Skocz do zawartości
perkens

Problem Z Mikrofalówką

Rekomendowane odpowiedzi

mam talerze z taka obramówka z czegoś błyszczącego, czasami (nie iwem od czego to zależy :| ) ikry idą takie że po 1, telewizor niedaleko odwraca swoje kolory, dymek wali z mikrofalii, a czasami nawet drzwiczki wylatują :| , nie jest to przyjemne , tym bardziej jak ktoś sie przestraszy jak moja babcia.. :/

po 2 zauważyłem że talerze powoli pękają, wzdłuż promienia talerza, a poza tym deformują sie, przestalą być okrągłe :|

w czym problem?'

mikrofala to stary moulinex, z roku chyba 99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo te nowe mikrofalowki maja takie zabezpieczenia, nie jestem w stanie wyjasnic, bo sie na tym ni znam, ale jakis inny system podgrzeania za pomoca mikrofali, takze metal nie wplywa tak jak w tych starszych. Zrobcie to w starszych typach z 90 - 98 r... :lol2: Tam nawet nie ma zabezpieczen, ktore wylaczaja mikrof. gdy zostanie otwarte okno... A byl przypadek, ze dosc dobrze mikrofalowka, spowodowala ugotowanie muzgu faceta siedzacego obok :o :| Nie wiem czy to mozliwe, ale siedzal blisko i smarzy kurczaka 40 minut... :wink: Takze nowe maja zabezpiecznie, ktore nie reaguje na metal, oraz wylaczanie sie gdy dzwiczki nie sa zamkniete lub sie otworzyly :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M@Ly nie chce mi sie wiezyc, ze jakies starsze kuchenki nie mialy wyl przy otwieraniu dzwi..... Ja mialem na dzialce mikrofale z 91 i miala wylacznik bezpieczenstwa... chyba nie musze mowic czym grozi otwarcie wlaczonej mikrofali ? :twisted:

Hehe moc ponad 800-1200watow, 2.4ghz ;) Fajnie zakluca wifi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi