Songokuh Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Witam serdecznie! Na radiatorze boxowanego cooler'ka od mojego Celerona naklejona jest tzw. podkladka termiczna, jednak na wielu forach i stronach czytalem, ze jest to slaby material termoprzewodzacy i zalecana jest jego zmiana na paste termiczna ... czy ktos z wlasnego doswiadczenia moze mi powiedziec kilka slow na temat temperatur i stabilnosci przy pozostawionej podkladce termicznej? Jesli zmianialbym material na paste, to podkladke powinienem usunac, czy moze ona zostac? :) sytuacja wyglada tak, ze komp lezy w czesciach, bo czekam na pamiec, wiec moge od razu zmienic na paste lub pozostac przy pad'zie :D prosze o wyrozumialosc :P pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Oczywiście że zmień na (dobrą) pastę a thermal pad dokładnie usuń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songokuh Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Oczywiście że zmień na (dobrą) pastę a thermal pad dokładnie usuń. 1605837[/snapback] i postepowac zgodnie z instrukcjami dla procesorow na socket 775 czyli wycisnac na procka krople wielkosci "polowy ziarnka ryzu" [ :D ] i docisnac cooler'em czy najpierw rozprowadzic paste po procku jakims plaskim przedmiotem? dzieki za odzew! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 z tym nakladaniem to jest tak ze jeden powie ci tak drugi inaczej :) ja ostatnio przy okazji wymiany mobo dalem nieco wiecej pasty i rozprowadzilem ja po procku - wydaje mi sie ze efekt jest nieznacznie lepszy od metody 'ziarna ryzu' - przynjamniej w moim przypadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 I zaraz znów się zacznie dyskusja na temat sposobu nakładania pasty na CPU. A jeśli chodzi o odpowiedź na pytanie z tematu to użyj pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) I zaraz znów się zacznie dyskusja na temat sposobu nakładania pasty na CPU. 1606299[/snapback] A tobie o co chodzi??? Nawet jesli, to co? O ile mi wiadomo to forum dyskusyjne - sluzy do dyskutowania. <_< ====EDIT==== Odpowiedz do posta nizej: eeehhh...... przeczytaj caly watek raz jeszcze to moze dotrze do ciebie kto tu pisze niepotrzebne posty i zasmieca..... <_< czlowiek zadaje proste pytanie - dostaje krotka i tresciwa odpowiedz. Vtg, czy ty masz jakis kompleks na punkcie bycia odsylanym do innych tematow? LOL Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez Sir_ice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 A tobie o co chodzi??? Nawet jesli, to co? O ile mi wiadomo to forum dyskusyjne - sluzy do dyskutowania. <_< 1606357[/snapback] Chodzi mi o to że były już o tym 2 tematy, więc po co zaśmiecać ten temat skoro jest o czym innym. Sorry za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 uwaga:P ta podkladka termiczna wcale nie jest taka zla :P zobaczcie sobie filmik na tomshardware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) ta podkladka termiczna wcale nie jest taka zla :P zobaczcie sobie filmik na tomshardware 1606445[/snapback] ja osobiscie WSZEDZIE uzywam arcticsilver 5 - zaplace te pare zlotych ale przeciez to nie tak duzo, a masz ten komfort ze nie stosujesz zadnych kompromisow ani polsrodkow, bo stwierdzenie 'wcale nie taka zla' jakos mnie nie przekonuje :lol: Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez Sir_ice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songokuh Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 ja osobiscie WSZEDZIE uzywam arcticsilver 5 - zaplace te pare zlotych ale przeciez to nie tak duzo, a masz ten komfort ze nie stosujesz zadnych kompromisow ani polsrodkow, bo stwierdzenie 'wcale nie taka zla' jakos mnie nie przekonuje :lol: 1606457[/snapback] Jesli jutro moj pracodawca okaze sie wyplacalny, to ja lece do skepu po Arctic Ceramique :) wiele dobrego o niej przeczytalem ... jak starczy to jeszcze machne nia GPU na grafie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 raczej starczy:P Sir_ice -> pewnie ze arcticsilver 5 bedzie lepszy od tego plasterka:P ale niektore biale pasty ( takia jak byla na tym wideo z tom's) sa gorsze wiec 3a uwazac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...