Skocz do zawartości
Maggie1

Earth:final Conflict-powrót

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem fanką serialu „Ziemia:ostatnie starcie” („Earth: Final Conflict”). Jego emisję zakończono już cztery lata temu i niewielu już zostało ludzi, którzy by o nim pamiętali. Jeżeli są wśród Was fani tego serialu,PROSZĘ O POMOC! Obecnie staram się przywrócić ten serial „na mały ekran, gdyż szkoda by tak piękne dzieło zostało zapomniane, a wraz z nim strony, które niektórzy z Was poświęcili jego tematyce. Na jednej z nich http://www.efc1.republika.pl/ znajduję się sonda i petycja dotycząca przywrócenia tego serialu na mały ekran. Film emanował niezwykłym, tajemniczym klimatem, być może, dlatego, że rzeczywistość, w której została osadzona akcja jest tak podobna do obecnej. Jeżeli są wśród Was Ci, którzy choć na chwilę odczuli to „coś” niech nie zapominają. Każde dzieło żyje, bowiem tak długo, jak długo pamiętają o nim ludzie-a to warte jest zapamiętania. Jeżeli jego los nie jest Wam obojętny – POMÓŻCIE. Razem możemy wiele zdziałać. Jeśli macie jakieś pomysły, propozycje nie wahajcie się i napiszcie do mnie:mailto:maggiefollows@buziaczek.pl

Pozdrawiam wszystkich

Gosia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh pamietam ten serial o ile dobrze pamiętam to na TVP2 leciał ale w sumie nie widze sensu żeby tworzyć kampanie starającą się o przywrucenie tego serialu jak tak bardzo ci zalerzy to przecież możesz mieć wszystkie odcinki od osła :lol: i bedziesz miala całą serie bez bezsęsownego lektora który psuje klimat.

Pamiętam że zawsze jak obejrzalem Monty Pythona i nie chcialo mi się spać to oglądałem sobie właśnie ten serial :lol:

Edytowane przez pieklo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a myślałem że tylko ja to oglądałem :]

Prawda jest taka, że oni nie bardzo się liczą z opiniami ludzi (tym bardziej młodych), i wszelkimi petycjami. Kierują się pieniądzem, więc bardziej im się opłaci puszczenie klanu niż jakiegoś fajnego S-F.

A wydaje mi się, że jakby był jakiś fajny film o sensownej porze, to miałby większą oglądalność niż siakaś telenowela. Nie oglądam telewizji m.in. dla tego że nie ma fajnego filmu. Jedyny jaki ostatnio leci, to zaginiony świat.

A mogliby powtórzyć nie tylko E:FC, ale na przykład StarTreka czy SeaQuest (kto pamięta? :>). Albo chociaż pierwszą serię Vipera (jak się poszycie auta składało z takich fajnych sześciokątów ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie ogladalem tego serialu ale mysle, ze jest tego wart (jak kazdy serial s-f). gdzies czytalem, ze od jesieni ma ruszyc kanal axn sci-fi. moze Earth:final Conflict, seriale wymienione przez MareCeK i inne ciekawe znajda sie w ramowce tego kanalu.

ps. kiedys (7-8 lat temu) na polsacie lecial serial o eskadrze pilotow ktorzy brali udzial w wojnie z jakas rasa obcych. pamietam, ze jeden z glownych bohaterow byl kolonista ale po zniszczeniu jego statku/koloni dolaczy do pilotow aby walczyc z obcymi, a dowodca jego eskadry byl syntetycznie wychodowany czy cos takiego. bylbym wdzieczny gdyby ktos znal i podal tytul tego serialu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

axn jest dostepny teraz na polsacie cyfrowym i na cyfrze+. prawdopodobnie axn sci-fi bedzie dostepny tez na tych platformach (tak mysle bo po co robic nowy kanal i nie sprzedac praw do emisji) ale moze to toche potrwac. przeczytalem o tym jakies 3 moze 4 tygodnie temu. a np. tu sa informacje. jesli to malo to w google "axn sci-fi" i sporo tego jest.

EDIT:" AXN SciFi pojawi się już w październiku tego roku m.in. w sieciach kablowych" zrodlo - www.sliders.tcz.pl/ 22 Lipiec 2005

Edytowane przez mastapl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Swietny serial,mi tez sie wydaje ze tylko ja to ogladalem :) Zdazalo mi sie czasem udawac Taylonow i poruszac sie w podobny sposob ,albo grywac w Q3 pod nickiem Mael :) .Jak tylko wroce do domu zassam sobie co sie da z osla :) Pozdrawiam wszystkich fanow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi