Nick126 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Witam. Od jakiegoś czasu procesor zaczął się przegrzewac. Wyskakuje mi okienko że temeratura przekroczyła dozwoloną "granice". Temperatura dochodzi nieraz do 60'C. Gdy dam wentylaro i włacze na 3-ke to spada nawet o 10'C :/ Co może być tego powodem ?? Jak to zapobiec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Może pasta straciła właściwości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiela Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Ja bym go zdjął , przeczyścił i zobaczył dalej ... Z reguły celiny się tak mocno nie grzeją . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Ja na celku 667 miałem 32stopnie, więc naloż nową pastę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Witam. Od jakiegoś czasu procesor zaczął się przegrzewac. Wyskakuje mi okienko że temeratura przekroczyła dozwoloną "granice". Temperatura dochodzi nieraz do 60'C. Gdy dam wentylaro i włacze na 3-ke to spada nawet o 10'C :/ Co może być tego powodem ?? Jak to zapobiec? 1615315[/snapback] nasmaruj wentylator odkurz radiator nalorz nowa paste Komputer sie uzywa .... a czasami trzeba cos dla niego zrobic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Niestety nie posiadam zbyt dużej wiedzy i sam nie będę się do tego brać. Chyba dam do serwisu. Teraz mam temp. 36-38, ale jak brat gra w gry to wtedy zaczyna się piekło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Niestety nie posiadam zbyt dużej wiedzy i sam nie będę się do tego brać. Chyba dam do serwisu. Teraz mam temp. 36-38, ale jak brat gra w gry to wtedy zaczyna się piekło :D 1616944[/snapback] takim podejsciem tej wiedzy nie zdobedziesz, ale to juz twoja brocha :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 to juz chociaz sam otworz obudowe i przedmychal radiator, jak cos to popros znajomego.... w serwisie skasuja cie na jakies 50pln minimum.. czy to jest warte takiej kasy? nie, zlodziejom nie plac, zrob to sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 brocha? Pozatym faktycznie, odkręć obudowe, zdejmij coolera i pędzielkiem przeczyść radiator, wentylator z kurzu. To nie jest trudne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 1. Odkrecic boczna klape kompa. 2. Odlaczamy zasilanie wentylatora procesora (wtyczka CPU FAN) 3. Delikatnie odczepic sprezynke radiatora od strony gdzie socket wystaje z pod radiatora - wszystko plaskim srubokretem.. ma zejsc z dzyndzla na sockecie , popatrz sie wlasnymi oczyma :) 4. Odkrecic wentylator od radiatora (4 srubki) 5. Wyczyscis wentylator z kurzu i nasmarowac lozysko ktore jest zchowane pod naklejka lub koreczkiem nastepnie spowrotem zatkac. 6.Umyc spod procesora ze starej pasty (mydlem), mozna umyc go calego.... 7.Na suchy radiator przykrecamy spowrotem wentylator. 8.Wycieramy z rdzenia procesora papierem toaletowym resztki starej pasty. 9.Na srodek rdzenia (wyciskamy/kladziemy...) krople nowej pasty 10.Zakladamy radiator (nie pomylic stron.. bo mozna w dwie) najpierw zaczepiamy sprezynke z niewystającej strony socketa(bez napisu), pozniej zakladamy od strony wystajacej, a jak ? jak bedzie wygodniej palcem/srubokretem... zaleznie od budowy sprezynki. 11.Podlaczamy zasilanie wentylatora. 12.Sprawdzamy czy komputer nie wybuchnie jak wlaczymy 13.Skrecamy 14 Trudne, nie ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 6.Umyc spod procesora ze starej pasty (mydlem), mozna umyc go calego.... 1617140[/snapback] Że co? Myć spód procesora mydłem, a nawet cały procesor? Oszalałeś :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Raczej nie cały i raczej nie mydłem, a np spirytusem, który nie zostawia osadu, denaturatem można? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Że co? Myć spód procesora mydłem, a nawet cały procesor? Oszalałeś :lol: :D 1617254[/snapback] tia chcialem napisac RADIATORA a napisalem odwrotnie ;) przeciez pozniej napisalem zeby jadro wytrzec papierem toaletowym :) a nie myc ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 best-boy, a nie mozna przetrzeć czymś, co nie zostawia osadu? spirytus chyba nie zostawia, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 best-boy, a nie mozna przetrzeć czymś, co nie zostawia osadu? spirytus chyba nie zostawia, prawda? 1617429[/snapback] mozna, oby nie salicylowym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 czemu nie salicylowym ? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 bo ma w sobie kwas salicylowy jak nazwa wskazuje- i on zostawia osad :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandi Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 można też zmywaczem do paznokci :D wacik + zmywacz i jeb mamy czysto ja tak robiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Dobra, dzięki za tą instrukcje obsługi, jutro coś sprubóje zrobić. Ale nie wiem czy dam rade :/ nigdy się tak nie bawiłem. EDIT: Właśnie to zrobiłem, narazie wygląda że wszystko jest ok. Temp. w granicach 37-39'C, musze jeszcze wypróbować jak będzie się zachowywać przy grach. Edytowane 12 Września 2005 przez Nick126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...