. "

... rozchozi się o płyte ASUS P4B533. P4S533 bazuje na zupełnie innym chipsecie (SiS) więc sprawa może wyglądać zupełnie inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cienka karta :) ot co!!! :D Do takiego kompa takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o wziąłeś????????? ojjj ;p

Potwierdzam wybor karty do .... Jednym slowem tu tkwi przyczyna, a mozna bylo znacznie lepiej za te kase

Na tej karcie z takim wynikiem to Celeron 1.2 by mial wiecej wiec pliss nie gadajcie takich rzeczy. Powinienes miec okolo 6000-6500 bez podkrecania. Z podkreceniem wszystkiego stawiam nawet na 7500-8000 w 3dmark2001.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczyło kupić P4 1,8 i za zaoszczędzoną kasę kupić GeForce 4 Ti (MSI albo Gainward albo Winfast) i starczyło by ci na wersję VIVO. a wynik miałbyć w granicach 10k bez kręcenia. Potem proca ustawiłbyś na 133 i miałbyś 2,4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...